Klaus Iohannis a castigat alegerile pentru presedintia Romaniei pe 16 noiembrie, contabilizand nu mai putin de 6.288.769 voturi, adica 54,43%. Din cele 3.200 de unitati administrativ teritoriale (UAT-uri) din tara, Iohannis si-a adjudecat locul I in doar 1.401, marea majoritate din mediul urban sau cu populatie mai numeroasa. In 833 de UAT-uri, Iohannis a obtinut un scor de peste 60%. De cealalta parte, Victor Ponta a obtinut peste 50% in 1.784 comune si orase, marea majoritate din Moldova, Muntenia si Oltenia. De remarcat zone mai omogene precum Suceava, Bucuresti-Ilfov-Prahova sau Dobrogrea unde rezultatele pentru cei doi candidati au variat de la localitate la localitate, per total (pe judet) castigand insa Iohannis.

Rezultate finale pe localitati - prezidentiale 2014Foto: Hotnews
  • Click pe orice localitate pentru a afla mai multe informatii
  • Click pe butonul de legenda pentru a afla informatii despre culorile de pe harta

NOTA: Harta contine un numar foarte mare de obiecte spatiale astfel incat timpul de incarcare poate varia.In caz ca nu se incarca deloc harta localitatilor, va rugam sa reincarcati (refresh) pagina.

Vizualizare hartă mai mare

Nu se vede harta pe mobil? O poti accesa aici.

In harta de mai sus sunt reprezentate toate cele circa 3.200 de Unitati Administrativ Teritoriale din Romania (UAT-uri; comune si orase), simbolizate in culorile candidatului si in functie de scorul obtinut. Un scor de peste 60% este reprezentat cu o culoare mai intensa, in timp ce un scor intre 50 si 60% are o nuanta mai palida.

Astfel, Klaus Iohannis a castigat alegerile in 1.401 de localitati din cele 3187 UAT-uri (inclusiv Diaspora). Din acestea, in 833 Iohannis a reusit un scor de peste 60%.

De partea cealalta, Victor Ponta a reusit sa obtina peste 50% in 1.784 localitati, majoritatea in mediul rural. Din acestea, in 1.151 Victor Ponta a obtinut un scor mai bun de 60%.

De mentionat ca in doua comune, Bogda (judetul Timis) si Gioseni (judetul Bacau) rezultatul a fost egal.

In Diaspora castigator detasat a fost Klaus Iohannis (89,73%), urmat de Victor Ponta (10,26%).

  • Rezultatele au fost centralizate de catre Andrei Nacu de la HistoryMaps.ro si provin din raportarile oficiale ale Biroului Electoral Central.