Deputatii au adoptat tacit miercuri o propunere legislativa prin care se limiteaza numarul de mandate succesive la doua in cazul alesilor locali - primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni, anunta Agerpres. Camera Deputatilor este prima sesizata in acest caz.

Initiativa legislativa apartine deputatilor PDL Cezar Preda si Gheorghe Udriste.

Potrivit expunerii de motive, cei doi deputati democrat-liberali au considerat ca dupa doua mandate consecutive, alesii locali construiesc in jurul lor un sistem politic si institutional local in care orice competitie electorala locala reala devine imposibila si exista situatii concrete in care monopolul unei persoane sau al unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunitati a dus la acuzatiile de nepotism, conflict de interese sau coruptie.

De asemenea, 'reglementarea propusa va da posibilitatea si alesilor locali care s-au dovedit buni si corecti gospodari pe parcursul exercitarii celor doua mandate succesive sa revina in fruntea comunitatiii dupa un interval de patru ani'.