Eurodeputatul Marian Jean Marinescu i-a cerut premierului moldovean Iurie Leanca sa infiinteze o sectie de vot si in Oltenia, in contextul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc pe 30 noiembrie. "In aceasta regiune locuiesc peste 2.000 de cetateni moldoveni, multi dintre ei studenti, care doresc sa-si exercite dreptul la vot", a sustinut Marinescu.

Marian Jean MarinescuFoto: Arhiva personala

Eurodeputatul Marian Jean Marinescu (din grupul PPE) i-a transmis premierului Republicii Moldova, Iurie Leanca, printr-o scrisoare, urmatorul mesaj: "In spiritul democratiei si pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora romaneasca, va cer sa organizati o sectie de votare si in municipiul Craiova".

Marinescu a sustinut ca in acest fel, prim-ministrul moldovean va putea proba respectul pe care il are pentru valorile democratice si europene, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Citeste mai jos scrisoarea adresata de Marian Jean Marinescu lui Iurie Leanca:

"Domnule Prim Ministru Iurie Leanca,

Va scriu in calitate de membru al Parlamentului European si cu permisiunea dumneavoastra, de prieten al Republicii Moldova. Sunt convins ca sunteti la curent cu sustinerea pe care am acordat-o de-a lungul anilor Republicii Moldova.

Pe 30 noiembrie guvernul condus de dumneavoastra va organiza alegeri parlamentare. Eu sunt din Craiova, capitala Olteniei. In aceasta regiune locuiesc peste 2.000 de cetateni moldoveni, multi dintre ei studenti, care doresc sa-si exercite dreptul la vot.

In spiritul democratiei si pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora romaneasca, va cer sa organizati o sectie de votare si in municipiul Craiova. Universitatea din Craiova ar putea fi o varianta foarte buna, in contextul in care aici sunt inscrisi multi studenti moldoveni. Pe de alta parte, Universitatea are deja experienta in organizarea alegerilor.

In speranta ca veti da curs rugamintii mele si in felul acesta veti proba respectul dumneavoastra pentru valorile democratice si europene, va stau la dispozitie in cazul in care este necesar un sprijin pentru infiintarea acestei sectii de vot extrem de necesare in Craiova

Cu deosebita consideratie,

Marian Jean Marinescu

Membru al Parlamentului European"