"Cer, in numele Partidului National Liberal, demisia ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Daca Melescanu a plecat pentru ca a nesocotit dreptul constitutional la vot, Pricopie trebuie de asemenea sa plece pentru ca ignora dreptul constitutional la invatatura si la educatie gratuita", a declarat astazi deputatul Raluca Turcan, in cadrul unei conferinte de presa. Aceasta a afirmat ca Pricopie ingradeste dreptul constitutional la educatie gratuita, "pentru ca nici pana in ziua de azi noile Abecedare nu au ajuns pe bancile elevilor din clasa I".

HotNews.ro a scris pe larg in urma cu o zi ca Abecedarul digital nu are sanse sa ajunga la elevi semestrul asta. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a gasit nereguli in modul in care Ministerul Educatiei a desemnat castigatorii licitatiei si l-a obligat sa reevalueze ofertele la materia Comunicare in limba romana clasa I, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

"Desi au trecut aproape trei zile de cand romanii l-au taxat cat se poate de clar la urne, observam ca Victor Ponta se agata in continuare de functia de prim-ministru. I-a scos tapi ispasitori pe Corlatean si Melescanu - vinovatii de serviciu pentru organizarea execrabila a alegerilor. I-a pus sa demisioneze teatral, pentru ca el sa ramana in fruntea Guvernului, ca si cum toate problemele acestei tari ar fi rezolvate prin plecarea celor doi. Ca si cum nu el, in calitate de sef al Guvernului, ar fi primul responsabil de bataia de joc de la alegerile de duminica", sustine Raluca Turcan intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Vicepresedinte ACL declara ca "daca domnul Ponta nu vrea sa-si respecte cuvantul si sa plece din fruntea Guvernului Romaniei, macar sa impuna sceneta demisiei si ministrului Educatiei, Remus Pricopie. De ce va cerem asta? Pentru ca nici pana in ziua de azi noile Abecedare nu au ajuns pe bancile elevilor din clasa I. Si mai trist este ca nu sunt sanse sa le primeasca nici macar de Mos Craciun! Eu nu cunosc vreo alta tara din Europa in care sa se mai intample asemenea lucruri, domnule Ponta".

"Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a cerut ieri Ministerului Educatiei reevaluarea tuturor ofertelor pe care editurile le-au depus pentru materia Comunicare in limba romana - clasa I. Este a nu-stiu-cata proba ca Ministerul Educatiei, dirijat de Pricopie, si-a batut joc sistematic de toata procedura de licitatie si evaluare, din aprilie 2014 incoace", este de parere Raluca Turcan.

Aceasta sustine ca "licitatia pentru noile manuale a fost demarata abia in aprilie 2014, la doi ani dupa schimbarea programei scolare - in iunie 2012. In plus, licitatia a parut de la inceput cu dedicatie, lucru confirmat si de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Procedura a fost atat de schimbata si modificata, doar-doar castiga cine trebuie".

"Oricate minciuni ar mai scorni Victor Ponta pe subiect, sau Remus Pricopie - la comanda sefului, eu zic ca lucrurile sunt cat se poate de clare: Copiii din clasa I nu au abecedare din cauza incompetentei sau intereselor lui Ponta si Pricopie. Din acest motiv, revin si cer, in numele Partidului National Liberal, demisia ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Daca Melescanu a plecat pentru ca a nesocotit dreptul constitutional la vot, Pricopie trebuie de asemenea sa plece pentru ca ignora dreptul constitutional la invatatura si la educatie gratuita", este de parere Raluca Turcan.

Citeste si: