Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, in plenul Senatului, ca aceasta Camera sa discute miercuri Ordonanta de urgenta 55 "prin care s-a incurajat traseismul" primarilor, dar propunerea sa nu a fost supusa votului, relateaza Mediafax.

"Ati promis ca o sa puneti in prima sedinta. Nu stiu daca Biroul a uitat. Era unul dintre punctele principale pe care cetatenii il asteptau", a aratat democrat-liberalul.

In replica, senatorul PSD Cristian Dumitrescu a spus ca, potrivit Regulamentului, o astfel de propunere trebuia sa fie formulata anterior in Biroul Permanent al Senatului, nu sa fie facuta direct in plen. "Nu avem cum sa punem pe ordinea de zi un proiect care abia ieri a fost trimis la comisie", a adaugat el.

Si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a mentionat ca acest proiect a fost repartizat abia marti la comisii si nu are inca un raport.

Pe de alta parte, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a spus ca orice senator poate sa faca propuneri in plen privind ordinea de zi, mai ales in conditiile in care aceasta ordine de zi, stabilita de conducerea Senatului, se modifica de cele mai multe ori in plen.

La finalul dezbaterilor, presedintele de sedinta, vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, nu a supus la vot propunerea senatorului PDL Dumitru Oprea, dar a cerut Comisiei pentru administratie, raportoare pentru acest proiect, sa prezinte plenului raportul in termen de o saptamana.