Primele doua localitati din Dambovita cu scorul cel mai mare pentru Victor Ponta au fost, atat la primul, cat si la al doilea tur, Costestii din Vale si Rascaieti, comune unde primarii PDL au trecut in luna septembrie la PSD, informeaza Agerpres.

Citeste si:

La al doilea tur al alegerilor prezidentiale cel mai mare procent din judetul Dambovita s-a inregistrat in localitatea Costestii din Vale - 76,05%, iar pe locul doi s-a clasat Rascaieti cu 75,90%. Ambele rezultate sunt in favoarea candidatului Aliantei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

''Unirea organizatiei PSD cu mare parte din cea a PDL in aceste localitati, munca foarte serioasa din perioada de campanie si concentrarea foarte clara pe obiectiv au dus la acest rezultat. De asta am obtinut si rezultatul bun la nivel de judet, am abordat cu multa seriozitate campania electorala si ziua votului'', a declarat presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu.

In primul tur al prezidentialelor, cel mai mare scor din judet a fost la Rascaieti cu 71,92%, iar pe locul doi Costestii din Vale 69,88%, ambele in favoarea lui Victor Ponta. In topul localitatilor cu scor de peste 70% pentru Ponta s-au mai regasit si alte comune cu primari PDL care au trecut la PSD, printre acestea fiind Cornatelu sau Odobesti.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obtinut in turul doi, la nivel de judet, cel mai bun scor in orasul Fieni, respectiv 60,98%.

Ca rezultat final, la nivel de judet, Victor Ponta s-a clasat pe primul loc, in Dambovita, la turul doi al prezidentialelor, cu un scor de 58,08%, pe locul doi fiind Klaus Iohannis cu 41,92%, conform rezultatelor finale anuntate de Biroul Electoral Judetean