Mircea Geoana, care a pierdut la mustata in 2009 in fata lui Traian Basescu, a declarat ca il intelege pe Victor Ponta, perdant in fata lui Klaus Iohannis, dar sustine ca pentru el a fost si mai greu, deoarece de fapt castigase lupta electorala in fata actualului presedinte.

Mircea Geoana (2009)Foto: Agerpres

"Pentru mine a fost si mai greu pentru ca eu de fapt am castigat. (...) Una e sa te duci la culcare stiind ca esti presedinte si sa te scoli cu Basescu reinventat si alta e sa pierzi la un milion de voturi diferenta. Cred ca socul domnului Ponta este important", a declarat Geoana, marti, la Parlament, citat de Agerpres.

Senatorul PSD afirma ca socul lui Victor Ponta dupa pierderea alegerilor "este important" si se declara, "omeneste vorbind" alaturi de acesta pentru ca stie "prin ce trece".

"Dezamagire. Va spun, am vazut filmul asta, si in 2004, si in 2009. Este o dezamagire fireasca si nu vreau sa fiu in pielea lui Ponta pentru ca momentul in care ti se confirma o astfel de situatie si la o diferenta atat de mare nu a fost un moment usor. Omeneste vorbind, sunt alaturi de el pentru ca stiu prin ce trece. Nu este usor pentru nimeni", a spus acesta.

Senatorul social-democrat a subliniat faptul ca pentru el a devenit clara pierderea alegerilor de catre candidatul PSD-UNPR-PC dupa ce distanta dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis a inceput sa scada, conform exit-pollurilor.

"Cei care am trecut prin experiente prezidentiale avem deja un instinct si un mod de a ne face o evaluare, care este un fel de alerta timpurie. A fost clar ca atunci cand spre orele dupa-amiezii, mai devreme decat de obicei, am inceput sa asistam la traditionala forfecare a voturilor intre voturile de dimineata, care sunt voturi pesediste in principal, si voturile de dupa-amiaza, care sunt voturi de obicei impotriva noastra. Eu cand am vazut ca incepe sa apara o strangere a distantei dintre domnii Iohannis si Ponta, am simtit ca ceva nu este in regula, iar, dupa aceea, faptul ca foarte multa lume a venit la vot a fost o confirmare a faptului ca s-a produs o emotie in opinia publica", a mai spus Mircea Geoana.