Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, marti, cererile Justitiei privind perchezitia, retinerea si arestarea formulate in cazul deputatului PNL Mircea Rosca. Presedintele PNL Klaus Iohannis a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca "impedimentul" din Comisia Juridica se va rezolva in plen. Membrii PSD si membrii PNL se acuza reciproc de votul negativ.

"Este o decizie bazata pe o procedura. Dl Rosca a inteles foarte bine si de la el a venit propunerea sa se puna la dispozitia Justitiei. Stiti foarte bine care a fost impedimentul in Comisia Juridica, dar in plen se va rezolva", a declarat Iohannis.

"Sunt trei cereri de la Parchetul General cu privire la deputatul Mircea Rosca, cu privire la perchezitie, la retinere si arestare. In urma deliberarii, la care au participat 23 de colegi deputati, rezultatul votului este urmatorul: cu privire la perchezitie - 10 voturi pentru, 13 impotriva, nicio abtinere. Cu privire la retinere: 6 voturi pentru, 16 voturi impotriva si o abtinere. Cu privire la arestare: 7 voturi pentru arestare, 15 voturi impotriva si o abtinere. Prin urmare, vreau sa va aducem la cunostinta ca noi, PSD, am inteles mesajul transmis de popor prin votul dat duminica, la turul doi pentru alegerile prezidentiale, si, asa cum ati vazut, am deblocat cererea ministrului Justitiei cu privire la arestarea colegului nostru, cu parere de rau, a domnului deputat Adam si noi am votat in favoarea incuviintarii arestarii. Dincoace, nu mai fac niciun comentariu", a spus vicepresedintele comisiei Ciprian Nica, la finalul sedintei Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

Intrebat daca deputatii PSD au votat, in cazul deputatului PNL Mircea Rosca, impotriva cererilor ministrului Justitiei pentru "a strica imaginea PNL"- asa cum sustin liberalii - Nica a spus ca "asta este opinia domniilor lor".

'Ne-au obisnuit cu aceste acuzatii pe tot parcursul acestei perioade de cand au iesit din cadrul USL, o parte a liberalilor, dansii sunt invatati numai sa acuze. Prin urmare, daca vedeti si rezultatul votului este fluctuant, deci nu ai cum sa spui ca ei au votat in linie. Nici noi nu am fost majoritari astazi in comisie pentru ca foarte multi colegi de-ai nostri s-au retras de la lucrari', a aratat Ciprian Nica.

Potrivit deputatului liberal, Theodor Nicolescu, vicepresedinte al Comisiei juridice, "este posibil" ca deputatii PSD sa fi votat impotriva cererii ministrului Justitiei pentru a strica imaginea PNL, in timp ce liberalii din comisie au votat favorabil.

In cazul deputatului PSD Ioan Adam, comisia juridica a dat aviz pozitiv pentru incuviintarea arestarii preventive.