Deputatul Cezar Preda a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa la Buzau, ca scenariul "Traian Basescu-premier e o marota a PSD", iar in momentul in care noul PNL va forma o majoritate in Parlament, "Catalin Predoiu va fi in fruntea Guvernului".

"Au lansat un scenariu odios, nesimtit, ca Iohannis il va pune premier pe Traian Basescu. Si Traian Basescu si Victor Ponta au intrat in cartea de istorie. In momentul in care vom avea majoritatea, Catain Predoiu va fi prim-ministru", a afirmat deputatul Cezar Preda.

Deputatul de Buzau a adaugat ca daca Traian Basescu va reveni in politica in PMP, va trebui sa o ia de la capat cu acest partid. "Inteleg de la Traian Basescu ca daca va reintra in politica va merge la PMP si il va curata acest partidulet de toti coruptii si de toti oamenii care au imaginea patata, dar trebuie sa o ia de la capat, caci nu va mai ramane nimic", a spus Preda.

El considera ca Victor Ponta ar trebuie sa plece din postul de prim-ministru pentru modul defectuos in care s-au desfasurat alegerile in strainatate. "PSD are majoritate, sa-si puna alt premier. Dar Victor Ponta trebuie sa plece, caci a jignit zeci de mii de romani, a jignit romanii care au luat bataie si au fost tavaliti pe jos pentru simplul fapt ca doreau sa voteze", a mai afirmat Cezar Preda.