Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca UDMR sustine in continuare actuala coalitie de guvernare, fapt confirmat telefonic de presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, premierului Victor Ponta, potrivit Agerpres.

"Domnul Victor Ponta a vorbit cu domnul Kelemen Hunor si UDMR sustine in continuare coalitia. Nu era in Bucuresti si decizia pentru aceasta conferinta de presa a fost luata la ora 13,00, dupa ce am plecat de la partid", a afirmat Dragnea la Parlament, dupa conferinta de presa la care au participat premierul Victor Ponta, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si vicepremierii Daniel Constantin si Gabriel Oprea.

Presedintii celorlalte partide de la guvernare, Daniel Constantin - Partidul Conservator, si Gabriel Oprea - UNPR, si-au exprimat luni, intr-o conferinta de presa, sustinerea pentru premierul Victor Ponta.

Vicepremierul Gabriel Oprea, presedintele UNPR, a declarat ca partidul pe care il reprezinta nu a dat jos vreun guvern din care a facut parte si si-a reafirmat sustinerea totala pentru premierul Victor Ponta, in actuala formula politica.

Presedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a anuntat ca partidul ramane consecvent angajamentelor fata de partenerii de guvernare si fata de electoratul care si-a dat votul in 2012, dar a adaugat ca trebuie gasite cele mai bune metode pentru a "evolua".