Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, luni, dupa esecul lui Victor Ponta in turul II al alegerilor, ca "Facem o analiza. Sa vedem, pana la urma urmei, s-au facut niste greseli, de unde sunt aceste greseli. E un scor care nu s-a mai inregistrat din '90 pana acum, sa scoti 26% in plus fata de primul tur. Cred ca au fost nioste deficiente in campanie. Nu putem sa ne manifestam asa, sa pierdem si sa nu stim de ce pierdem". Vanghelie a adaugat ca "Victor Ponta este prim ministru si in urmatoarea perioada, cum a spus si domnul Iohannis, trebuie sa vedem sa nu se dea toata puterea. Unul la Guvern si unul la Cotroceni."

Marian VanghelieFoto: Agerpres

El a cerut o analiza in PSD dupa alegeri, spunand ca e necesara "o analiza cu subiect si predicat". "Am auzit tot felul de formule, ca ne vom intalni in grupuri restranse. Uu vreau sa ma intalnesc statutar, nu vreau sa ma intalnesc in grup restrans, nu stiu ce e ala. Daca domnul Dragnea are un grup restrans e treaba dumnealui."

Marian Vanghelie a vorbit si despre imunitatea parlamentarilor, spunand ca "Ridicarea imunitatii parlamentarilor trebuie sa fie o alta problema, cum a facut domnul Hrebenciuc, cred ca toti colegii nostri trebuie sa faca un pas in spate si sa renunte la imunitate. Pentru ce ne trebuie imunitate? Ar trebui sa discutam si cu viitorul presedinte ca parlamentarii sa nu mai aiba imunitate, sa priceapa unii ca Parlamentul nu e o ascunzatoare."

Vanghelie a mai subliniat ca "legea amnistiei trebuie respinsa in Parlament".