Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea isi indeamna colegii sa respinga legea amnistitiei si gratierii si sa aprobe ridicarea imunitatii in cazul celor 3 parlamentari vizati de justitie, precizand ca in cazul in care acest lucru nu se va intampla este dispus sa renunte la functia pe care o detine. Intr-o postare pe Facebook, Zgonea mai arata ca PSD trebuie sa demonstreze este "un partid modern de centru-stanga, care are curajul sa actioneze".

  • Mesajul postat de Valeriu Zgonea pe Facebook

Cred ca a sosit momentul sa punem capat ipocriziei politice, care ne-a pus partidul iar pe defensiva morala: PSD nu este perfect, dar asta nu face opozitia mai buna. In perceptia populara insa, noi am pierdut: mai precis, au existat ezitari in ceea ce priveste zona justitiei si PSD a antagonizat oamenii de pe urma acestui lucru.

Trebuie sa luam masuri. Eu am anuntat de foarte mult timp ca dupa alegeri in prima saptamana punem pe ordinea de zi respingerea legii amnistiei si gratierii DAR si ridicarea imunitatii pentru toti cei 3 parlamentari.

PSD trebuie sa aiba curajul politic de a nu se mai lasa aratat cu degetul de catre o opozitie a carei singure calitate e ca a reusit sa ne demonizeze.

Ii rog pe toti colegii mei sa sustina acest demers, trebuie sa ascultam vocea oamenilor si sa demonstram ca suntem un partid modern de centru-stanga, care are curajul sa actioneze. In cazul in care colegii mei nu sustin acest demers, sunt dispus sa renunt la functia de Presedinte al Camerei Deputatilor. Eu am inteles semnalul romanilor, ii invit si pe colegii mei sa iesim din stampila pe care abia asteapta sa ne-o puna concurenta noastra. E important ca PSD sa dea un semnal de seriozitate.