Victor Ponta a declarat duminica seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca respinge categoric informatiile ca isi va da demisia din functia de prim-ministru, aratand ca numai colegii sai politici ii pot cere acest lucru.

Ponta a reiterat faptul ca l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita pentru victoria la prezidentiale si pentru a-i ura succes.

Intrebat de unde stie sigur ca a pierdut alegerile, Ponta a spus ca "Avem si noi numaratoarea paralela, nu cred ca avea rost sa le contestam".

Intrebat de asemenea cu cat le-a pierdut, Ponta a raspuns: "Nu stiu sa va dau detalii, are Dragnea (...) Mi-au spus doar ca sunt intr-o faza foarte avansata (cu numaratoarea, n.r.) si rezultatul este foarte clar".

"Siguranta (privind rezultatele, n.r.) va fi atunci cand va anunta Biroul Electoral Central, dar asta este rezultatul numaratorii noastre si asa cred ca se face intr-o tara civilizata. Nu e nevoie sa scoatem oamenii in strada, nu e nevoie sa se bata romanii intre ei", a adaugat el.

Ponta a negat totodata informatiile potrivit carora isi va da demisia din functia de premier.

"Eu nu am ajuns prim-ministru de capul meu, singur. Am ajuns prim-ministru sprijinit de oameni, de forte politice, si daca la un moment dat - acum nu se pune problema, la anul, peste doi ani -acele forte politice care m-au sustinut imi vor cere, nu voi ezita sa fac pasul inapoi, dar nu s-a intamplat acest lucru si nu cred ca e nevoie acum de asa ceva. Resping categoric ca imi dau demisia atata timp cat nimeni dintre colegii mei nu mi-a cerut acest lucru", afirmat el.