Ministrul de externe Teodor Melescanu a declarat, dupa ce s-a intors de la Paris unde initial trebuia sa voteze, ca ca s-a intors din Franta ca sa voteze in Bucuresti pentru "a da posibilitatea altor romani care locuiesc acolo sa voteze". El a mai spus ca "a vazut ca unii s-au dus in excursii ca sa voteze".

"Am considerat ca este indecent sa iau dreptul unui roman de acolo sa voteze. Am vazut ca unii s-au dus in excursii ca sa voteze. E de bun simt sa votezi in tara daca se poate", a argumentat ministrul, citat de B1.ro.

"Le multumesc celor care fac parte din birourile sectiilor de votare si s-au prezentat si lucreaza de dimineata fara intrerupere. Le multumesc alegatorilor care au ascultat sfatul nostru, de a merge de dimineata la vot. De dimineata au fost extrem de multi oameni la vot inca inainte de deschiderea sectiilor", a spus ministrul de Externe.

"Nu este nimeni vinovat pentru situatia din strainatate. Am promis si primul lucru pe care il voi face este modificarea prevederilor legale. Imi asum raspunderea pentru faptul ca au votat de 3 ori mai multi oameni ca in primul tur. E greu sa faci fata daca au venit de 10 ori mai multi", a continuat Melescanu.

Intrebat daca a propus prelungirea programului in sectiile de votare din strainatate, Melescanu a raspuns: "Am trimis propunerea la BEC care a respins aceasta propunere. Imi pare foarte rau pentru ei", a spus el, potrivit Adevarul.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a declarat pentru "Adevarul" ca pana la aceasta ora nu s-a primit nicio solicitare din partea MAE.