Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca liberalii il vor reclama pe Liviu Dragnea la Consiliul National pentru Combaterea Distriminarii pentru declaratiile facute la iesirea de la vot: "am votat romaneste pentru un presedinte roman si viu", potrivit Mediafax.

"Vreau sa condamn modul in care Liviu Dragnea a inteles sa faca si azi, in ziua votului, o campanie de discriminare pe care, din punctul nostru de vedere, domniile lor au dus-o de-a lungul ultimelor luni. Spun ca este o campanie de discriminare in urma careia noi vom face o plangere catre CNCD, pe care o vom inainta astazi, o plangere care se bazeaza pe faptul ca domnul Dragnea, intr-un mod intolerabil, la iesirea de la urne, a gasit de cuviinta sa faca inca o data un apel la dezbinare pe criterii etnice, asa cum induce sintagma 'am votat romaneste pentru un presedinte roman si viu'. Tin sa-i amintesc domnului Dragnea ca, daca se uita in diaspora, daca se uita in Regie si in alte centre universitare, va vedea ca sunt mii de romani vii care voteaza si nu cred ca voteaza neaparat cum doreste domnia sa, dar asta nu inseamna ca vom tolera accesele sale care incalca legea si care indeamna inclusiv astazi, in ziua votului, la intoleranta", a declarat Gorghiu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, duminica, dupa ce si-a exprimat votul la o sectie de votare din cadrul colegiul economic "A.D Xenopol", ca a votat "romaneste", "pentru un presedinte roman si viu".

"Ca si la primul tur, am votat romaneste, pentru un presedinte roman si viu, care nu e fricos si care nu fuge de la nicio confruntare. Ganditi-va la o negociere cu un lider european, daca presedintele nostru pleaca de la intalniri", a spus Dragnea.

El a adaugat ca a votat cu foarte multa speranta.

Despre prezenta la vot, Liviu Dragnea a spus ca este posibil sa fie "putin peste primul tur".

"Eu sper sa vina lumea la vot si sa voteze romaneste", a mentionat Dragnea.

"E mai frig, pentru ca, asa cum spunea un clasic in viata, toamna nu e ca vara. E mai frig, dar nu ploua, nu e viscol, nu este furtuna, oamenii pot sa vina la vot si ii asteaptam la vot, sa vina cat mai multi si sa voteze romaneste, pentru un presedinte roman si viu, cu care sa ne mandrim oriunde in lume", a mai spus Dragnea.