Romanii din Belgia au iesit in numar mare la vot de la primele ore ale diminetii, dupa ce mii de oameni din diaspora nu au putut sa isi exprime optiunea la urne in primul tur al alegerilor prezidentiale. Potrivit inregistrarilor publicate de pe site-urile de socializare, la Bruxelles timpul de asteptare estimat este 3 ore si un sfert. Vezi mai jos amploarea fenomenului #diasporavoteaza la Bruxelles.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Ora 13:40 "Coada de pe #ruemontoyer continua pe strada ce face stanga la semafor (se poate vedea lumina rosie a semaforului in coltul din deapta). Timp de asteptare minim 6 ore, tinand cont ca data trecuta am asteptat 3 ore".

UPDATE Ora 13:30 Marturie de la Bruxelles: "Oamenii stau la coada de la 5 dimineata, sunt 4 sectii in total (3 la ambasada - unde este si consulatul si ICR-ul - si inca una la reprezentanta Romaniei pe langa UE). La ora 8 azi-dimineata erau 600 de oameni la reprezentanta Romaniei pe langa UE si vreo 2000 la Ambasada&co. Pana la 11 s-au dublat. Am stat 3 ore sa votam. La ambasada s-a oprit circulatia pe intreg Rue Gabrielle, coada tine dintr-un capat in altul al strazii si se continua pe Avenue Churchill si face coltul la prima intersectie.... eu am estimat vreo 5-6000 de oameni la iesirea de la vot.

Pana la ora 10 la Ambasada votasera in jur de 1.500 de oameni (500 in sectia consulara si am inmultit cu 3, sa aproximez)".

Post by Paul Ivan.

Coada la Ambasada de la Bruxelles

Post by Gabriela Doicaru-Spencer.

Coada la Reprezentanta de la Bruxelles