​Peste 500 de brasoveni au participat vineri seara la un mars de protest anti-Ponta si anti-PSD. In fruntea coloanei cateva persoane duceau un sicriu pe care scria: In Romania si mortii au drept de vot. Marsul s-a incheiat dupa aproape trei ore, iar participanti au scandat: "Plagiatorul, ne fura viitorul", "Avem o bucurie, Adam la puscarie", "Vrem sa votam, Nu sa pontam!".

Sicriu cu mesaj la protestul din BrasovFoto: Hotnews

Protestul a inceput in fata prefecturii Brasov la 18.10 cand cateva persoane cu un sicriu negru au mobilizat participantii, indemnandu-i sa strige "Noi suntem vii". "Cerem ca mortilor sa li se retraga dreptul la vot, sa-i lasam sa se odihneasca in pace", a spus unul dintre organizatorii protestului.

La inceput au fost cam 200 de persoane, dar apoi, dupa ce coloana a ajuns in Piata Sfatului si a luat-o spre cartierul Schei, numarul a ajuns la aproximativ 500. Scandarile au variat, de la "Jos comunistii" si "Jos Ponta Jos, Esti un mincinos|, pana la unele licentioase la adresa PSD-ului.

Marsul de protest a parcurs peste 5 km, ajungand pana in zona Centrului Civic si incheiandu-se unde a inceput, in zona Prefecturii, cu scandari precum "Ponta nu uita, tineretul nu te vrea". La un moment dat s-a scandat si "15 noiembrie, inca o data", trimitere la revolta anticomunista petrecuta la Brasov pe 15 noiembrie 1987.

Protestul a fost pasnic, participantii fiind supravegheati de cateva zeci de jandarmi. Singurele momente in care oamenii s-au infuriat au fost la vederea unor masini cu mesaje electorale pro-PSD, ei huiduind indelung.

La final, oamenii au fost invitati sa vina la un nou miting duminica, la 20.30, iar scandarile de sfarsit au fost "Depontaminare!" si "Hotii"