Crin Antonescu a declarat vineri seara, la Realitatea TV, ca adevaratul continuator al lui Traian Basescu e Victor Ponta. Fostul lider al liberalilor, care a fost absent pe perioada campaniei electorale, a caracterizat drept o "imensa mascarada" anuntul lui Victor Ponta si Tariceanu privind infiintarea noului USL si a precizat ca acest lucru l-a determinat sa se prezinte duminica la vot.

Crin AntonescuFoto: Mediafax

Crin Antonescu a facut o paralela intre alianta dintre PSD, UNPR, PC si formatiunea condusa de Tariceanu cu anii '46 - '47, cand comunistii, care detineau practic toata puterea, "nu au avut curajul sa se prezinte la alegerile pe care oricum le-au furat decat sub masca unei coaltii de partide cu liberali, cu sociali democrati, etc".

"Avem de-a face cu aceeasi tentativa de frauda morala masiva, de deghizare politica a unei forte politice cu aspiratii totalitare", a subliniat fostul presedinte al Senatului.

Crin Antonescu l-a contrazis pe Victor Ponta, care a spus ca Iohannis este o poleiala de Basescu si Antonescu, dar pe interior este Traian Basescu.

"Nu e adevarat, nu e Traian Basescu in interior", a precizat Antonescu, adaugand ca ar putea sa spuna si el ca Tariceanu "instalat foarte confortabil intr-o livrea rosie croita de PSD-isti", "oricat de poleit ar fi, nu are cum sa semene cu Antonescu".

Vorbind despre "piticii anexati de Victor Ponta", Crin Antonescu l-a acuzat pe primul ministru ca il ultima zi de campanie vine cu inca o minciuna, "si una majora, si isi ascunde identitatea".

"Dl Ponta, la un pas de a deveni presedinte, nu are curajul sa spuna cu adevarat cine este. Dl Ponta a simtit mereu nevoia de a merge de mana cu cineva, de a se legitima mereu cu altcineva. Acum incearca cu Tariceanu si asta arata ca, daca Ponta castiga, vom avea un presedinte prefacut, mincinos si slab, iar acesti oameni sunt periculosi cand conduc", a avertizat el.

Crin Antonescu a subliniat ca "prima conditie a unui lider e sa aiba curajul de aspune eu sunt acesta, intr-acolo vreau sa mergem, urmati-ma", iar Traian Basescu a avut sa spuna cum il chema si ca va taia salariile.

Fostul presedinte al liberalilor a avertizat ca, daca Ponta va castiga, Romania va avea o continuare a ceea ce a insemnat "demagogie, prefacatorie, inducere in eroare a unei intregi natiuni".

"Adevaratul continuat al lui Basescu si al politicilor sale e Victor Ponta", a concluzionat el.

Vorbind despre "butaforia de tip comunistoid" din jurul lui Victor Ponta, Antonescu a spus ca romanii vor avea drept presa Antena 3 si RTV si o minciuna permanenta in spatele careia un grup de oameni va continua sa paraziteze tara.

Intrebat de ce nu a aparut mai des in aceasta campanie, Crin Antonescu a precizat ca nu este un orator talentat, dar vorbeste "uneori" convigator pentru ca el crede in ceea ce spune.

"Daca in aceasta campanie nu am vorbit (...) este pentru ca nu vorbesc decat atunci cand cred cu tarie", a explicat el, subliniind insa ca "una din marile bucurii ale lui Ponta e ca i-a dat Dumnezeu sansa sa nu ne intalnim in aceasta campanie electorala".

Fostul lider al liberalilor, care a fost absent pe perioada campaniei electorale, a caracterizat drept o "imensa mascarada" anuntul lui Victor Ponta si Tariceanu privind infiintarea noului USL, precizand ca acest lucru l-a determinat sa se prezinte duminica la vot.

"Imensa mascarada cu USL 2 m-a determinat sa votez duminica", a incheiat Crin Antonescu.