Presedintele executiv PSD, Liviu Dragnea, presedintele PC, Daniel Constantin, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, si presedintele PLR, Calin Popescu-Tariceanu au semnat, vineri seara, la Parlament, o declaratie politica de infiintare a USL 2.0.

"Dorim sa ne asumam in fata romanilor, prin aceasta declaratie politica, vointa de a reface USL intr-un proiect politic menit sa duca pana la capat proiectul inceput in anul 2011 de fortele democratice din Romania. USL 2.0 reprezinta angajamentul nostru, al semnatarilor acestei declaratii, de a da consistenta autentica unei largi coalitii a unor formatiuni de centru - dreapta, centru si centru - stanga care are drept scop principal construirea Romaniei puternice. Fidelitatea fata de votul cetatenesc si fata de angajamentele asumate impreuna obliga partidele semnatare sa duca pana la capat proiectul USL", se arata in declaratia politica, citata de Agerpres.

In text, semnatarii documentului se angajeaza sa dezvolte proiectul USL prin constituirea unei noi aliante politice avand la baza mandatul primit de la romani in anul 2011 si obiectivul principal de a face dreptate si schimbare pana la capat.

In opinia semnatarilor, refacerea USL reprezinta o forma de respect fata de votul democratic din anul 2011 si o expresie a principiului reprezentativitatii.

"Este un angajament ferm pentru continuarea proiectului Romania puternica, o Romanie cu o crestere economica sustenabila si cu un stat social viguros. O Romanie cu o fiscalitate redusa si cu sprijin consistent pentru cei aflati in nevoie, o Romanie cu un stat de drept consolidat, cu institutii eficiente si cu servicii publice de calitate, o Romanie care continua reformele structurate si lupta impotriva coruptiei si a nedreptatilor sociale", se mai precizeaza in declaratia politica.

Partidele semnatare decid sa consolideze majoritatea parlamentara care sustine actualul executiv, sa sprijine neconditionat candidatura la Presedintia Romaniei a presedintelui PSD Victor Ponta si sa formeze impreuna viitorul guvern.

Victor Ponta, discurs la Palatul Parlamentului, in timp ce mii de oameni protesteaza in marile orase

Premierul Victor Ponta a sustinut un discurs la Palatul Parlamentului, la evenimentul de refacere a Uniunii Social Liberale, fiind aplaudat entuziasmant de colegii sai din sala. Ora la care si-a inceput discursul a coincis cu declansarea mitingurilor din marile orase din tara de solidaritate cu romanii din diaspora.

Discursul sau a fost transmis de toate televiziunile de stiri. O parte dintre acestea au intrerupt imaginile cu proteste pentru a transmite declaratiile.

B1 TV, Realitatea TV si Digi 24 au inceput sa relateze pe larg protestele din principalele orase din Romania, dupa ce Ponta si Basescu si-au terminat discursurile, in timp ce Antena 3 si Romania TV nu pomenesc nimic despre acest lucru.

Ponta: Nu o sa ma vedeti niciodata atacand adversari politici cu steagul Romaniei in spate

Candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidentiale, Victor Ponta, a declarat ca daca va ajunge presedintele Romaniei isi ia angajamentul sa vorbeasca de la tribuna prezidentiala doar despre Romania si despre romani si ca nu va lansa atacuri politice "cu steagul Romaniei in spate".

"O sa vorbesc de multe ori la ora 18.30, dar voi vorbi despre Romania, despre lucrurile bune care se intampla, despre proiecte importante. Nu o sa ma vedeti niciodata atacand adversari politici cu steagul Romaniei in spate sau facand campanie electorala. Imi iau acest angajament - ma veti vedea vorbind despre Romania si romani", a spus Ponta, vineri seara, la Parlament, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta a fost invitat sa se adreseze participantilor la eveniment de catre presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, care a spus: "Asa cum ne-am obisnuit, la ora 18.30, vorbeste presedintele Romaniei - Victor Ponta".