Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat pentru Mediafax ca Ministerul Finantelor Publice, prin cei doi ministri, nu-si asuma documentul prezentat de Mediafax privind propuneri de modificari fiscale si spune ca nu-si va da demisia daca totusi documentul a fost elaborat de MFP. Agentia de presa Mediafax a publicat miercuri seara un document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget, care cuprinde mai multe propuneri de ordin fiscal, printre care renuntarea la cota unica de 16%, incepand din 2016 si introducerea cotei progresive de impozitare a venitului, in trei trepte, de 15%, 25% si 35%.

De asemenea, documentul include propunerea de crestere a impozitelor locale pe proprietate cu cate 25% in 2015 si 2016.

Initial, Darius Valcov a afirmat ca Ministerul Finantelor Publice nu recunoaste existenta acestui document, insistand ca documentul prezentat de Mediafax nu a fost elaborat in cadrul institutiei.

Intrebat daca este dispus sa demisioneze din functie in cazul in care se demonstreaza ca documentul prezentat de Mediafax a fost elaborat, scris si printat in Ministerul Finantelor Publice si distribuit in Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget, Valcov a afirmat ca nu poate raspunde pentru toti angajatii din institutie.

In acest context, Darius Valcov a precizat ca Ministerul Finantelor Publice, prin cei doi ministri, facand referire la el si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, nu-si asuma acel document.

Valcov a mai raspuns ca nu stie ce alte masuri ar mai putea lua in calitate de ministru delegat pentru Buget, in afara de a face o dezmintire publica, chiar daca este convins ca acel document nu a fost elaborat de Ministerul Finantelor.

Pe de alta parte, Ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, a transmis un comunicat prin care afirma ca nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar in institutie, autoritatea in ceea ce priveste stabilirea politicii fiscale, nu s-a facut niciodata un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare.