Fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a castigat procesul cu DNA si va putea candida la o functie publica dupa data de 24 martie 2015, cand ii expira interdictia. Tribunalul Turnu Severin a respins, pe 7 noiembrie, contestatia procurorilor DNA, care au contestat masura complementara de interdictie de a ocupa o functie publica in cazul lui Gutau, considerand ca, dupa contopirea pedepselor fostului primar, aceasta este mult prea scurta. Procurorii anticoruptie solicitasera instantei marirea perioadei de interdictie, pentru a-l impiedica pe Mircia Gutau sa candideze la alegerile locale din 2016.

Mircia Gutau (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Am castigat definitiv si irevocabil. A fost o lupta grea, de durata, dar am avut incredere si Dumnezeu m-a ajutat. De acum ma voi concentra pe viitoarea mea candidatura la Primaria Ramnicului si sunt sigur ca, alaturi de ramniceni, voi castiga", a declarat Mircia Gutau pentru Vocea Valcii.

In iunie 2014, Mircia Gutau, fost primar al municipiului Ramnicu Valcea, condamnat definitiv de doua ori pentru coruptie, isi anunta intentia de a candida la alegerile locale din 2016 la Primaria acestui oras: "Voi candida in 2016 pentru primaria municipiului Ramnicu Valcea. Nu vreau sa comentez deciziile instantei. In primul caz, raman la ideea ca trebuia sa fie un tap ispasitor, iar al doilea caz din nou trebuia sa existe o condamnare. In 2016 insa am tot dreptul sa candidez. Nu este vorba de un orgoliu sau alte vanitati, este faptul simplu ca tot ce se mai construieste in acest moment in Ramnic sunt proiectele initiate de mine pana in 2010, care abia se implementeaza. Nu m-am gandit la ce partid imi voi depune candidatura, vom vedea atunci."

Gutau a fost primar din partea Partidului Democrat Liberal (PDL) al municipiului Ramnicu Valcea intre anii 2004 si 2010, fiind reales pentru al doilea mandat cu 72% din voturi.

In 2010 a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare de catre ICCJ pentru fapte de coruptie. In iunie 2014 a primit o noua condamnare intr-un alt dosar de coruptie de 2 ani si 6 luni, dar pedepsele au fost comasate, iar fostul edil a ramas in libertate.

Potrivit datelor din mai multe sondaje, fostul edil al Ramnicului se mentine in topul popularitatii la nivel local, in ciuda celor doua condamnari.