Fostul consilier prezidential, Cristian Hrituc, a scris pe pagina de Facebook ca PMP isi va indemna electoratul "prin retele" sa adopte o "stare de neutralitate". "Blatul Ponta - Udrea isi va produce acum efectele", scrie Hrituc. Contactata de HotNews.ro, Elena Udrea a negat ca PMP si-a schimbat pozitia. "Exclus sa ne schimbam pozitia exprimata inca de vineri. Ramanem pe indemnul de a vota impotriva lui Ponta", a precizat Udrea.

"De ieri primesc telefoane de la diversi oameni din Pmp. Desi saptamana trecuta se luase decizia politica de a merge in turul 2 pe " vot anti Ponta", acum, s-a schimbat schimbarea. Pmp isi va indemna electoratul prin retele sa adopte o " stare de neutralitate" . Blatul Ponta - Udrea isi va produce acum efectele. Tuturor celor din pmp care va mai pasa de tara si nu de interesul meschin al doammei aveti posibilitatea sa iesiti din acest blat. Multi ati fost ( am fost) naivi, dar acum aveti posibilitatea sa vedeti cu ochii vostri care a fost obiectivul real al acestei candidaturi", scrie fostul consilier prezidential Cristian Hrituc pe pagina sa de Facebook.

Elena Udrea le-a cerut acum cateva zile celor care au votat cu ea in primul tur al alegerilor prezindentiale sa se prezinte la vot in 16 noiembrie si voteze "anti-PSD si anti-Ponta": Imi cunosc alegatorii, de aceea spun ca votul de duminica trebuie sa fie anti-Ponta". Elena Udrea a precizat insa ca Victor Ponta este "candidatul baronilor", iar Klaus Iohannis are o "atitudine duplicitara fata de statul de drept", deoarece nu si-a rezolvat problema cu incompatibilitatea. Presedintele PMP a reluat acest mesaj si dupa intalnirea cu presedintele PPE, Joseph Daul.