Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, la Constanta, ca se va semna un protocol cu formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu, PLR, prin care se doreste "refacerea USL". O intalnire in acest sens ar putea avea loc in dupa-amiaza zilei in curs, dupa ora 17,00.

"E posibil sa avem azi o intalnire (...), e foarte posibil, dupa ora 17,00, si daca hotaram sa-l semnam inainte de alegeri, va vom anunta. Daca nu, o facem imediat dupa alegeri, de luni incolo", a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

"Protocolul politic, practic, recreeaza alianta pe care noi am denumit-o Uniunea Social Liberala. Sigur ca ea nu poate sa fie identica, dar principiile de functionare politica raman aceleasi si cred ca este utila o astfel de constructie politica care sa cuprinda principalele curente ideologice, adica social-democratia si liberalismul", a declarat Tariceanu.

Intrebat daca in protocol va fi prevazuta in mod clar si cooptarea PLR la guvernare, Calin Popescu Tariceanu a raspuns afirmativ.

"Protocolul e un proiect practic si un acord de colaborare politica. O sa prevada si acest lucru, dar aceste lucruri le discutam, evident, mai tarziu", a spus presedintele Senatului.

Referitor la faptul ca PLR nu este inca inregistrat la Tribunal, acesta a afirmat ca importanta este actiunea politica, nu haina juridica.

"Importanta este actiunea politica, haina juridica urmeaza sa fie rezolvata ulterior. Noi trebuie sa dam un semnal politic in primul rand si sa ajungem la un acord politic, asta este cel mai important", a spus Calin Popescu Tariceanu.

Vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, au participat, joi, la inaugurarea noului pod rutier care traverseaza Canalul Dunare - Marea Neagra, constructie efectuata in Portul Constanta cu fonduri europene de circa 190 milioane de lei.