Cinci case care apartin unor consilieri si lideri ACL din comuna Suraia, judetul Vrancea, au fost murdarite. Consilierii PNL si PDL banuiesc ca in spatele campaniei murdare se afla viceprimarul PSD Aurel Harabor, care a fost demis de consilierii ACL din Suraia, relateaza Ziarul de Vrancea.

Din primele constatari, cei care au organizat aceasta actiune au aruncat din sosea in curtile oamenilor cu pungi cu ulei ars in noaptea de marti spre miercuri. Pe langa case au fost murdarite cu ulei si bannerele cu candidatul la prezidentiale Klaus Iohannis. Politia a fost sesizata si a inceput o ancheta pentru a gasi vinovatii.

"Luni, 10 noiembrie, am avut o sedinta extraordinara a Consiliului Local si l-am demis pe viceprimarul Aurel Harabor. Atunci a amenintat in sedinta ca ne aranjeaza familiile, ca o sa ne faca. Azi noapte la toti cei care am votat pentru demiterea lui ne-a improscat cu motorina, ne-au taiat bannerele. El este recidivist in privinta asta, cu afisele, rupe tot, nu se uita. El este vazut ca un bataus in comuna, a facut puscarie", a spus consilierul local Viorel Tanase.

In replica la acuzatiile aduse, viceprimarul demis Aurel Harabor sustine ca opozantii sai politici si-au inscenat singuri actele de vandalism, pentru a le strica celor de PSD "marea adunare" din comuna, pe care au avut-o ieri si la care isi anuntase prezenta si Marian Oprisan.

"Ei au inscenat ceea ce s-a intamplat stiind ca astazi (ieri - n.r.) vom avea o mare adunare mare la care vine Marian Oprisan. Mai intai au taiat bannerele, iar aseara au facut inscenarea cu uleiul ars. Au pregatit foarte bine aceasta actiune si acum vor sa picheteze sala de sport, unde are loc adunarea, cu bannerele lupte si sa se victimizeze", spune in replica Aurel Harabor. Seful PSD-ului comunal de la Suraia sustine ca opozantii sai ar fi furat recent patru bannere ale PSD, pe care le-a gasit cu ajutorul politiei la un locuitor, care ar fi recunoscut de cine a fost pus sa fure.

"Atunci puteam sa le facem dosare, dar le-am batut obrazul si am plecat", a mai declarat Aurel Harabar. De asemenea, viceprimarul demis spune ca singura "amenintare" pe care a facut-o in Consiliul Local a fost "sa va fie rusine".

Aurel Harabor a mai fost demis o data din functie, dar spune ca procesul nu s-a incheiat.