Klaus Iohannis a prezentat miercuri seara, in dezbaterea electorala de la B1 TV, o fotografie uriasa in care apar mai multi lideri PSD, intre care si Victor Ponta, la un miting de sustinere a fostului presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, anchetat la acel moment pentru coruptie. In momentul realizarii fotografiei, in 2011, opinia publica a interpretat gestul conducerii PSD drept unul menit sa intimideze justitia. Ponta era presedintele PSD in 2011. Iohannis a prezentat fotografia direct spre camera tv.

Liderii PSD la mitingul de sustinere a baronului corupt Constantin NicolescuFoto: Mediafax

Raspunzand unei intrebari cu privire la garantarea independentei justitiei, candidatul ACL Klaus Iohannis a sustinut ca politicienii nu trebuie sa se implice in actul de justitie.

"S-a facut multa vorbire despre ce trebuie sa faca presedintele ca sa protejeze justitia. Eu vreau sa garantez justitia si statul de drept. Eu cred ca in acest domeniu trebuie sa avem curajul sa spunem nu ne bagam unde nu ne fierbe oala, nu avem ce cauta noi politicienii in actul de justitie. Justitia e independenta are sistemele proprii, cel mai bun lucru e sa nu ne bagam acolo", a spus Iohannis.

El a prezentat apoi o fotografie in care apar mai multi lideri PSD, inclusiv Victor Ponta, prezenti la un miting din 2011 pentru sustinerea baronului PSD Constantin Nicolescu, la acel moment presedinte CJ Arges si anchetat de procurorii DNA pentru coruptie.

"Daca vorbim de actiuni care ne definesc ca politicieni, o frumoasa imagine de grup in ianuarie 2011 in jurul dlui Constantin Nicolescu, cu dl Ponta, Nastase, Severin, Hrebenciuc, Vanghelie, care au afirmat ca e o persecutie politica si nu e bine ca acest domn, intre timp condamnat, sa fie deranjat", a declarat el.

"Asta nu se numeste independenta justitiei, ci fortarea justitiei", a afirmat Iohannis.