Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, intr-un interviu la Reporter Virtual, ca dezbaterea electorala de la Realitatea TV de marti seara a fost de fapt "un talk-show, nu o dezbatere pe teme prezidentiale", el adaugand: "Dar, decat nimic.." Iohannis nu a exclus posibilitatea sa participe la o confruntare si la Antena 3.

Iohannis a anuntat ca va merge la dezbaterea de miercuri seara de la postul de televiziune B1.

"Da, am confirmat inca de aseara ca merg la B1, fiindca probabil multi au fost luati prin surprindere de acea dezbatere din seara trecuta, poate multi nu au au avut ocazia sa o vada. Mi s-a parut in regula sa existe si o a doua etapa a acestei dezbateri", a spus Klaus Iohannis, intr-un interviu la Reporter Virtual, citeaza Mediafax.

Intrebat daca va merge si la dezbaterea de la Antena 3, Iohannis a raspuns: "Asta vom vedea, deocamdata vorbim despre ce se intampla in aceasta seara".

Despre confruntarea de la Romania TV, Iohannis a spus ca "nu i s-a parut interesanta oferta si de aceea nu a mers".

Potrivit lui Iohannis, la prima confruntare dintre cei doi candidati a castigat electoratul.

"Am vazut ca evaluarile sunt diferite, unii considera ca am castigat puncte, altii considera ca Ponta a castigat puncte. Fiecare cu evaluarea lui, dar mie mi s-a parut important sa merg la o dezbatere, chit ca nu am cunoscut temele, nu am cunoscut formatul emisiunii, fiindca nu a catadicsit nici Realitatea TV si nici echipa domnului Ponta sa ne transmita si noua aceste lucruri. M-am dus din pur respect pentru alegatorii care si-au dorit aceasta dezbatere", a comentat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai declarat ca isi doreste in continuare o dezbatere "asa cum se asteapta lumea sa fie o dezbatere pentru prezidentiale".

"Intalnirea de aseara a fost un talk-show, nu a fost de dezbatere pe teme prezidentiale, dar, decat nimic...", a spus el.

Klaus Iohannis a respins ideea ca i s-ar fi intins o capcana.

"Nici nu avea cine sa imi intinda o capcana si in niciun caz domnul Ponta si echipa domniei sale nu au cum sa imi intinda capcane. A fost decizia mea, personala, sa merg", a tinut sa mentioneze Iohannis, adaugand ca mai apoi si-a anuntat si staff-ul si a facut anuntul in media si pe Facebook.

Potrivit lui Iohannis, "nu este admisibil sa nu existe o dezbetere", desi ar fi fost mult mai bine sa existe o dezbatere la care sa participe orice alt jurnalist.

"A fost nevoie de o crestere a volumului, pentru ca paralel cu mine au vorbit si domnul Ponta si domnul Rares Bogdan, amandoi pe timpul meu", a mai spus Iohannis, despre momentul in care a ridicat tonul, in timpul dezbaterii.

Intrebat daca l-a deranjat faptul ca a fost intrerupt de premierul Ponta, candidatul ACL a spus ca "nu l-a deranjat, dar i s-a parut inoportun".

"Dupa ce a facut-o de doua-trei ori, am simtit nevoia sa arat ca nu asa se face o dezbatere, la acest nivel", a mai spus Iohannis.

Vezi interviul video pe reportervirtual.ro.