Expert Forum si Funky Citizens vor pune la dispozitia alegatorilor din tara si strainatate, precum si observatorilor acreditati un serviciu de informare si consultanta juridica in timpul celui de-al doilea tur de scrutin, pe 15 si 16 noiembrie 2014. Cele doua organizatii vor oferi asistenta de specialitate legata de procedurile de votare, mijloacele de sesizare si contestare a neregulilor sau reclamare a infractiunilor electorale si vom asista alegatorii in situatia in care vor avea dificultati in a-si exercita drepturile electorale.

Expert Forum si Funky Citizens vor pune la dispozitia alegatorilor urmatoarele mijloace de comunicare:

  • Telefonul alegatorului
  • Orange: 0756.459.194
  • Vodafone: 0720.273.334
  • Digi: 0770.332.065
  • Skype ID: votcorect

Formular sesizari si informatii despre vot: www.expertforum.ro si www.funkycitizens.ro

Facebook: www.facebook.com/ExpertForum si www.facebook.com/funkycitizens

Serviciul telefonic va functiona intre orele 15 si 20 in data de 15 noiembrie, respectiv 6 - 22 in data de 16 noiembrie, ziua alegerilor si este gratuit, implicand doar costurile standard ale apelurilor, taxate de catre operatorii de telefonie. Paginile web si Facebook vor include informatii generale, precum si intrebari frecvente legate de ziua alegerilor.

Cele doua organizatii au fost implicate in monitorizarea procesului electoral si au intervenit in mai multe randuri pe langa autoritatile de management electoral pentru buna organizare a alegerilor.

Expert Forum si Funky Citizens invita toti cetatenii care considera ca drepturile le-au fost incalcate, au identificat probleme sau nereguli legate de organizarea votului, au nevoie de clarificari legate de legislatie sau regulile de desfasurare a procesului electoral sa ne contacteze de indata. De asemenea, asteapta propunerile alegatorilor legate de optimizarea procesului de vot si organizarea alegerilor.