Victor Alexeev, seful organizatiei PSD din Republica Moldova, a lansat miercuri un atac extrem de dur la adresa lui Klaus Iohannis, sustinand indirect ca acesta ar avea simpatii naziste si pozitii antiromanesti. Alexeev a spus intr-o conferinta de presa la Chisinau ca Iohannis conduce o organizatie etnica (Forumul Democrat al Germanilor din Romania, FDGR - n.red.) care "care este succesoarea unei organizatii naziste ce a sustinut politica lui Hitler". Seful PSD Moldova a spus ca daca moldovenii cu cetatenie romana il voteaza pe Iohannis, "votati pentru dezbinarea Basarabiei, oprirea din parcursul european. Veti servi interesele antiromanesti, antioccidentale si antiamericane".

Victor AlexeevFoto: Captura Privesc.eu

Alexeev a continuat in aceeasi nota si a spus ca "apartenenta lui Iohannis la organizatia care a salutat anexarea Basarabiei de Moscova ne face sa ne punem punctele de intrebare" si a pretins ca Iohannis vrea sa construiasca "un zid chinezesc in Transilvania" pentru a rupe Ardealul de Romania.

"Iohanis nu e neamtul care ii trebuieste neamului romanesc. Neamtul nostru e Regele Mihai si Casa Regala. Casa Regala va fi readusa in fruntea statului in 2016, doamne ajuta, cind Ponta s-a angajat ca va face un referendum privind forma de guvernamant a Romaniei", a mai spus Alexeev.