Sedinta de miercuri a Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor s-a desfasurat in fata cladirii Parlamentului. Cei opt membri ai comisiei, prezenti la sedinta au luat aceasta hotarare dupa ce accesul presei a fost intezis in Palatul Parlamentului, de catre conducerea Camerei Deputatilor, informeaza B1.ro.

Membrii comisiei au iesit un curtea Parlamentului si in semn de protest, fata de faptul ca cei doi ministri convocati miercuri pentru o intrevedere nu s-au prezentant la intalnire.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu si cel al Romanilor de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici au fost chemati pentru discuitii pe tema desfasurarii votului in diaspora in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Teodor Melescanu ar fi anuntat inainte ca nu va participa la intrevedere din motive obiective.

Deputatul PNL Mircea Dolha a declarat in fata Parlamentului ca gestul celor doi ministri scoate in evidenta indiferenta lor fata de romanii din diaspora.

"Gestul ministrilor reflecta indiferenta ministrilor fata de romanii din diaspora. I-am invitat pe Melescanu si pe Stanoevici pentru a ne prezenta cum vor rezolva problema procesului electoral de duminica, 16 noiembrie din diaspora. Sunte convinsi ca duminica vor fi si mai mulsi romani care vor sa voteze", a declarat Dolha.

"Faptul ca comisia s-a reunit si cei doi ministrii, intr-un total dispret, au respins aceasta invitatie reprezinta un lucru fara precedent", a declarat la randul sau Eugen Tomac.

Un alt vicepresedinte al comisiei a declarat ca vrea sa stie cine a desfiintat sectii de vot in Spania si in Belgia.