Moderatorul Rares Bogdan si jurnalista Eli Roman au dezvaluit marti seara, dupa terminarea dezbaterii Ponta - Iohannis de la Realitatea TV, ca prezenta candidatului ACL la emisiune a fost "o surpriza facuta de Klaus Iohannis, ne-a anuntat cu 45 de minute inainte". Eli Roman a mai dezvaluit ca a fost "o dezbatere cu intrebari surpriza, intrebarile erau pregatite de mine si de colege pentru Victor Ponta". Un lider ACL a declarat pentru HotNews.ro ca marti nu s-a stiut la virful partidului ca Iohannis va participa la dezbatere si nu s-a discutat despre emisiune in sedinta conducerii ACL.

Jurnalista - care a adresat intrebari celor doi candidati la dezbaterea moderata de Rares Bogdan - a mai spus ca Iohannis a venit singur la dezbatere, "fara nimeni din staff, fara nici o hirtie la el", spre deosebire de Victor Ponta, care a venit cu sotia, o parte din staff si cu o documentatie solida.

Mai mult, Rares Bogdan a avut o reactie nervoasa la adresa staffului lui Iohannis, transmitindu-le sa anunte din timp daca Iohannis vrea sa participe la dezbaterea anuntata miercuri la B 1 TV. "Nu va bateti joc de ei, anuntati la B1, anuntati-le pe Madalina Puscalau, Sorina Matei sau Aura Titiriga (producator general B1 0 n.red.). Nu e posibil sa anuntati cu 45 de minute inainte de emisiune ca vine Iohannis. Eu eram in timpul pregatirii unei emisiuni cind m-au anuntat ca vine Iohannis", a spus Rares Bogdan.

Reamintim ca Iohannis a surprins publicul cu o ora inainte de dezbatere, cind a anuntat printr-un video postat pe Facebook ca va veni la ora 20.00 la Realitatea TV.

Iohannis a luat decizia de a veni la dezbaterea in ziua in care s-a inregistrat un incident unic la sediul ACL: mai multe gaini - moarte si vii - au fost aruncate in curtea partidului de Opozitie, gainile avand la gat mesaje cu textul "Eu sunt Iohannis" si "Mi-e frica de dezbatere". Iohannis a avut o reactie extrem de dura, spunind ca este un gest care aminteste de obiceiurile nazistilor. E "o amenintare directa cu moartea", a spus Iohannis la pranz, dupa incident.

Cu o seara inainte, la Realitatea TV, Iohannis a fost criticat in platou pentru ca anuntase ca nu participa la dezbaterea cu Ponta de marti. Invitat luni seara la Realitatea Tv, Klaus Iohanis a fost mustrat, in platou, in direct, de catre Emma Zeicescu pentru refuzul de a fi a marti seara impreuna cu Victor Ponta la emisiunea electorala de la acelasi post de televiziune. "Un barbat nu trebuie sa fuga de confruntare", a spus Emma Zeicescu, cea care l-a invitat, in finalul discutiei de luni seara, pe Iohanis sa ofere un "motiv concret" pentru care refuza dezbaterea cu contracandidatul sau. Iohanis a spus ca nu refuza confruntarea si a indicat necesitatea unei "platforme independente la care sa aibe acces toti jurnalistii - de televiziune, de radio sau de publicatii online".

Inainte de aceste pozitionari ale Emmei Zeicescu, in talk-show-ul moderat de Lavinia Sandru, coordonatorul editorial al Realitatea TV, Cozmin Gusa l-a criticat, de asemenea, pe Klaus Iohanis pentru refuzul de a i se contrapune lui Victor Ponta la Realitatea TV. Jurnalistii Realitatea TV si-au reafirmat pozitia critica vizavi de Klaus Iohanis in chestiunea contruntarii televizate la acest post de televiziune cu Victor Ponta si imediat dupa terminarea emisiunii la care candidatul ACL a fost invitat.