Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, ii solicita lui Dinu Zamfirescu, presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), sa nu gireze transformarea traumelor trecutului comunist in platforma electorala pentru premierul Victor Ponta, in contextul in care prim ministrul urmeaza sa participe la o conferinta despre victimele comunismului, organizata de IICCMER.

Mircea Ionescu QuintusFoto: HotNews / DP

Intr-o scrisoare deschisa adresata lui Zamfirescu, citata de Agerpres, Quintus apreciaza ca este 'o chestiune de bun simt' ca premierul sa nu foloseasca o astfel de tema pentru a castiga voturi.

"Cred cu tarie ca este cel putin o chestiune de bun-simt ca primul-ministru al Romaniei sa nu se foloseasca de o tema atat de sensibila pentru a castiga niste voturi. Dupa atatia ani in care am fost impreuna in slujba liberalismului romanesc, in care am dus lupte crancene impotriva minciunii, a manipularii si a demagogiei, am invatat ca politica, oricat de rea ar fi, are si ea limitele ei. in chestiunea despre care iti scriu, e vorba despre limita. E vorba despre a opri politica si impostura sa intre cu bocancii peste memoria victimelor comunismului", afirma presedintele de onoare al PNL.

El ii solicita lui Dinu Zamfirescu sa nu permita 'confiscarea' memoriei victimelor comunismului de catre Victor Ponta.

"In virtutea a tot ce am facut impreuna in toti acesti ani, te rog sa nu girezi aceasta transformare a traumelor trecutului comunist intr-o platforma electorala pentru domnul Victor Ponta. Te rog sa nu asociezi lupta impotriva uitarii si cercetarea crimelor comunismului cu numele premierului Victor Ponta", sustine Quintus.