VIDEO Marea dezbatere Ponta - Iohannis, la Realitatea TV cu Rares Bogdan moderator - irelevanta din punct de vedere al informatiilor noi. Teme abordate: Votul din diaspora, coruptia, imunitatea parlamentarilor, Rosia Montana, relatia Romaniei cu partenerii internationali. Discutia, dominata verbal de candidatul PSD

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:04 Actualitate | Politic


Iohannis si Ponta, la Realitatea TV
Foto: Captura Realitatea TV
Prima dezbatere dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis a avut loc marti seara, la Realitatea TV, fiind anuntata pe ultima suta de metri, dupa ce candidatul PNL a afirmat ca participa la emisiune. Emisiunea a parut improvizata, cu regulile comunicate greu de inteles. Iohannis a venit fara notite, fara hartii pregatite, in timp ce Victor Ponta a avut la indemana o documentatie consistenta. Emisiunea a fost dominata verbal de Victor Ponta, care l-a intrerupt aproape tot timpul pe Iohannis, pana la momentul in care moderatorul a amenintat cu taierea microfonului.Klaus Iohannis s-a plans la inceputul emisiunii ca nu stie care sunt regulile dezbaterii si a intrat rapid in defensiva cand l-a intrebat Lavinia Sandru cum poate afirma ca doreste sa fie presedintele tuturor romanilor daca nu a mers in Chisinau si in Cernauti pana acum. La aceasta intrebare, Iohannis a raspuns ca Cernauti si Chisinau nu fac parte din Romania. De notat ca la intrebarea pentru Victor Ponta, Lavinia Sandru i-a cerut primului ministru sa trimita un mesaj catre alegatorii din Chisinau.

Temele mari de discutie au fost votul din diaspora, lupta anticoruptie, imunitatea parlamentarilor, pensii, taxe si impozite, relatii internationale. Nici unul dintre candidati nu a oferit informatii noi despre programele lor, despre pozitionarea lor fata de temele majore de dezbatere.

In timpul emisiunii au existat citeva momente tensionate intre cei doi candidati, cu replici acide. Iohannis l-a acuzat pe Ponta ca a organizat alegerile din diaspora "execrabil", Ponta l-a acuzat ca-i trateaza pe romani "ca un mosier, ca un stapan de sclavi".

Un alt moment tensionat a fost cand Ponta i-a cerut lui Iohannis sa-si prezinte scuze fata de sotia sa, Daciana, pentru un articol publicat in ziarul de promovare al ACL despre presupuse falsuri in declaratia de avere. Iohannis i-a cerut lui Ponta la rindul lui sa-si prezinte scuze ca l-a facut vanzator de copii, traficant de organe, ca nu e bun roman etc. Replicile intre ei au continuat, iar la final Iohannis si-a cerut scuze generic: Daca am lezat pe cineva in campanie, imi cer scuze. Rapsunsul lui Ponta: Multumesc.

Emisiunea s-a terminat cu un anunt surprinzator al lui Rares Bogdan, care a spus ca Victor Ponta va ramane in studiourile Realitatii TV pentru a mai participa la o emisiune.

Klaus Iohannis a fost surprins si a precizat ca, in opinia sa, Victor Ponta nu poate continua aceasta emisiune, dar Rares Bogdan a incercat sa ii explice ca este o emisiune similara cu cea la care a participat si el cu o seara in urma si discutia va avea loc in alt studio. In cele din urma, Victor Ponta nu a ramas in studiourile Realitatii TV.

Dupa emisiune, Cozmin Gusa a declarat, la Realitatea TV, ca Victor Ponta a fost fair play, pentru ca, desi Rares Bogdan i-a spus sa mai ramana la emisiune, primul ministru a refuzat.

In timpul dezbaterii, cei doi candidati au primit opt intrebari de la ziaristele Realitatea TV Lavinia Sandru, Ema Zeicescu si Denise Rifai.

In jurul orei 21:30, Klaus Iohannis i-a atras atentia moderatorului ca s-a terminat timpul alocat emisiunii.

De notat doua interventii relevante. Prima: Lavinia Sandru l-a incuiat pe Iohannis cind l-a intrebat daca a fost in vizite la Chisinau si Cernauti. A doua - Denise Rifai l-a incoltit pe Ponta cu un citat din reprezentantul FMI, citat pe care Ponta il citise distorsionat.

Desfasurarea confruntarii:

Ora 19:47 Atat Klaus Iohannis cat si Victor Ponta au ajuns la sediul Realitatea TV. Victor Ponta a venit insotit de sotia sa Daciana Sarbu si de purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, si de fostul candidat la prezidentiale numit luni mnistru de Externe, Teodor Melescanu. Candidatul PSD este imbracat ultra protocolar, cu vesta pe dedesubtul hainei de la costum.

Ora 19:55 Cei doi invitati au intrat in studio si si-au luat locurile la pupitre.

Rares Bogdan deschide dezbaterea electorala, prima si posibil singura din aceasta campanie electorala. Timpul alocat dezbaterii: 1:30 minute.

Moderatorul anunta ca cei doi invitati isi vor putea adresa intrebari unul altuia. Opt intrebari vor veni de la ziaristele Realitatea TV Lavinia Sandru, Ema Zeicescu si Denise Rifai

Dezbaterea a inceput

Prima tema a dezbaterii, votul din diaspora, prima intrebare pentru Ponta - Romanii vor putea vota duminica in afara granitelor?

Victor Ponta:

 • Da, vor vota
 • Scopul acestei intalniri nu e cine apare mai bine in dezbatere, ci cum vedem viitorul Romaniei in urmatorii 5 ani, ce dorim sa schimbam.
 • Eu doresc sa schimb tot ce s-a schimbat in ultimii 10 ani.
 • Vreau sa ascultam si sa aratam respect pentru toata lumea.
 • Cred ca Romania dupa zece ani de dezbinare are nevoie de pace, de dialog si de un inceput care sa stearga lucrurile rele din trecut.
 • Prin masurile luate de BEC si MAE - noi azi am alocat sumelesuplimentare ca MAE sa poata asigura cheltuieli pentru organizarea sectiilor din strainatate.
 • Slava domnului ca BEC nu a mai cerut completarea sectiilor de votare in birou
 • Pe 16 noiembrie toti romanii din afara tarii, ma refer in primul rand la cei de peste Prut, din Italia, Spania, Franta, Mrea Britanie, toti vor putea sa voteze si toti cei ce vor respecta procedurile antifrauda o vor face.
 • Nu iau eu decizia privind numarul sectiilor de votare. Am in fata un document legat de votul in Germania
 • Stiti cumva cate sectii au fost?
 • Au fost 5 sectii. Cate sectii credeti ca ar trebui sa fie ca sa fie in regula?

Klaus Iohannis: Poftiti, terminati-va ideea

Victor Ponta:

 • Oamenii care nu au putut vota au o cerere legitima sa se organizeze conditiile sa se poata votaDupa marti, miercuri, a aparut o confiscare extrem de nerusinata a problemei, de catre dl Iohannis, echipa sa.
 • Daca spuneati zece, 20, 50 va citeam ce scrie ambasada noastra: potrivit regulilor in materie, in Germania e permisa orgnizarea de sectii la ambasada si consulate.
 • Tot ce va decide BEC si MAE va asigura ca personal - toate astea le vom face, dar serios, nu propagandistic.

Klaus Iohannis:

 • Sa incepem cu inceputul. Multumesc pentru invitatie.
 • Am venit la dezbatere din respect pentru alegatori.
 • Vreau sa spun din capul locului ca in afara de invitatia generica pentru 90 de minute nu am primit niciun fel de alte detalii.
 • Banuiesc ca v-ati facut un plan, nu stiu in ce masura ati comunicat cu dl Ponta.

R. Bogdan: Nu am comunicat cu nimeni.

K. Iohannis:

 • Am cosiderat ca trebuia sa vin cu toate ca dvs dl Ponta ati evitat cu mult succes sa comunicam intr-o platforma publica.

V. Ponta il intreprupe: Aici nu e neutru? Tratati-ne cu respect

K. Iohannis:

 • As fi vrut sa avem o dezbatere unde toata lumea are acces
 • Puneti-ma in tema care e tematica, care e formatul dezbaterii. Fiind vorba de dezbatere cu greutate foarte mare cred ca ar fi bine sa stim cu totii cate minute vorbim si care e formatul emisiunii.
 • Fiecare veti avea un raspuns de 2 minute de la urmatoarea intrebare.
 • Prima e de introducere in subiect.
 • Duminica, in jurul orei 12:00 m-a sunat un prieten din Mucnhen si mi-a spus ca sunt o mie de persoane care asteapta sa voteze.
 • L-am rugat sa aiba rabdare.
 • Dupa masa mi-a spus ca sunt o 1.500. Seara la ora 9:00 mi-a spus ca s-au inchis portile si o mie de persoane nu au putut vota.
 • Dl Ponta, ati organizat alegerile in diaspora execrabil.

V. Ponta: Habar nu aveati cate sectii sunt in Germania. Cum trebuia sa le organizam? Care e solutia?

K. Iohannis: Dl Ponta noi traim intr-o tara democrata, fiecare cetatean are dreptul la vot

V. Ponta: O lozinca

K. Iohannis:

 • Dvs ati suprimat dreptul al vot in disaspora. Acelasi lucru mi s-a comunicat din Paris, Londra. Cetateni revoltati ca nu au putut vota.
 • Aceste lucruri trebuia sa le prevedeti. Ati ignorat cu rea credinta si ati organizat astfel incat mii de oameni au ramas  afara.
 • Au fost bruscati cetateni romani de politiile altor state.
 • Dvs. trebuia sa demisionati, nu dl Corlatean.
 • A fost trimis acasa ca sa detensionati lucrurile, nu ati reusit.

V. Ponta: Am zambit pentru ca parca il vad pe Traian Basescu.

K. Iohannis: Doar ca nu ati semnat niciun pact.

V. Ponta: Ce pact am semnat?

K. Iohannis: Nu ma preocupa

V. Ponta: In 2009 au votat 160.000 de cetateni, dl Iohannis nu stie despre ce vorbeste. Cand ati fost la Cernauti?

K. Iohannis: Nu am fost. Dvs ati fost acela care le-a spus sa potriveasca portofelul (N.R. Klaus Iohannis se referea la aceasta stire).

V. Ponta: E un limbaj...

K. Iohannis: V-am citat pe dvs

V. Ponta:

 • Dl Basescu a iesit presedinte fraudand alegerile in diaspora, din 2014 toti cei  ce voteaza in diaspora completeaza un formular
 • BEC a gresit cand a cerut ca formularul sa nu se completeze decat in fata sectiei de vot.
 • 132 de reprezentanti ai dl Iohannis au lipsit in ziua votului din birourile de vot. Ama asigurat din banii statului sa acopere absenta lor in turul doi.
 • Dl Melescanu a discutat cu cei de la BEC ca toti romanii pe care dl Iohannis nu i-a intalnit sa poata sa voteze.
 • Timp de o saptamana am vrut sa vorbim despre planul de tara, ceea ce e important e ca in Romania 18.500 sectii de vot au votat fara problema, in diaspora vor vota toti romanii care doresc sa voteze.

R. Bogdan: Se va mari numarul de sectii de vot?

V. Ponta: Daca se organizeaza altfel lucrurile, vot vota absolut toti.

K. Iohannis: Dl Bogdan, sper ca dvs cronometrati.

Ema Zeicescu: Puteati da ordonanta de urgenta pentru rezolvarea problemei. De ce nu ati facut-o?

V. Ponta: Pe dvs nu va pot banui ca faceti parte din conspiratie, conform recomandarilor Comisiei de la Venetia, porice schimbarelegislativa intre cele doua tururi poate fi considerata motiv de anulare a alegerilor. Deci se anuleaza alegerile si ramane dansul presedinte.

Toate solutiile adoptate de BEC si discutate de MAE vor duce la posibilitatea votului in diaspora.

Ema Zeicescu: Cum veti reusi sa rezolvati adevaratele probleme ale romanilor din diaspora?

K. Iohannis: Dl Ponta sunt intr-un fel impresionat ca ati reusit  ati gasit foarte mult timp pentru plimbari in Europa. Pe banii cui v-ati dus in diapora in campanie electorala?

V. Ponta: Va referiti cand am fost primit de doamna Merkel? Vizita din Italia a fost platita din banii PSD.

K. Iohannis: De asta le-ati cerut portofelul.

V. Ponta: Folositi un limbaj care nu va ajuta. Va rog sa ramaneti politicos.

K. Iohannis:

 • Inteleg ca ati fost pe banii partidului si ati inspectat consulatele. V-ati dus degeaba, pentru ca tot prost ati organizat alegerile.
 • Pe omul care a plecat din tara de rau ce i-a mers aici, s-a dus sa munceasca, nu l-ati convins.
 • Mi-a scris cineva ca a facut sute de km, pana seara nu a reusti sa voteze.
 • Oameni care isi sacrifica ziua libera pentru a vota nu au fost lasati sa voteze.
 • Degeaba le explicati cu Basescu, legea, dvs ca premier raspundeati de organizarea alegerilor, nu le-ati organizat bine.
 • Degeaba spuneti ca au fost bine organizate, faptele va contrazic.
 • Faptele contra vorbelor, dvs cu vorbele ei cu faptele.

V. Ponta:

 • Sunt 3,5 mil in diaspora si au votat 160.000. Pe restul nu i-a convins nimeni.
 • Pentru romanii din Moldova, Bucovina, majoritatea cetateni ucraineni, din Voivodina, Valea Timocului, exista un tip de abordare care sa sprijine pastrarea identitatii culturale.
 • Pemntru romanii din Franta, din Germania, din Spania, exista doua lucruri importante pe care guvernul si presedintele trebuie sa le faca: sa negocieze cu guvernele din aceste tari - stiti unde e cea mai mare comunicate romaneasca?
 • Sunt convins ca o sa ne spuneti dvs.
 • In Italia. Premierul Renzi o sa vina la Bucuresti.

K. Iohannis: Dl Ponta ne tot spuneti multe lucruri, doar ca raman vorbe. Fapte asteapta cei din diaspora. Dvs ce fapte ati facut?

Am trimis voluntari cu formulare pentru acea declaratie pe proprie raspundere, cu toate ca era treaba dvs.

Dvs explicati tot timpul de ce nu se poate. Sunteti premier ca sa rezolvati problemele, nu ca sa povestiti.

V. Ponta: Le-am rezolvat si le voi rezolva in continuare.

K. Iohannis: Si azi si maine, cand ne revedem cu dl premier, o sa-l rog in numele miilor de romani care nu au putut sa voteze, sa faca pentru Dzeu ceva sa poata vota.

V. Ponta: Am facut ceva, dar nu ati vazut dvs.

K. Iohannis: O sa aflam duminica

V. Ponta: Eu cred ca o sa aflati luni

R. Bogdan: De ce nu l-ati demis pe Stanoevici si Corlatean?

V. Ponta: Nu are atributii. O sa decida dl Tariceanu daca va pastra functia de ministru pentru toti romanii

R. Bogdan: Cine va fi vinovat daca nu vor vota romanii?

V. Ponta: Eu voi fi vinovat, sa fie fericit dl Iohannis

Lavinia Sandru: Dl Iohannis nu a fost niciodata la Chisinau si Cernauti? Nu ati fost niciodata si vreti sa fiti presedintele tuturor romanilor?

K. Iohannis: Acele localitati nu se afla pe teritoriul Romaniei, au fost candva, cu siguranta cand voi fi presedinte voi face vizite si in Chisinau si in Cernauti, am prieteni de multi ani care se trag din Cernauti si Chisinau.

L. Sandru: Pentru dl. Ponta, il rog sa dea un mesaj romanilor din Cernauti si Chisinau.

V. Ponta: Dati-mi voie sa sun un prieten.

R. Bogdan: Da, dar nu acum, peste zece minute.

V. Ponta: Dl Iohannis a fost azi cu dl Daul, eu am un prieten foarte bun, cel mai important vecin al nostru e Moldova, in ideea in care suntem un popor...

K. Iohannis: Cati romani sunt in Italia?

V. Ponta: Oficial, 850.000

K. Iohannis: Sunt 1,1 milioane.

Denise Rifai: MAE raspunde la o interpelare pe site-ul Camerei Deputatilor ca in diaspora vorbim de o situatie dificial si ca ar fi dezirabil votul prin corespondenta.

V. Ponta: Sunt un sustinator al organizarii in 2016 al votului prin corespondenta al votului electronic.

Eu cred ca putem tinand cont de noile tehnologii, in 2016, sa asiguram votul prin corespondenta si online sigur.

Votul prin corespondenta se poate stabili prin lege, cu minim 6 luni inainte de data alegerilor

D. Rifai: Dar posibilitatea transferului primarilor?

V. Ponta: Conforma Constitutiei, da, legile electorale se fac doar prin lege.


Urmatoarea tema: Coruptia

K. Iohannis: Am asteptat si eu o intrebare de la colega dvs, din motive de simetrie. Despre votul electronic, PSD a fost ferm si total impotriva introducerii conceptului.

V. Ponta: Cine v-a spus asta?

K. Iohannis: Pot sa va rog sa nu mai interurpeti?

V. Ponta: Nu mai ridicati tonul la mine. Noi nu suntem slugile dvs aici prin Romania Nu sunteti vreun stapan de sclavi.

De unde stiti?

Vreau totusi un pic mai mult respect. Sa fiti ala de la mine din birou, cuminte.

K. Iohannis: Cine va credeti in aceasta confruntare, cu biroul dvs? Aici biroul e tara asa ca v-as ruga un minim respect, daca cumva il mai aveti, va rog foarte frumos sa nu mai intrerupeti, daca e posibil.
Daca nu, putem face altfel:  eu plec, dvs va spuneti toata vorbaria.

V. Ponta: Ati plecat si de la mine din birou foarte cuminte. Aveti o atitudine de mosier cu toti romanii

Rares Bogdan ii cere sa nu il mai interupa

K. Iohannis: Ar fi foarte frumos daca am vorbi unul dupa altul.

Rares Bogdan anunta ca se taie microfonul

K. Iohannis: Dl Ponta sunteti doar deputat sau si premier? Exista o initiativa legislativa pentru votul electronic si prin corespondenta?

R. Bogdan: Doriti sa raspunda acum?

Ponta: Conform deciziei CCR, orice modificare se face cu minim sase luni inainte de alegeri.

K. Iohannis: Nu a fost o asemenea initiativa? Cu siguranta in Constitutie nu se scrie daca e vot electronic sau nu

V. Ponta: Am discutat cu dl Antonescu ceea ce USL va sustine in comisie.

K. Iohannis:

 • Dl Ponta, am citit stenogramele, s-a discutat chestiunea si dvs si PSD ati fost impotriva
 • La chestiune, acum, despre anticoruptie, o tema foarte draga mie.
  In calitatea mea de presedinte voi garanta independenta justitiei si statul de drept. In ce priveste DNA, CSM, ANI si imunitate, in ultimii ani unele lucruri au mers bine, altele destul de prost.
 • A mers bine independenta justitiei si consolidarea statului de drept. DNA, si in ultimele saptamani, a dus noi si noi cazuri de coruptie la lumina zilei.
 • Voi lua toate masurile care se impun pentru ca acest demers sa continue, sa facem curatenie.
 • In ce priveste ANI, cred ca trebuie imbunatatit mersul lucrurilor, avem legislatii incompatibile. Este bine sa se consolideze ANI iar legislatia sa fie unificata.
 • La imunitate, la art 92 citim ca presedintele are imnunitate. Acest lucru mi se pare ca este un lucru la care putem renunta. Voi solicita comisiei care se ocupa de revizuirea consitutiei sa renuntam la o imunitate totala a presedintlelui, nu are nevoie de asa ceva.
 • Doar pentru chestiuni politice, nu in fapte penale.
 • E inadmisibil sa avem parlamentari care nu pot fi anchetati pentru ca PSD voteaza impotriva anchetarii lor.
 • Aceste lucruri trebuie schimbate.
 • Parlamentarii pot avea protectie pentru vot si opinie politica, dar nu pentru alte fapte.
 • Aceste lucruri trebuie radical schimbate, trebuie inlesnita intreaga procedura si parlamentarii sa poata fi anchetati ca orice cetatean.


V. Ponta: 

 • Spre deosebire de vorble goale, eu pot garanta cu fapte: actualul sef al DNA a fost propusa de mine. Presedinta ICCJ a fost votata inclusiv de ministrul Justitiei.
 • Tot ce eu am facut ca premier, voi face ca presedinte.
 • Ceea ce trebuie sa scapam in continuare e discursul dublu, demagogie.
 • Ii reamintesc dl Iohannis ca dl Vosganian e in aceasta situatie, Victor Paul Dobre, senatorul Akos Mora declarat incompatibil si e in Parlament. La fel dl Chiuariu.
 • Azi DNA a propus arestarea lui Mircea Rosca, seful PNL Prahova.
 • Dl Iohannis a vorbit de art 92, care se refera la atributii in domeniul apararii.
 • Art 84 se refera la imunitate.
 • Presedintele Romaniei se refera la imunitate, Prevederile art 72 se ocupa corespunzator.
 • Daca vorbim despre ceva sa stim despre ce vorbim. Atat are azi presedintele, ca deputatii si senatorii.
 • In 2012, dl Iohannis, a fost lovitura de stat sau aplicarea Constitutiei?

K. Iohannis: La domnii Varujan, Chitoiu si altii, PSD a vitat impotriva ridicarii imunitatii, putem verifica foarte usor.

Toate acestea arata ca trebuie sa schimba regulamentele acolo unde se impun, Constitutia, este una care nu satisface nevoile anului 2014 sau 2024.

V. Ponta: Nu ati raspuns la intrebarea despre 2012

R. Bogdan: Cred ca va raspunde dupa pauza de publicitate.

Ponta ii pune o intrebare delicata lui Iohannis: A fost lovitura de stat in vara lui 2012 sau nu, ca am vazut ca ati avut declaratii contradictorii pe aceasta tema?

Iohannis se lanseaza intr-un raspuns paralel cu intrebarea, Ponta revine cu intrebarea, dar vine momentul izbavitor: pauza publicitara anuntata de Rares Bogdan. Ponta insista cu intrebarea, Rares Bogdan insista cu pauza publicitara si promite ca Iohannis va raspunde dupa pauza. Iohannis a scapat citeva minute de un raspuns dificil.

Dezbaterea a fost reluata.

K. Iohannis:

 • Presedintele CJ Constanta, Arges, Mehedinti, si alti cativa ... ce va spune aceasta enumerare?
 • Sunt unii dintre respectabilii PSD-isiti care au probleme cu legea, sunt cercetati sau condamnati.
 • Daca mergem in istoria PSD, avem si un fost premier care a fost condamnat. Nu stiu daca e cazul ca dl Ponta sa enumere pe cei care au avut probleme cu legea in PNL.
 • Si pentru unii si pentru altii sa ramana valabila afirmatia mea, sa plateasca toti.
 • Pentru 2012, chestiunea a fost analizata de CCR care a constatat ca procedurile au fost legale.

Andra Miron: Dl Ponta, doriti si dvs ridicarea imunitatii parlamentarilor?

V. Ponta: Nu, a fost clar ca dl Iohannis vorbea de ridicarea imunitatii presedintelui. Pentru parlamentari nu exista imunitate decat pentru arestare.

In modificarea Constitituei, daca asta e decizia majoritatii parlamentare....orice modificare a Constitutiei se face cu un vot de doua treimi, doar USL a avut acel vot.

Andra Miron: Cum ii veti convinge pe domnii parlamentari sa voteze?

V. Ponta: Eu - si voi fi presedinte - nu voi mai fi sef de partid, ca dl Basescu,

R. Bogdan: As vrea sa nu-l mai introducem in discutie, o sa plece.

V. Ponta:

 • Partidele noastre, USL, l-au propus pe dl Iohannis ca ministru si nu s-au rusinat.
 • Cred ca exista vointa publica ca tot ce a ramas neeuropean sa fie inlaturat.
 • Presedintele unei tari din UE are imunitate prezidentiala.
 • Presedintii de CJ nu au imunitate, motiv pentru ca Uioreanu si dl Cancescu sunt amandoi in arest preventiv, cred ca stiti asta.

K. Iohannis:

 • Parlamentarii ACL vor vota pentru aceste schimbari legislative cu draga inima.
 • In ce priveste incuviintarea, toti parlamentarii ACL sunt dispusi sa voteze la vedere.
 • Daca mergem in urma, inainte de perioada in care am avut un rol decisiv in conducerea PNL, stim ca au fost cu siguranta alte discutii.
 • Acum noi suntem de acord sa se ridice imunitatea celor vizati.
 • Cred ca e foarte important ce facem in viitor. Noi am dovedit buna credinta in ultima perioada. Independenta justitei si statul de drept sunt un bun castigat. Voi garanta acest parcurs, inclusiv prind politicul sa se amestece in treburile justitei si incurajand instituiile sa faca promovari pe baza de ciompetente si pe pacte de coabitare.
 • Daca dvs dragi romani alegeti presedintele gresit veti da justitia pe mana coruptilor.
 • Daca veti alege presedintele corespunzator, se va consolida justitia.

V. Ponta: Dl Iohannis spune ca nu va coabita. Ce relatie veti avea?

K. Iohannis: Voi avea o relatie institutional corecta cu oricine va fi premier, fara nicio indoiala.

V. Ponta: Spunea azi un ziarist ca daca Iohannis iese presedinte are nevoie de mine ca sa-i indeplinesc programul electoral, pentru ca nu poate, nu are parlamentarii.

Acordul se numeste de colaborare institutionala, la acesta va referiti?

K. Iohannis: Nu stiu, dvs l-ati semnat

V. Ponta: Coruptia trebuie combatuta nu doar la adevarsarii politici, puteti sa-l rugati pe dl Chiuariu sa demisioneze, pe dl senator Akos Mora. Puteti sa-l rugati pe dl Blaga sa se prezinte la parchet sa discute de EADS.

Eu cred ca exista coruptie in toate partidele, ca efortul trebuie sustinut

K. Iohannis: Ideea mi se pare foarte buna, ramaeti dvs premier si eu presedinte

R. Bogdan: Veti colabora cu dl Ponta ca premier?

K. Iohannis: Eu voi colabora institutional corect cu oricine va fi premier, nu sunt pusi acolo sa se certe premierul cu presedintele la televizor, ci sa rezolve problemele Romaniei.

Rares Bogdan: Dl Iohannis, veti taia sau nu pensiile?

K. Iohannis: Dl Ponta, de ce ati mintit pensionarii ca le tai pensiile?

V. Ponta: Eu va tratez cu respect, jignirile nu va fac cinste.

Dvs sunteti inconjurat, echipa dvs, de catre cei care au taiat pensii si salarii in aceasta tara.

Ati promis ca anul viitor veti aloca 6% din PIB pentru sanatate sau educatie, 10 mld de euro, ati folosit foarte des termenul de pomeni electorale ...

K. Iohannis: De ce ati mintit pensionarii ca le tai pensiile?

V. Ponta: Ati mai facut odata.

K. Iohannis: Eu nu am facut-o. Sunteti intr-o eroare.

V. Ponta: Nu sunt in nicio eroare. Am documentele la mine.

K. Iohannis: Nu a taiat nimeni pensiile...

V. Ponta: Dvs va uitati la 5 mil de pensionari si le spuneti ca nu le-a taiat nimeni pensia.

K. Iohannis:

 • Eu vreau sa fiu presedintele ca sa avem o economie functionala pe care sa o scoatem din recesiunea in care a bagat-o guvernul Ponta, care e foarte ineficient, si sa avem cresterea pensiilor.
 • Indexarea pensiilor e obligatorie prin lege, nu e un favor, guvernul e obligat.
 • Cand voi fi eu presedinte vom avea o economie care functioneaza si atunci pensiile vor creste.
 • Garantez ca nu se vor taia pensiile niciodata cand voi fi presedinte, iar afirmatiile din acei fluturasi cu care PSD-istii v-au speriat au fost o campanie mizerabila a PSD, s-au folosit de o institutie publica si ati crezut ca postasul va aduce o instiintare

V. Ponta: V-ati lamurit cat are pensia soacra dvs, ca ieri ati spus ca are 300 de lei?

K. Iohannis: Este aproximativ 300 de lei

V. Ponta: Nu exista pensie de 300 de lei

K. Iohannis: Poate stiti si dvs ca pensia cea mai mica e de 350 de lei

V. Ponta: Stiti cati pensionari sunt in Romania?

K. Iohannis: Sunt sigur ca o sa ne spuneti imediat, aveti toate fituicile la dvs.

Subiect: Rosia Montana

V. Ponta: Parlamentul a decis ca nu se face proiectul si nu se face

Dar trebuie sa gasim resurse pentru zonele monoidnustriale, stiti cati pensionari sunt?

Stiti cat e pensia media?

K. Iohannis: Sunt convis ca o sa ne edificati imediat.

V. Ponta: Este 844 lei

Obligatia de a indexa pensiile e prevazuta in legea 263/2010 care nu s-a aplicat cand guvernau colegii dvs.

Abrogati masurile pe care le acuzati ca fiind pomeni electorale?

K. Iohannis: Dl Ponta vad ca ati facut o fixatie pe familia mea, va legati de soacra mea care nu va fi fericita sa afle pensia mede pentru ca tot 350 de lei primeste, cum nici parintii mei nu sunt fericiti ca ati trimis echipa sa ii filmeze.

In ce priveste afirmatiile facute de dvs, pana si dvs, ca sunteti deputat, probabil ati aflat ca nu presedintele abroga legi.

Parlamentarii vor analiza aceasta chestiune si probabil le vor imbunatati semnificativ.

V. Ponta: Sa lamurim lucru acesta, nu am vorbit niciodata nimic de familia dvs, am intrebat ca ati spus ieri ca are pensie de 350 de lei.

Eu nu am trimis, nu am camere... Asta e ziarul dvs de promovare, ACL - Romania lucrului bine facute.

Victor Ponta si Daciana Sarbu au depus falsuri prin omisiune, familia Ponta zece milioane cu Golden Bitz, puteti sa ii cereti scuze?

K. Iohannis: Asa cum dvs nu ati trimis echipa sa filmeze casa parintilor mei, nici eu nu am trimis pe nimeni.

V. Ponta: Puteti sa ii cereti scuze, ca nu are saraca nicio vina.

K. Iohannis: Imediat dupa ce va cereti scuze in numele echipei dvs ca m-ati facut vanzator de copii.

V. Ponta: Eu? Niciodata.

K. Iohannis: Imediat ce va cereti scuze ca m-ati facut traficant de organe, ca ati spus ca nu sunt un bun roman ca sunt neamt, ca sunt protestant, o sa imi cer si eu scuze.

Ati facut cea mai mizerabila campanie din Romania. Daca v-o insustiti cu siguranta si eu mi le insusesc si ne cerem suze reciproc daca suntem domni.

Eu daca am gresit cu ceva imi cer scuze public. Daca in aceasta campanie am lezat pe cineva prin afirmatii facute de mine imi cer scuze.

V. Ponta: Va multumesc.

Subiect Despre taxe si impozite

K. Iohannis: Noi, PNL, credem ca singura cale de relansare economica in Romania e relansarea fiscala, nu se poate face de azi pe maine, vom veni cu un plan care face sens, vom veni cu reduceri de impozite si taxe, a TVA, gradual.

Cand voi fi presedinte si PNL va avea guvern vom reduce impozitele si taxele si vom relansa economia

V. Ponta: Suntem la finalul anului, bugetul a incasat ...

K. Iohannis: Apropos, ati facut buget?

V. Ponta: Da, da

Stiti cat am incasat la buget, stiti cat e un punct de TVA?

K. Iohannis: Da, dl Ponta, dar dvs stiti cum se reduce evaziunea fiscala pe TVA?

V. Ponta: Nu stiti, va spun eu

K. Iohannis: Evaziunea fiscala e de 16,2% din PIB

V. Ponta: Cum ati calculat?

K. Iohannis: Sunt date oficiale

Cea mai mare parte e in zona TVA, de asta am venit cu propunerea sa reducem TVA pentru a reduce o cauza a evaziunii fiscale.

Noi vom veni cu un guvern care va imbunatati colectarea pentru a creste colectarea cu 1-2 puncte din PIB

V. Ponta: Vorbe, sa vorbim de cifre, de lucruri serioase.

K. Iohannis: Am promisiunea dvs cu timpul alocat.

V. Ponta: Bugetul a incasat 176,4 mld lei si a cheltuti 175

Cu ce vom cheltui pana la finele anului ne inscriem sub 2% din PIB, motiv pentru care in 2015 si 2-16 nu trebuie sa crestem alte teaxe

K. Iohannis: Tot in recesiune suntem.

V. Ponta: Si daca vineri ies datele de la Statistica si avem crestere, va retrageti?

K. Iohannis: De ce sa ma retrag, dvs vreti sa fiti premier si ar fi bine sa ramaneti.

Rares Bogdan, despre ultima declaratie a FMI privind consolidarea situatiei fiscale

V. Ponta: Exact, anul viitor vom avea 1,4, anul asta greu facem 2.

K. Iohannis: Sigur ca FMI e ingrijorat pentru ca avem un guvern ineficient, nu a fost in stare sa realizeze investitile propuse, a distrus locuri de munca, a dat bani la primarii migratori, toate acestea costa.

Nici macar unu a fost in stare acest guvern sa cheltuie banii pe care ati propus sa ii cheltuti, e cea mai proasta intamplare sa nu reusiti sa cheltuiti bugetul.

Denise Rifai: Excedentul bugetar nu e o chestiune de laudat, a venit din taxa pe stalp care a sufocat mediu de afaceri, si supraccizarea benzieni, ati promis ca baii merg la autstrazi, acum suntem in recesiune. Excedentul bugetar nu e o chestiune de laudat, a venit din taxa pe stalp care a sufocat mediu de afaceri, si supraccizarea benzieni, ati promis ca baii merg la autstrazi, acum suntem in recesiune.

V. Ponta: Sunteti mult mai bine pregatita dacat dl Iohannis, abia astept sa discutam sa va spun unde gresiti.

Denise Rifai: Cat de  reale sunt ingrijorarile FMI?

V. Ponta: Inflatia, 1,5%, crestere economica 2,5%, somaj scazut la 6,7 in datele INS.

Stirea exacta, dvs cititi titlul Mediafax, FMI a spus ca a fost facut un efort mare si ca e important ca Romania sa mearga...

Denise Rifai: Si eu am stirea, spune "cer Romaniei sa nu puna in pericol datele din ultimii sase ani". Cat de reale sunt aceste ingrijorari?

V. Ponta: Romania, cu mine presedinte si Tariceanu premier, va continua sa fie cea mai performanta economie din aceasta regiune.

Denise Rifai: Pentru dl Iohannis, cum suna aceste avertismente?

K. Iohannis: Sincer, ma ingrijoreaza.

Nu e primul semnal de alarma tras din afara, lucrurile merg prost, suntem in revcesiune economica, nu avem buget pentru 2015, am cerut premierului sa vina in parlament cu un prioiect asa cum spune legea si atunci ne putem da seama cat de mare e catastrofa care se pregateste pentru 2015.

Da, sunt foarte ingrijorat pentru 2015.

Tema: Despre relatiile externe

K. Iohannis:

 • Situatia de azi se datoreaza celor trei piloni pe care s-a bazat Romania: parteneriatul strategic cu SUA, rolul in NATO si in UE.
 • Aici trebuie sa dovedim ca suntem parteneri seriosi, de lunga durata, ca suntem dispusi sa ne insusim rolul, sa crestem bugetul pe aparare pana la 2% din PIB.
 • Nu e nevoie de nicio noua axa Bucuresti - China, de o reinventare, trebuie sa dovedim ca sunt oameni seriosi, pentru asta e nevoie de un presedinte serios.

V. Ponta: 

 • Eu am  o pozitie mai complexa pentru ca stiu mai multe: parteneriatul cu SUA e foarte bun, e facut de Emil Constantinescu si va fi continuat de mine.
 • Suntem parteneri NATO.
 • Eu cred insa ca Romania trebuie sa exercite un rol mult mia im[portant pentru prientenii din regiune, in primul rand pentru Moldova.
 • Pentru Ucraina si Georgia, care au semnat acordurile de asociere cu UE, pentru Serbia, trebuie sa fie prieteni si parteneri ai nostri.
 • Romania e acum un model de urmat pentru aceste tari.
 • Daca vorbim insa de relatie economice, categoric trebuie sa incercam intr-o Europa care isi restrange consumul, trebuie sa gasim solutiile ca exporturile noastre sa aiba o piata.
 • Doamna Merkel merge in fiecare an in China, care e al treilea partener comercial al Germaniei, noi suntem de-abia locul 23 al Germaniei.
 • Pastram axa strategica Romania - NATO - SUA, care inseamna investitii Exxon in Marea Neagra, investitii germane, Romania trebuie sa isi gaseasca investitii in energie.
 • Independenta energetica de Rusia e principalul obiectiv al Romaniei.

R. Bogdan: Dl Iohannis, aveti un mesaj si 2 intrebari pentru dl Ponta.

K. Iohannis: Observ ca dl Ponta a evitat un raspuns pe Rosia Montana. Rosia Montana asa cum e gandita acum nu poate continua, e un fel de privatizare esuata, nu garanteaza ca e protejat mediul si comunitatile de acol.

In aceasta forma trebuie abandonat si reluata discutia.

E totusi notabila pozitia duplicitara a dl Ponta, l-a aprobat ca premier si a fost impotriva in parlament.

In ce priveste mesajul pentru romani, eu vreau sa schimb felul in care se face politica, mai putine vorbe, mai multe fapte, mai putina galagie.

Renunt la minutele suplimentare sa nu apara discutii, imi rezerv dreptul sa pun ultima intrebare.

R. Bogdan: Dl Ponta, o intrebare pentru dl Iohannis.

V. Ponta: Am candidat si nu as fi candidat nicidoata impotriva lui Crin Antonescu, pentru a duce la capat proiectul USL care a promis oamenilor sa ne scape de regimul Basescu si de a face dreptate oamenilor: pensii, salarii, TVA scazut la paine si alimente, agricultura, si mai ales ca sa facem o societate in care sa nu mai fim divizati.

Am vazut in aceasta seara foarte multa poleiala si nimic inauntru.

Pe mine oamenii m-au vazut cu bune si cu rele.

Intrebarea mea este: Aveti vreun moment un sentimente de vinvotatie fata de milioanele de romani care au crezut in USL?

K. Iohannis: S-a terminat intrebarea?

Dl Ponta, USL s-a rupt pentru ca PSD a vrut toata puterea si noi nu am fost de acord, atat de simpla e explicatia.

E singura chestiune reala si reamintesc ca nu am venit la dvs pentru ca guvernul functiona bine, ci pentru ca functiona prost dar dvs nu ati putut suporta aceasta chestiune.

Ne-ati spus ca ati votat in tinerete cu Ion Ratiu, pe urma cu candidatul liberal. Pot sa contez si de data asta pe votul dvs?

V. Ponta: Nu, pentru ca sunteti doar o poleilala a dl Ratiu si Antonescu, in interior sunteti Traian Basescu.

Eu mai raman daca doriti

R. Bogdan: Un ultim mesaj pentru romani

K. Iohannis: Votati schimbarea.

Dupa ce plec nu socot ca puteti continua aceasta emisiune.

Eu socot ca nu se poate continua discutia dupa ce am plecat

R. Bogdan: Fetele au niste intrebari pentru dl Ponta, nu are nicio legatura cu confruntarea electorala, e o emisiune similara cu cea pe care ati avut-o ieri.

K. Iohannis: Daca dvs considerati ca asa e ok, eu va cred. Va multumesc.

Va doresc mult succes la emisiune.

Dezbaterea s-a incheiat. Rares Bogdan anunta ca discutia sa cu Victor Ponta continua in studioul emisiunii "Jocuri de putere". Ulterior, se pare ca premierul s-a razgandit pentru ca emisiunea lui Rraes Bogdan a demarat avandu-l ca invitat pe Teodor Melescanu.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

234130 vizualizari

 • +69 (85 voturi)    
  Atat! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:02)

  Ark [utilizator]

  Sper sa-l faca praf pe plagiatorul corupt mitoman si cum mai vreti sa-i spuneti!
  • -36 (82 voturi)    
   nu fii asa sigur (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:21)

   handel [utilizator] i-a raspuns lui Ark

   Îmi place iohannis dar pana acum îl face praf ponta din păcate
   • -36 (74 voturi)    
    trebuie sa transformama asta intr-un avantaj (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:42)

    nellino [utilizator] i-a raspuns lui handel

    trebuie sa zici: Johannis incaseaza pumni cu nemiluita cu multa eleganta!...
    • +66 (80 voturi)    
     ALEGERI VICIATE !!! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:07)

     mihai2013 [utilizator] i-a raspuns lui nellino

     Desfasurarea alegerilor prezidentiale din Romania este grav viciata ca urmare a conduitei politice a PSD,
     principalul partid al coalitiei guvernamentale ; in acest sens, amintim :
     1. Ordonanta emisa de guvern in preajma campaniei electorale, care incurajeaza si legifereaza migratia politica a primarilor, cu scopul evident de a folosi influenta politica a acestora in favoarea candidatului PSD V.Ponta;
     2. Folosirea insitutiilor statului in campania electorala a candidatului V.Ponta:
     - Folosirea serviciilor Postei Romane pentru distribuirea catre pensionari – impreuna cu talonul de pensie – a unor materiale denigratoare la adresa contracandidatului lui V.Ponta, destinatarii acestora fiind astfel indusi in eroare printr-un canal oficial cu privire la falsa intentie a candidatului Klaus Iohannis de a reduce pensile;
     - Presiuni, santaj si amenintari la adresa sefilor unor institutii locale si central cu privire la taierea unor alocatii bugetare in cazul in care acestia nu se implica in campania electorala a
     candidatului PSD; acest gen de presiuni a vizat inclusiv directori de scoli si preoti;
     - Implicarea fatisa si inacceptabila a unor reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane in campania electorala a lui V.Ponta.
     3. Folosirea fondurilor publice pentru campania electorala a candidatului V.Ponta – chiar in timpul campaniei electorale au fost distribuite ajutoare alimentare din fonduri publice catre categoriile defavorizate ale populatiei, exploatandu-se astfel in mod abuziv calitatea de premier a candidatului PSD, precum si nivelul de trai precar si slaba informare a beneficiarilor acestor ajutoare.
     4. Impiedicarea grosolana, sicanarea si descurajarea unor largi categorii de alegatori in a-si exercita dreptul de vot:
     - Numarul total insuficient de sectii de votare pentru romanii din strainatate ; chiar in conditiile in care mai putin de 10% dintre romanii cu drept de vot din diaspora s-au prezentat la urne in turul 1, procedura de vot a durat ore intregi si m
     • +59 (77 voturi)    
      Puie Monta (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:36)

      transalpinarum [utilizator] i-a raspuns lui mihai2013

      ma uit siderat la pupitrul lui Puie Monta si la cel al lui Iohannis. Sasul este destins, are numai un pahar cu apa, Puie Monta e plin de copiutze, acest copy/paste, stie tot, e "plin" d einformatii atata timp cat se orinteaza repede in copitzele de pe pupitru. Tare in clantza, zero continut. Dar ce sa te astepti de la un plagiator, vazandu-i acest comportament... se explica multe. Pacat ca Iohannis este muult prea gentleman ptr o asemenea confruntare. Sincer, nici nu stiu daca Romania merita un presedinte ca Iohannis, poate ne meritam soarta cu acesti sobolani de politicieni de dambovitza.
      • +50 (76 voturi)    
       Bun Johannis! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:37)

       Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

       Johannis loveste sacadat ca un neamt la prima ora a diminetii in timp ce Ponta turuie enervant de mult si prost...L-a facut praf Johannis. Ponta se fastaceste tot mai mult, e tot mai apasat de prestatia slaba care o are. Pierde...tot.
       • +33 (49 voturi)    
        si mie mi s-a parut la fel! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:44)

        fit [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

        Ponta turuia intr-una cifre si vorbe, ca sa ascunda de fapt adevarul! Era transpirat si caraghios chiar. Zicea bine cine zicea ca ne uitam la Disney Chanel cand vorbeste Ponta. Improsca cu noroi fara sa isi ia de fapt nici un angajament!
        • +12 (18 voturi)    
         22.12.14 (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:03)

         un domn [utilizator] i-a raspuns lui fit

         vom iesi in strada si vom face ce trebuie facut pentru a nu a vea un dottore la Cotroceni !
       • -20 (40 voturi)    
        bun? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:30)

        tepes [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

        Problema este ca ai un televizor mincinos,probabil de aceea delirezi.
        • +5 (7 voturi)    
         interesant de vazut (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:43)

         fit [utilizator] i-a raspuns lui tepes

         ...in editia speciala de la realitatea de luni,10 noiembrie 2014, http://www.realitatea.net/emisiuni/editiespeciala.html
       • +31 (39 voturi)    
        Ponta prin cartier (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:33)

        Clop [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

        Ponta, un transpirat obraznic, ca de obicei.

        Analiza lingvistica a speech-ului intre cei 2 candidati - Ponta populist in speech si vulgar in interventii, Johannis corect si ferm.
      • -3 (41 voturi)    
       Discutia nu a fost dominata de Ponta! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:45)

       dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

       Citat Hotnews: "Discutia, dominata de candidatul PSD"

       Replicile ambilor candidati prezidentiali au fost de slaba calitate insa Iohannis s-a comportat mai bine decit ma asteptam in timp ce Ponta mai prost. Este evident insa ca nici unul nici celalalt nu au nimic important de zis si alte eventuale dezbateri asemănătoare vor plictisi, in cel mai bun caz.

       In alta ordine de idei, eu nu il vad pe Traian Basescu plecind de la conducerea Romaniei odata cu sfirsitul lui 2014. Intr-un fel sau altul tot el va conduce tara. Nici Ponta nici Iohannis nu se vor bucura de puterea prezidentiala, indiferent care va fi rezultatul rundei doi a alegerilor.
       • +18 (42 voturi)    
        Ramane cum am vorbit... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:04)

        Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

        Dezbaterea ne-a confirmat daca mai era nevoie cat de departe sunt ambii candidati de politicianul rasat Traian Basescu...
        • -16 (30 voturi)    
         Basescu este aceeasi stofa de (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:57)

         dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

         smenar ca Ponta - cand a trecut el prin astfel de confruntari a facut exact ca Ponta, s-a "acoperit" de vorbe citite de pe hartiile pe care le avea la el.
        • -2 (14 voturi)    
         Daca si traian basescu e (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:06)

         vaduval [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

         numit "rasat" , atunci cred ca nu ai proprietatea termenului . Regele Mihai cum ar fi ?
         • +3 (7 voturi)    
          Regele Mihai (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:39)

          canuta [utilizator] i-a raspuns lui vaduval

          este Regele, daca stii ce-i aia!
        • -2 (2 voturi)    
         Chiftele pentru Basescu (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 19:28)

         makensen [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

         Ce tare ! Politicianul rasat Basescu, Omul securitatii, singurul presedinte mare comunist din Europa moderna, distrugatorul Romaniei, individul pe care cancelariile occidentale l-au tratat cu dispretul total al omului NIMIC! Aveti stimabile o mare problema ! Pregatiti chiftele pentru politicianul rasat !
       • +7 (25 voturi)    
        === /// === (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:57)

        solar [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

        Mare dreptate a avut Basescu cand l-a portretizat pe Johannis ca nefiind calificat pentru a fi prezidentiabil in Romania!!Fosta implicare a lui Johannis in proiectul USL si-a spus cuvantul clar in toata aceasta dezbatere.Inca odata !Calitatile de politician inspirat ale lui Basescu ies ca uleiul de-asupra apei. Pot sa-si vada cu ochii marea gresala toti cei care, de dreapta considernadu-se,l-au lovit si ei din toate partile. In numele democratiei, bineinteles. Acum nu ne mai ramane altceva de facut decat sa ne suportam consecintele propriilor noastre miopii si mediocritati idioate.Ponta va castiga aceste alegeri detasat , iar circa jumatate din votanti vor suporta exasperati victoria socialismului in Romania, urmata la scurta distanta in timp (circa un an, poate si mai putin) de restul victoriosilor din 17 noiembrie 2014!! Dintr-o data vom ramane cu gura cascata cu totii la evolutiile care vor urma".Sunt inerente si de neevitat in conditiile date.
        Candva am vazut un film sovietic- "Moscova nu crede in lacrimi". Foarte... adevarat. Dar nici Washingtonul,de-acum !! Asa ca vom auzi toata ziua buna ziua la TV , radio, ziare -"Mandri ca suntem romani" si "Desteapta-te romane"!!Mai mult: vom face eforturi sa ne autoconvingem ce rol urias il are cultura si civilizatia rusa in progresul omenirii. Si vom asculta extaziati , ca altadata la Radio Romania ora de muzica"Sa invatam limba rusa cantand". Ce va mirati? Peste doi ani vom sarbatori cu fast intreaga Europa 100 de ani de la Marea Revolutie Socialista din Noiembrie 1917.!
        • +13 (23 voturi)    
         Moscova nu crede in lacrimi (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 5:10)

         zoomzoom [utilizator] i-a raspuns lui solar

         a fost un film de exceptie care a luat Oscar-ul pentru cel mai bun film strain iar cultura rusa e lipsita de valoare numai pentru ignoranti.
         As vrea eu sa vad vreun politician roman sincer si cultivat care cunoaste istoria si adopta o pozitie mai decenta in relatiile cu Rusia careia ii datoram in mare masura existenta in granitele de astazi, dar Ponta este cea mai josnica sluga care nu stie decat sa suga la toti cei care licuresc un pic....
         • +4 (4 voturi)    
          Noi nu datoram nimic Rusiei (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 12:10)

          pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui zoomzoom

          Rusia in schimb ne-a luat Bucovina de Nord si Basarabia.

          Cand iei cu japca ceva fara sa dai nimic la schimb se cheama ca esti hot.
          Sau bandit.
          Asa cum au fost rusii in toata istoria lor.
          Si nu numai cu romanii...
         • 0 (0 voturi)    
          Hello, boy (Joi, 13 noiembrie 2014, 14:19)

          solar [utilizator] i-a raspuns lui zoomzoom

          Am contestat eu valoarea Oskar-ului acordat filmului cu care am exemplificat ?Rastalmacesti si tratezi in nota putinista clara marea cultura rusa- parte integranta a culturii universale.Nu stii nimic despre marii disidenti de ieri si de azi ai Rusiei"? "Practici" evident un dughinism periculos pentru chiar poporul rus.
        • +1 (1 vot)    
         Basescu forever? (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:37)

         Nickson [utilizator] i-a raspuns lui solar

         As fi de acord cu teza ca Basescu e un politician inspirat daca acesta ar fi stiut sa joace conform regulilor democratice. Insa el ales s-o impinga in fata, ca un bull-dozer, pe favorita sa, care nu este decit o versiune cu fusta a baronilor transpartinici. In zece ani, in loc sa se preoocupe de cresterea si promovarea unei noi generatii de politicieni, el a tolerat in jurul sau doar eunuci politici. El nu a inteles ca tara nu are nevoie de sultan, ci de leader intelept.
      • +25 (31 voturi)    
       Cozmin Gusa dupa dezbatere... bleah!! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:04)

       fit [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

       Foarte bine ca Iohannis a anuntat cu o ora inainte, ca Ponta sa nu gaseasca vreun motiv sa nu vina la dezbatere. Ma enerveaza Gusa care analizeaza dezbaterea si se plange ca Iohannis a luat prin surprindere jurnalistii Realitatea... Bleah... Cozmin Gusa a stricat tot meritul Realitatii de a fi gazda primei dezbateri dintre cei doi candidati...
      • -25 (35 voturi)    
       puie capul tau (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:26)

       tepes [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

       Sti de ce ii destins Iohannis? pt.ca-i tolomac,prestatia dumnealui a fost jenanta,cred ca pina si tu cu gura plina erai mai bun ca el.
       • +12 (14 voturi)    
        Ca de obicei (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:03)

        , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui tepes

        voi comunistii sunteti buni la... vorbe!
        Nu ma apuc sa analizez ce spui, pentru ca nu spui NIMIC.
        Doar atat; puie monta, vorba multa saracia omului.
        Vei vedea asta foarte curand.
        Si daca te vei plange, am sa/ti dau bataie pana razi!
        Asta este puie monta al vostru!
        • -4 (4 voturi)    
         jena (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:46)

         tepes [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

         domnule giga ,eu comunist?bravo daca nu ai argumente ce altceva poti face decit sa jignesti.Esti stupid.
      • +2 (2 voturi)    
       Ponta - acum a avut cifrele la el, (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 13:22)

       misa2002_2006 [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

       a vrut sa para ca el stie tot si Iohannis e prost...
       lucru care nu s-a intamplat insa si atunci cand s-a prezentat in fata presedintelui tarii..
       atunci nu au fost in stare- un prim-ministru si o minsitra a finantelor ultralaudata -sa spuna prezinte niste cifre, ci doar au ingaimat si au batut apa in piua, ca vor avea crestere economica anul care vine..
       asta va fura voturile oameni buni, pt ca are un tupeu fantastic si a avut bani cu care a cumparat principalele surse care se ocupa de votanti... primarii...
       va fura cu listele suplimentare, va fura cum nici nu ne inchipuim..
       si va face tot posibilul sa iasa presedinte si sa il puna pe Tariceanu- prim...
     • +50 (60 voturi)    
      SARMANA TARA (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:39)

      titiacs [utilizator] i-a raspuns lui mihai2013

      ce-ai ajuns si mai ales ce vei ajunge ! Circ si iarasi circ pentru satisfacerea orgoliilor "ziaristilor" . Ce rost are acest circ cand mortii lui dragnea stiu foarte clar cu cine s voteze ! Si pensionarii si doctorii si profesorii si milogii si stelistii si rapidistii si dinamovistii si betivii din carciumile satesti si lobotomizatii latrinelor TOTI STIU cine le-a DAT si cu cine vor VOTA.
      A numarat cineva de cate ori l-a pomenit pe Base marele pacalici-din-carti ! Copii, tineri plecati cat mai puteti ca e aproape momentul cand Romania va fi data afara din U.E. ! Si asta e doar inceputul...
      • +28 (36 voturi)    
       Conteaza cum impui si ridici standardele!! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:28)

       fit [utilizator] i-a raspuns lui titiacs

       Iar K. Iohannis reuseste asta!

       "Emisiunea s-a terminat surprinzator in momentul in care Rares Bogdan a anuntat ca Victor Ponta va ramane in studiourile Realitatii TV pentru a mai participa la o emisiune.

       Klaus Iohannis a fost surprins si a precizat ca, in opinia sa, Victor nu poate continua aceasta emisiune, dar Rares Bogdan a incercat sa ii explice ca este o emisiune similara cu cea la care a participat si el cu o seara in urma si discutia va avea loc in alt studio. In cele din urma, Victor Ponta nu a ramas in studiourile Realitatii TV."
       • +8 (8 voturi)    
        Pai de ce nu a ramas ? (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:48)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui fit

        Nu aramas pentruca Rares a divulgat subiectele pe care doreste sa le clarifice Ponta: privatizarea C.F.R. marfa, privatizarea OltChim, redeventa Romperol, etc.
        Subiecte foarte grele pentru Ponta.
        Si cand a auzit ce il asteapta , acesta a rupt-o la goana.
        Cu toate ca a zis de cateva ori ca el are timp si mai ramane in studiou.
       • +2 (2 voturi)    
        Rusine rares bogdan! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:48)

        Nickson [utilizator] i-a raspuns lui fit

        Ieri, la ora 22.00, asa-zisul prezentator, sau cum s-o fi numit el pe sine, inscris in actele de stare civila sub numele Rares Bogdan, a detonat in public reputatia sa de ziarist independent. Este inadmisibl sa incerci sa continui emisiunea cu unul din participantii la dezbatere! Culmea ar fi fost daca ar fi continuat emisiunea in trei - Ponta, Sandru si acest baiat care inca mai pretinde ca e ziarist independent.
      • +48 (56 voturi)    
       Nici nu era CORECT ca Ponta sa ramana! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:34)

       fit [utilizator] i-a raspuns lui titiacs

       "Dupa emisiune, Cozmin Gusa a declarat, la Realitatea TV, ca Victor Ponta a fost fair play, pentru ca, desi Rares Bogdan i-a spus sa mai ramana la emisiune, primul ministru a refuzat."

       Daca Iohannis nu atragea elegant atentia ca nu e corect ca Ponta sa ramana in continuare, nu cred ca Realitatea sau Ponta erau fair play. Si la toate insistentele lui Rares Bogdan de a continua emisiunea cu Ponta, raspunsul elegant al lui iohannis a fost "daca asa considerati ca este bine..."

       Bravo Iohannis!
       • +15 (17 voturi)    
        Ponta a dat copy-paste dupa Basescu (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 7:53)

        Bwana [utilizator] i-a raspuns lui fit

        Ce mi s-a parut halucinant a fost sa-l vad pe Donald duck facandu-se auzit cu vocea lui Mickey Mouse!
        Ponta l-a copiat pe il Base ...vorbim cu cifre...Este realmente super-penibil sa hulesti un adversar, si ce adversar e Base...cei doi la un loc,unul pe umerii celuilalt abia daca puteau sa priveasca in sus ca prin copertina prin unghia de la degetul mic al Piratului..deci sa hulesti si apoi sa te prezinti ca un kitsch al acestuia.
        Ce cifre Viorele..?! Pina acum ziceai ca Iohannis are treaba cu lucrurile nu cu oamenii...si tu vii cu tabla inmultirii?
       • +5 (5 voturi)    
        ponta este LAS (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:04)

        lerim70 [utilizator] i-a raspuns lui fit

        ponta a plecat nu ca a fost fair play ci pentru ca a aflat de la Rares Bogdan (mare greseala pentru un jurnalist) intrebarile ce urmau sa i se puna (CFR Marfa, Chimcomplex etc).
      • +20 (22 voturi)    
       Le-a dat sau le va da... la pastele cailor? (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:13)

       Primula [utilizator] i-a raspuns lui titiacs

       Diferenta intre "le-a dat" (adica le-a promis, ca si ce 1 000 000 de locuri de munca despre care se lauda ca le va face si nu le-a facut!) si le va da - daca va mai avea dreptul sa o faca din functia de presedinte - e mare. De ce nu "le-o fi dat" in acesti doi ani nimic, doar a fost prim -minstru, nu? Autostrazile promise, locurile de munca promise puteau fi realizate in doi ani cat s-a aflat la conducerea guvernului, nu? Sa-i aiba romanii deja in buzunar! Tot asa vor fi si promisiunile de acum!
     • +16 (28 voturi)    
      ALEGERI VICIATE !! - continuare (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:28)

      mihai2013 [utilizator] i-a raspuns lui mihai2013

      - Numarul total insuficient de sectii de votare pentru romanii din strainatate ; chiar in conditiile in care mai putin de 10% dintre romanii cu drept de vot din diaspora s-au prezentat la urne in turul 1, procedura de vot a durat ore intregi si multi alegatori nu au reusit sa voteze; este limpede ca procentul foarte redus al participarii la vot in diaspora se datoreaza in mare masura proastei organizari a procesului electoral;
      - Acelasi gen de probleme s-au inregistrat si in campusurile studentesti; pentru turul 2, studentii sunt trimisi intr-o scurta “vacanta” , cu intentia vadita de a-i descuraja sa participe la vot si de a impiedica formarea unui curent de opinie vadit pro-Iohannis in randul acestora.
      5. Actiuni de “turism” electoral – evidente prin prisma numarului de voturi inregistrate pe liste suplimentare in unele zone rurale din sudul tarii, total lipsite de interes turistic sau de studenti;
      6. Actiuni de incurajare a nationalismului extremist si xenofobiei : dupa turul 1, PSD a incheiat o alianta cu partidul extremist Romania Mare, iar unii reprezentanti ai sai au recurs in repetate randuri la propaganda xenofoba, incercand sa exploateze subiectul legat de etnia si religia contracandidatului lui V.Ponta. Au fost folosite impotriva contracandidatului lui V.Ponta chiar metode de intimidare amintind de ritualurile naziste.

      Toate aceste aspecte sunt de natura a vicia grav atat climatul politic si electoral cat si rezultatul
      alegerilor prezidentiale din Romania; metodele disperate ale PSD pentru castigarea cu orice prêt a
      alegerilor sunt dincolo de orice limita a luptei politice, de neimaginat si de neacceptat in orice
      democratie din UE in anul 2014.
      In consecinta, este imperios necesar sa se ia in considerare posibilitatea reorganizarii cel putin a
      turului 2 al alegerilor prezidentiale ( de exemplu in data de 7 sau 14 decembrie) in conditii de
      normalitate democratica, concomitent cu adoptarea urgent a unor masuri precum :
      - Anularea ordonante
      • +4 (4 voturi)    
       inegalitate de sanse (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:16)

       eci [utilizator] i-a raspuns lui mihai2013

       Daca esti prim ministru si ai in subordine intitutii si fonduri ai un avantaj discriminatoriu.TREBUIA SA-SI DEA DEMISIA INAINTE !
     • -21 (25 voturi)    
      Iohannis nu poaate fi presedinte (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 6:57)

      Seserman [utilizator] i-a raspuns lui mihai2013

      Iohannis nu poate fi presedinte, Decat sa conduca tara un consilier de-al lui Iohannis care poate intelege ce se vorbeste in jurul lui mai bine ponta.
      • +12 (14 voturi)    
       Decat sa conduca baronii, (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:13)

       Audit [utilizator] i-a raspuns lui Seserman

       mai bine oricine!!!
       Cu toate ca KI nu este oricine; este sansa data de Ratiu si, evident, ratata de acest popor care nu stie, nu poate si nu face.
      • +3 (7 voturi)    
       nu cred (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:31)

       m.l [utilizator] i-a raspuns lui Seserman

       Nu cred ca sunt oameni atat de incuiati ca tine... Mare necaz la casa omului e prostia.. :)
       • +4 (4 voturi)    
        iar si mai mare prostie la casa omului (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:11)

        Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui m.l

        este tandemul prostie si rautate, desi cam rar sa vietuiasca una fara alta
    • +43 (61 voturi)    
     False reactii de dezamagire scrise de adversari (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:33)

     dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui nellino

     Citat Hotnews: "Curg reactiile de dezamagire la adresa lui Iohannis pe Facebook, emailuri, sms-uri"

     Cine garanteaza ca acei dezamagiti nu sunt de fapt postaci PSD-isti care pozeaza in sustinatori deziluzionati ai lui Klaus Iohannis? Tactica falsului dezamagit, de fapt un dusman, este des aplicata pentru a discredita candidatii la presedintie.
     • +26 (38 voturi)    
      diversiunea e mare, fiti atenti! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:54)

      roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

      Pe stiripe surse s-a dat un sondaj care nu corespunde realitatii! Numai cine nu a vazut emisiunea il crede! Ponta a avut intrebarile, iar Johannis a venit ca din "oala". In diaspora nu mai avem receptie online buna in partea a doua a emisiunii, sa fie serviciile?
      • +23 (27 voturi)    
       si la tara la fel, imagine fara sonor!!! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:36)

       fit [utilizator] i-a raspuns lui roman diaspora

       atentie, se bruiaza semnalul!
       • +15 (17 voturi)    
        la pauza totul era ok.... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:53)

        roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui fit

        acum la fel, numai in partea a doua a dezbaterii nu s-a putut vedea ...Hm, voi cei din umbra, sa va fie rusine!
      • +19 (21 voturi)    
       Ceea ce ramane valabil (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:41)

       Clop [utilizator] i-a raspuns lui roman diaspora

       in conditiile date, in aceste zile, dupa aceasta prima dezbatare, dupa gainile de dimineata aruncate in curtea ACL etc.

       "Eu il votez pe Iohannis. Ponta e un ticalos sinistru". / un comentariu de pe stiripesurse, dupa prima dezbatere dintre candidati.
       • +8 (8 voturi)    
        Dezbaterea (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:09)

        John M. [utilizator] i-a raspuns lui Clop

        e pentru nehotarati. Doar nu credea derbedeul comunist ca poate pacali pe cineva care are mai mult de 7 clase.
        • -1 (5 voturi)    
         multe clase-sociale (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:30)

         cucudeladeal [utilizator] i-a raspuns lui John M.

         d-le cred ca trebuie sa iti cumperi un alt televizor.daca eu care sint si voi fi anti-psd sint iritat de prestatia lui iohanis,ceilalti ce or spune?pe mine nu ma intereseaza ponta,ci modul in care iohanis si-a batut joc de mine,prezentindu-se la emisiune nepregatit,alambicat si fara verva.parca mie imi facea un favor si nu lui.execrabil,mai bine nu se ducea.a dat apa la moara psd-ului ptr 10 ani.nu o sa votez ponta,dar nicidata iohanis.asta este razbunarea mea pe superficialitate.
         • +4 (4 voturi)    
          Johannis este un lider (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:58)

          dbdb [utilizator] i-a raspuns lui cucudeladeal

          si a aratat asta. A venit aproape inopinat - desteapta chestia asta, l-a lasat pe Ponta nepregatit (ca doar nu poti considera pregatit unul care vine cu tot felul de hartii si citeste din ele, intalnirea nu era sa se comunice indicatorii de tara catre populatie!), s-a adresat elecoratului - de cateva ori l-am auzit si vazut in timp ce Ponta incerca doar sa vorbeasca mai tare si mai repede peste el si nu s-a adresat elecoratului niciodata de ce sa fie el votat. Ponta s-a manifestat ca un contabil, tot catand in hartii - maaare pregatire - Iohannis a transmis fara echivoc ce vrea sa faca. Ponta, cum ne-am obisnuit, o tot dadea la intors - gen pai, el vrea sa se elimine imunitatea la arestare a parlamentarilor, adica sa poata fi arestati fara incuviintarea parlamentului, el sprijina ideea, dar nu se poate face, pentru ca asta tine de constitutie si constitutia se adopta doar cu 2/3 din electorat, deci el nu poate influenta asta in vreun fel, ca nu mai e USL la putere, cu 70% sustinere parlamentara! Pai, daca Iohannis (ACL) a zis ca vrea si daca Ponta (PSD) vrea si el acest lucru, Ponta trebuia sa spuna, hai, bre, o facem dupa alegeri, primul lucru, daca avem amandoi aceeasi vointa politica! Ponta vorbind despre coruptii din ACL, cand ii "pute in casa" de cati corupti din PSD sunt arestati sau cercetati, e cel putin hilar! Toata tara stie si spune ca PSD este si a fost cel mai corupt partid si tu, presedinte de partid de corupti, sari sa vezi paiul din ochii alorlalti? vezi-ti de parii din ochii tai!
     • -7 (9 voturi)    
      aveti cont de facebook? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:41)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

      nu incerc sa va demobilizez :)
     • +5 (5 voturi)    
      Asa e... (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:06)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

      Ofensiva comunista se poate vedea chiar si pe acest site. Sunt mult mai multe minusuri pentru cei care-l detesta pe Ponta. Nu va lasati pacaliti:cititi tot mesajul pana dati + sau -.
   • +31 (39 voturi)    
    Poate sunt doar eu (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:42)

    Andrei Bz. [anonim] i-a raspuns lui handel

    Poate sunt doar eu dar Iohannis mi s-a parut cu mult peste nivelul lui Ponta. De fapt pe mine m-a surprins chiar cat de bun a fost Iohannis (nici nu stiam la ce sa ma astept in fond) pentru ca a stiut sa pareze bine diversiunile lui Ponta care incerca sa-l atraga in teme impuse de el (vorbarie goala bazata pe cifre pe care "doar el le stie", citindu-le din hartiile aduse de el), si apoi sa exprime simplu realitatile care erau in defavoarea lui Ponta.

    Dar, poate sunt doar eu, total rupt de realitatea Romaniei, care il prefera pe cel mai flecar, vorbe goale si duplicitar. Sper totusi ca nu.
   • +2 (40 voturi)    
    Ce văzui eu? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:49)

    Non.e [utilizator] i-a raspuns lui handel

    Unul prompt, șmecher, persuasiv, aproape sigur de sine, oarecum impertinent, pregătit să atace.
    Celălalt, morocănos, defensiv, lipsit de coerență, fără strategie, preocupat mai mult de formatul emisiunii și de respectarea orei de sfârșit, greoi, oarecum blazat.
    Ce nu văzui?
    Seriozitate, aplecare spre problemele reale și spre soluții, analize.
    Dacă vă amintiți, cam așa a fost și confruntarea dintre V. Ciorbea și I.Năstase, atunci când candidau pentru Primăria Bucureștiului.
    În sfârșit, am mai aflat că;
    - orașele Chișinău și Cernăuți nu sunt în România;
    - s-a făcut o campanie, mizerabilă;
    - soacra unuia e pensionară;
    - pensiile nu se taie;
    - cineva și-a lăsat orgoliile pentru a veni la confruntare;
    - amândoi au prieteni și alte chestii.
    Ceva a lipsit. Nu s-a vorbit despre găini. Și nici despre case. Și nici despre noi.
    • +12 (20 voturi)    
     True, cam asta s-a vazut (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:00)

     LukeThe Nuke [utilizator] i-a raspuns lui Non.e

     Am avut mai mari asteptari de la aceasta confruntare. Din pacate ambii m-au dezamagit mai mult decat credeam.
     despre Ponta: a crezut ca cine 'tipa mai tare' (vorbeste mai mult) acela castiga. Stilul pur si simplu copilaresc de a tine o foaie cu numere in fata si a-l tot intreba pe contracandidat daca stie cifrele pe care le are el in fata. Efectiv pueril, fiindca in mod evident daca Ponta le stia pe de rost (cum pretindea de la adversar) venea fara foi; deci nici el nu le stia si singura diferenta este ca stafful sau i le-a scris pe o foaie. In mod evident putea si Iohannis sa citeasca aceleasi numere de pe alta foaie.
     Intreruperea adversarului intr-un mod obositor.
     Obsesia Basescu.
     Cere scuze de la Iohannis pentru ce scrie stafful sau in ziar de campanie dar nu realizeaza ca este acelasi lucru fix despre atacurile lanasate de catre stafful sau catre Iohannis (continua sa spuna ca eu nu am spus niciodata asta si apoi sa ceara lui Iohannis sa ceara scuze pt ce au scris ceilalti).

     despre Iohannis: a evitat sa pice in capcanele intinse de Ponta cu intrebarile de numere. In schimb foarte pasiv si fara solutii concrete si el. La intrebarea lui Ponta: ce ati face dvs in locul meu referitor la sectiile de votare din Germania nu a dat o solutie, a continuat sa spuna o lectie invatata de inainte.
     A tot marsat pe tema 'victima' toata emisiunea (nu a fost anuntat, timpul lui cu x minute in urma, temele de discutie, etc). Pur si simplu in loc sa spuna ceva concret in timpul pe care il avea, jumatate il folosea ca sa se planga.
     In esenta a fost o confruntare foarte saraca in idei, de un nivel scazut, in care unul a fost agresiv si tupeist iar celalalt a rezistat sa isi pastreze calmul dar nici nu s-a ridicat cumva mai sus.
     Sincer - confruntarile trecute recente (Basescu - Nastase si Basescu - Geoana) au fost cu multe peste ca nivel (si indraznesc sa spun al ambilor implicati). Este posibil si din cauza ca Ponta a dictat cumva cursul discutiei (si a setat-o undeva jos)
    • +19 (23 voturi)    
     Pai...?! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:25)

     Primula [utilizator] i-a raspuns lui Non.e

     Ce sa se vorbeasca despre noi? Noi ramanem sa asteptam ca Ponta sa devina presedinte si "sa ne dea" plocoanele electorale! Azi el ne-a dat circ. La Iohannis nu e nevoie de plocoane si de promisiuni. Daca nu credeti, mergeti si vedeti Sibiul, stati de vorba cu oamenii de acolo.
     Eu nu mai am nevoie de promisiuni si vorbe goale! Putea sa taca Iohannis si sa nu scoata niciun cuvant. Eu stiu ca este omul faptelor, nu al vorbelor. Si voi vota Iohannis. Ceilalti, il pot vota pe Ponta, poate li s-a facut dor sa-i vada in curand si pe prietenii lui, Voiculescu, Hrebenciuc, Constantinescu, Duicu, Nastase, mai sunt cativa pe afara de vazut la treaba... Pandele, Olgutza, Mazare, Androneasca, Michi- spaga s.a.
    • +9 (11 voturi)    
     ati vazut prost (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 6:30)

     GeorgeDesmets [anonim] i-a raspuns lui Non.e

     daca dta. apreciezi circul si badaranismul e normal sa-i acorzi o nota mai buna lui Ponta.
     Oricum Ponta are asigurat un anumit tip de electorat si e departe de a atrage oamenii de calitate.
   • +16 (20 voturi)    
    Daca cineva citeste din niste hartii pe care (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:55)

    dbdb [utilizator] i-a raspuns lui handel

    le are la el, asta nu inseamna nici ca stie informatiile alea, nici ca stie ce sa faca cu informatiile alea, ci doar ca stie sa citeasca informatiile! Cat despre pregatirea lui Ponta pe subiectele de guvernanta, daca acesta ar fi criteriul de alegere pentru presedinte, ar insemna ca presedinti trebuie sa fie doar cei care au fost prim-ministri inainte?Ponta a fost penibil exact ca doar a cititi si a incercat s-o dea la intors, modelul deja cunoscut. Pe mine nu m-a dezamagit Iohannis - pentru un om fara experienta acestui fel de intalniri, a fost mai degraba OK - si nu m-a impresionat ponta cu nimic - s-a aratat exact asa cum e, bidon gol si informatii rostite cu emfaza degeaba.
   • +19 (21 voturi)    
    asta e impresia (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:08)

    alapos [utilizator] i-a raspuns lui handel

    dar iohannis este un om al vorbelor putine. daca tie iti place vorba multa atunci pune stampila pe ala care are papagalu mai mare si spune-mi peste inca 5 ani ce ai avut de castigat. eu pot sa spun ca de doi ani jumatate m-am ales de la ponta doar cu vorbe presarate cu mariri de taxe. sunt satul. vreau mai multe fapte si cu siguranta mai putine vorbe.
   • +1 (1 vot)    
    La golanii (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:30)

    avint [utilizator] i-a raspuns lui handel

    nu-l intrece nimeni pe Ponta.

    Depinde ce ne dorim!!???
    Eu una m-am sataurata de impertinenta, hotia si minciunile Plagiatorului. Are un caracter oribil.

    Daca vrem sa fim reprezentati de un Plagiator si un Mitoman de renume international, votam Ponta.
  • +46 (62 voturi)    
   Ponta e pulbere! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:24)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui Ark

   Il vedeti pe Geoana II ! Sunati-va prietenii sa nu piarda spectacolul!
   • +41 (53 voturi)    
    Aici se rezuma gandirea PSD (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:11)

    lucadd [utilizator] i-a raspuns lui roman diaspora

    "K. Iohannis: Dl Ponta noi traim intr-o tara democrata, fiecare cetatean are dreptul la vot

    V. Ponta: O lozinca"

    Deci nu toata lumea are acest drept... dreptul la vot pentru Tonta este de fapt o lozinca.
    • +23 (23 voturi)    
     :) (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:20)

     karula [utilizator] i-a raspuns lui lucadd

     Asta-i nepotu' lu' ala cu " proprietatea e u moft"
   • +11 (11 voturi)    
    departe de geoana (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:05)

    LukeThe Nuke [utilizator] i-a raspuns lui roman diaspora

    Stau si ma gandesc la o confruntare Geoana - Iohannis: probabil ca am fi adormit putin. Ambii linistiti si politicosi cu mici accese de "barbatie" insuflate dinspre staff.
    Ponta mi se pare departe de Geoana.Efectiv, nu credeam sa spun asta, insa Geoana mi se pare bun in comparatie cu Ponta.
  • +58 (64 voturi)    
   In democratie, dreptul la vot = o lozinca (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:36)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui Ark

   K. Iohannis: Dl Ponta noi traim intr-o tara democrata, fiecare cetatean are dreptul la vot.

   V. Ponta: O lozinca.

   Deci, pentru primul plagiator al tarii, dreptul constitutional la vot si asigurarea lui in conditii optime este O LOZINCA si de buna seama, metehnele vechi ale celor aflati astazi la putere, ne-a dovedit tocmai acest raspuns.
   • +23 (29 voturi)    
    conform autoritatilor, e o lozinca :) (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:35)

    ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui Clop

    800.000 de buletine in conditiile in care exista un numar mult mai mare de cetateni romani cu drept de vot in strainatate. Conform Constitutiei si legii, autoritatile sunt obligate sa asigure conditiile pentru ca TOTI cetatenii sa isi poata exercita dreptul de vot. Mi se pare evident faptul ca unora le este incalcat din start acest drept.

    Sa vedem totusi niste numere:

    800.000 buletine de vot / 294 sectii de votare in strainatate = 2721 alegatori/sectie

    AEP recomanda luarea in calcul a unui timp de 2-3 minute/alegator

    2721 x 2,5 = 6802 total minute => 113 total ore / 7 (nr maxim cabine) = 16 ore necesare pentru ca toti cei "arondati" sa voteze la modul "ideal"

    Sectiile de votare se deschid la 07.00 si se inchid la 21.00 => 14 ore
    • 0 (4 voturi)    
     Calculul este gresit (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:01)

     D@N [utilizator] i-a raspuns lui ZeroAbsolut

     In 2009 au votat in diaspora cca 140.000 persoane. In primul tur din 2014 au votat cca 170.000 pers. Oare cati vor vota in turul 2? 180.000? 200.000? Dar in niciun caz 800.000.
     Rezultatul tau ar trebui impartit la 4.
     • +3 (3 voturi)    
      domnule, (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 15:42)

      ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui D@N

      eu am folosit doar numere oficiale: au fost trimise 800.000 de buletine de vot pentru strainatate si exista 294 de sectii de votare.

      Matematic, este imposibil ca 800.000 de persoane sa voteze in cele 14 ore la cele 294 de sectii de votare. Acest fapt inseamna premeditare in obstructionarea exprimarii dreptului de vot. In plus, am trecut cu vederea existenta a mai multi cetateni cu drept de vot in strainatate decat 800.000, insuficienta sectiilor de votare si plasarea lor nefericita si am considerat situatia ideala in care se exprima un vot la fiecare 2,5 minute, neintrerupt, de la ora 07.00 pana la ora 21.00

      Nici in Romania nu se prezinta la vot toti cetatenii, dar autoritatile au obligatia sa asigure conditiile pentru ca toti sa isi poata exprima votul.
   • +18 (20 voturi)    
    dreptul la vot în opinia premierului României (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:42)

    Canyon [utilizator] i-a raspuns lui Clop

    O lozincă. Ăsta e titlu de ştire şi mesaj de share-uit. Ce reprezintă pentru premierul României din anul 2014 dreptul la vot al românilor: o lozincă. Adică, hai să ne batem joc de ăia care nu vor să voteze cu noi.

    "Şi cine eşti tu, Klaus Iohannis, să-mi spui mie, premier, că cetăţeanu român are drept la vot? Eu decid cine are drept de vot, nu mai veniţi cu lozinci din astea, auzi la ei ce vor, drept la vot."

    Bravo, o altă perlă prin care se confirmă ceea ce ştiam că sunteţi (nu că aş fi avut vreodată îndoieli).
  • +38 (42 voturi)    
   pfuu (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:02)

   naenae [utilizator] i-a raspuns lui Ark

   Sa ne fereasca Dzeu sa iasa acest personaj, caricatura sinistra Ponta presedinte !
   • +14 (18 voturi)    
    Da (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:44)

    Clop [utilizator] i-a raspuns lui naenae

    Caricatura sinistra Ponta are ca aliate televiziuni, media e cvasi ingenunchaita zilele acestea, cutre. Multe. Jurnalistilor le este frica ca li se va inchide pravalia de dupa alegeri si joaca murdar.
    • +8 (8 voturi)    
     DA (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 5:55)

     naenae [utilizator] i-a raspuns lui Clop

     Bine punctat
  • -5 (15 voturi)    
   Speranta moare ultima, dar tot moare (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:58)

   anticretini [utilizator] i-a raspuns lui Ark

   Sa-i spunem...... INVINGATORUL. In seara asta s-a vazut cine are vocatie de presedinte. Dincolo de asta, fiecare cu perceptiile si/sau simpatiile sale. Diferenta de pregatire si IQ a parut uriasa. Ultima intrebare a lui Iohannis, care ar fi trebuit gandita ca o lovitura finala, a fost atat de prost aleasa incat Ponta nu ratat sa marcheze, instantaneu, pe contraatac.
   Iohannis s-a aruncat in aceasta confruntare ca intr-o piscina in care echipa lui a uitat sa puna apa.
   • +7 (7 voturi)    
    Ponta - Iohannis, (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 7:53)

    k7 [utilizator] i-a raspuns lui anticretini

    Aici trebuie sa inteleaga Romanii .... rolul unui presedinte este sa stea in umbra si atentioneze guvernul cand o ia pe "aratura"....Ponta in calitate de prim-ministru(deci conduce guvernul tari) trebuie sa stie ce se intampla in tara si de aceea era documentat atat de bine.... iar contracandidatul vine dintr-un partid.Apare un paradox, asta vis-a-vis de pronuntarea cuvantului ... Basescu(prea des aseara)...lumea se astepta ca presedintele sa fie "strong" ca Basescu....dar in acelasi timp sa nu se bage pe guvern....oamenii cu scaun la cap sper sa nu se lase pacaliti...
   • +5 (5 voturi)    
    slab (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:37)

    m.l [utilizator] i-a raspuns lui anticretini

    Gandire de suporter inrait al fotbalului. Cu siguranta o duci rau, dar iti harnesti viata din spectacol si circ. Iti doresc sa o duci la fel ca acum si in continuare; sa nu ai parte de ceva mai bun. Meriti !
   • +2 (2 voturi)    
    tupeul nu tine loc de IQ ! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 12:02)

    TDB [utilizator] i-a raspuns lui anticretini

    este gresita o asemenea concluzie. Hotul a strigat "hotii!" : presedintele partidului cu cei mai multi si de notorietate corupti, demascati in fine de DNA, a aratat cu degetul la alte partide. Cifrele fluturate nu au fost exacte. "Vocatia de presedinte" nu sta in agresivitatea raspunsului si intreruperea permanenta a interlocutorului (asta tine de educatie). Asta e doar tupeu dambovitean, de cartier. Imaginati-va presedintele ponta, cu grimasele si glumele lui proaste, taind speech-ul interlocutorului la un summit sau intalnire bilaterala. ponta s-a prezentat la dezbatere din pozitia de prim-ministru, atat. La Cernauti n-am fost, dar in Ardeal adeseori : ardelenii vorbesc mai putin si mai rar. Sudul in schimb e gargaragiu. Nu-mi doresc un presedinte foarte vocal, caci sincer m-am saturat de gargara. Imi doresc doar interventii bine punctate, scurte, clare si la obiect. Nu mai vreau gargara, ci legi bine facute, stabilitate fiscala si legislativa, relansarea economiei care sa se transpuna in drumuri, scoli si spitale bine dotate, siguranta sociala. Si am un motiv bine intemeiat: vreau sa-mi ramana copilul in tara.
  • +7 (11 voturi)    
   O pseudo-dezbatere! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 5:33)

   hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui Ark

   In toate tarile civilizate, intalnirea dintre doi candidati la presedintie este pregatita de echipele de campanie ale competitorilor, pentru stabilirea conditiilor : locul neutru in care va avea loc dezbaterea, numarul insotitorilor, formatul (temele dezbaterii, timpul acordat fiecarui candidat), numele moderatorilor, etc.
   Asa a propus Iohannis sa se procedeze si la noi.
   Pietarii sarlatani pesedisti au tratat problema de pe pozitii de forta : au decis singuri toate conditiile intalnirii dintre Iohannis si Ponta si s-au rastit la neamtul civilizat sa se supuna deciziilor lor 'indiscutabile'.
   Iohannis le-a spus ca nu este normal ceea ce fac, ei i-au raspuns cu : 'aha, ti-e frica de Ponta!'.
   La intalnirea de aseara, Iohannis a venit singur, fara 'documente scrise de echipe guvernamentale de specialisti', a fost calm, politicos.
   Gainarul plagiator-mitoman a venit cu liota de insotitori si cu bratele pline de hartii guvernamentale in care cauta detalii cu care sa-l incurce pe neamtul civilizat; gainarul a fost agitat, violent tot timpul, mitocan, bascalios, arogant, pretinzand permanent respectul lui Iohannis. I-a spus lui Iohannis ca se poarta ca un mosier care vine pe-aici sa dea ordine romanilor.
   Plagiatorul l-a copiat pe Basescu, care a dezvaluit ca, atunci cand se afla numai 'in doi', carlanul este ca un pisicut. I-a spus, si el, plagiatorul, lui Iohannis : cand erai in biroul meu din Palatul Victoriei erai respectos cu mine. Iohannis i-a raspuns : biroul la care stati acum nu este cel din Palatul Victoria, este cel din fata poporului.
   Daca intalnirea nu a fost pregatita, trebuia ca ambii protagonisti sa vina fara insotitori si fara un munte de hartii guvernamentale, sa vorbeasca fiecare din ce are in cap.
   Din cele patru televiziuni cu care plagiatorul vrea sa inlocuiasca 'un loc neutru', doua sunt detinute de Felix puscariasul - membru PC si de pesedistul Ghita -puscariabilul (Antena3, respectiv RTV).
   • 0 (0 voturi)    
    Uite ca staff-ul (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 12:24)

    altRoman [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

    lui Ponta invata din greselile proprii :)) ( discutia dintre Ponta, Irina Petrescu si presedinte legata de CAS ). A venit pregatit sa discute pe cifre :))
  • +8 (10 voturi)    
   O pseudo-dezbatere! CONTINUARE! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 5:35)

   hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui Ark

   Postul B1TV, asa cum scria Ioana Lupea, a virat catre Ponta in ultimul timp..
   In aceste coditii, Iohannis ar trebui sa revina la propunerea lui initiala, ca echipele sa pregateasca intalnirea urmatoare, care sa se desfasoare intr-un loc neutru, adaugand si cererea ca cei doi sa nu mai vina cu documentente de lucru elaborate de expertii guvernului, sa vina fiecare cu ce are in cap.
  • +1 (1 vot)    
   raspuns Ark (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 21:55)

   LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui Ark

   Previziunea s-a adeverit la B1 Tv - Paun a stalucit prin minciuni si prostii
 • +49 (59 voturi)    
  Puie Monta (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:07)

  potaissa [utilizator]

  cam spontan nu? Daca vrei sa faci pe Bombo acuma ,n-are cine ce sa-ti numere.....Vai de mama ta , slab om mai esti.....Fereasca bunul Dumnezeu sa ajungi tu presedinte ,primatule!
  • -36 (52 voturi)    
   esti ceea ce zici (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:03)

   danionescu11 [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

   Iohannis nu poate vorbi 2 vorbe. Este inapt pentru presedinte. Iar tu potaissa esti pe imas cu oile asa cum ai fost crescut.
   • +38 (46 voturi)    
    sa-l fereasca Dumnezeu.... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:01)

    roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui danionescu11

    sa vorbeasca "Mutu". Si asta seara l-am auzit vorbind. Tu, Nu? Johanis LOVESTE zdravan cu vorba cand vrea, numai ca uneori are bun simt si fata de cei ce nu-l merita.... In seara asta nu m-a dezamagit!
   • +25 (31 voturi)    
    Mai bine cu oile (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:22)

    Kepler [utilizator] i-a raspuns lui danionescu11

    decit un primat din clasa ponta. E mult mai cinstit. Dar evident ionestilor din clasa ta nu le place de Iohann.
   • +11 (21 voturi)    
    Stai usor si mai ia o gura de Florio.... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:45)

    potaissa [utilizator] i-a raspuns lui danionescu11

    nu mor caii cand vor cainii. Apropos ,uita-te mai departe la idolul tau ,Badea pe antene.Wichser.
   • +18 (28 voturi)    
    Johannis spune intr-adevar mai putin (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:53)

    potaissa [utilizator] i-a raspuns lui danionescu11

    dar strict adevarul. Minciunile lui Puie le stim de mult.....sunt multe. Pune tu botul mai departe . Apartii speciei descrisa de mine mai sus la adresa lui VV Puie Monta.
   • +4 (4 voturi)    
    :) (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:42)

    m.l [utilizator] i-a raspuns lui danionescu11

    romanul s-a nascut poet, ii plac vorbele, iubeste proza... de mahala. Cum sa iti placa tie Iohannis atata vreme cat sloganul lui este fapte nu vorbe? Cum sa iti placa atata vreme cat fix oamenii ca tine vor vorbe... Au trait pana acum cu multe vorbe, le place modul asta de trai.. si vor in continuare multe vorbe...
    Am ajuns sa imi doresc sa vina Monta la putere sa ne certam cu toata Europa, sa faca tot felul de smecherii (vezi cum face Orban la vecinii de la vest) sa va iasa pe nas.
    In general incompetentii sunt cu gura, educatie putina rahat verbal mult.
    Fix voi astia iubitori de Ponat care va adaptati foarte greu la alt loc de munca si care invatati foarte greu ceva nou ar trebui sa va temeti de Monta...
    Pentru voi e cel mai mare pericol. Oamenii mai "rasariti" se vor adapta usor si vor trai bine oriunde. Voi, care iubiti gargara, o sa suferiti cel mai tare daca vine asta la putere.
 • -24 (34 voturi)    
  cine te-a evitat ? :))) (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:08)

  numaiamnume [utilizator]

  Ipocrizia e in floare.
 • +4 (26 voturi)    
  Johannis a fost convins de Rares Bogdan (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:29)

  romann [utilizator]

  cred (Marţi, 11 noiembrie 2014, 9:58)
  romann [utilizator]

  e foarte posibil sa-l vedem pe Johannis in seara asta la Realitatea tv!

  Rares Bogdan il face presedinte pe Johannis!
 • +30 (32 voturi)    
  FIECARE VOT CONTEAZA. (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:33)

  Petru108 [utilizator]

  Pentru ca lupta este si va fi foarte stransa pana in ultima ora de vot, va rog sa facem un efort comun si sa vorbim cu cei nehotarati.
  Daca 5.123.476 de voturi vor fi pentru Iohannis si 5.123.456 pentru Ponta – pentru aceste 20 de voturi diferenta, Iohannis va castiga. FIECARE VOT CONTEAZA.
  Sondajele recente arata cape langa cei 57% care sigur vor vota, 20% probabil vor vota, 16% nu s-au hotărât iar 3% spun că cel mai probabil nu îşi vor exercita dreptul la vot.
  • +2 (8 voturi)    
   Un link... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:56)

   Paganelis [utilizator] i-a raspuns lui Petru108

   ... vă rog! Sunt și eu curios de unde aveți datele acestea... Mulțumesc anticipat!
   • +4 (4 voturi)    
    DA, FIECARE VOT CONTEAZA (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:39)

    Petru108 [utilizator] i-a raspuns lui Paganelis

    http://www.gandul.info/politica/ultimul-sondaj-de-dinaintea-turului-2-cate-voturi-obtin-ponta-si-iohannis-13529419 pentru sondaj
    Pentru estimarea cu 5.123.476, este doar o imagine plastica pentru a intelege cat de stransa este lupta.
   • +2 (2 voturi)    
    sondaj curs-avandarde 4-5 nov. (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 7:44)

    derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Paganelis

    Avangarde este institutul lui M. Pieleanu de la A3 :)

    http://www.dcnews.ro/alegeri-preziden-iale-2014-sondaj-curs-avangarde-surpriza-din-turul-2-ce-scoruri-au-victor-ponta-i-klaus-iohannis_45
 • +11 (13 voturi)    
  atentie (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:36)

  fit [utilizator]

  Pana la ora 19,30 B1 nu a anuntat nimic. E adevarat ca B1 are invitat la ora 21 pe Joseph Daul. Nici un breaking news. Realitatea, da.
 • +19 (19 voturi)    
  e de inteles (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:41)

  RespectRomania [utilizator]

  Vreau doar sa vad discutii pe idei nu pe averi personale, rude si acuzatii neintemeiate!
 • +51 (61 voturi)    
  KLAUS IOHANNIS PRESEDINTE! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:44)

  Klaus_CT [utilizator]

  Cu totii alaturi de Klaus Iohannis! Cu totii alaturi de el in seara aceasta si pe 16 noiembrie 2014!
  Cu totii impotriva acestui pacalici mincinos si a gastii sale ordinare!
  2.800.000 de oameni sunt alaturi de Klaus Iohannis in aceasta seara! TINE DE TINE, KLAUS SA CASTIGI RESTUL ROMANILOR!
  SUCCES!
 • +51 (67 voturi)    
  Soldatul german și spanacul românesc (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:45)

  Cocofifi [utilizator]

  După mii și mii de ifose galactice, apropo-uri murdare și găini aruncate peste gard, soldatul cu disciplină germană dă în sfârșit ochii cu spanacul psd-ist.

  Dacă gospodin Che Gargara a stabilit, cu de la sine putere, zilele, stațiile TV și tematica dezbaterilor (inclusiv moderatorii), soldatul Klaus a înțeles că acel mai deștept trebuie să cedeze primul pentru a avea o dezbatere pe care o așteaptă milioane de români, chiar în condiții impuse de inamic.

  Mulți se vor uita, puțini vor înțelege și gândi cu propriul creier. Dar KJ are datoria să-l trimită la podea pe marțafoi. Așa au intrat nemții în istorie; prin puțină vorbăreală și multă acțiune. Iar cei care nu își înțeleg trecutul, sunt obligați să îl repete.

  Alles gute,herr Iohannis!
  • +27 (29 voturi)    
   pardon (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:55)

   DT34 [utilizator] i-a raspuns lui Cocofifi

   spanac albanez
  • +25 (29 voturi)    
   Jawohl (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:28)

   TudorPopa1 [anonim] i-a raspuns lui Cocofifi

   Tare vreau un presedinte care lasa un Oras Capitala Europeana generatiilor viitoare.
 • +31 (35 voturi)    
  Succes Iohannis! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:52)

  emigrant [utilizator]

  Nu pot sa urmaresc, din pacate. Sper ca Iohannis sa nu se lase impresionat de tupeistul Ponta. Cu siguranta a vazut si elevi aroganti in cariera de profesor. Sper sa-l puna la punct pe plagiatorul mincinos. Chiar si numai prin faptul ca participa, este un mare cistig..
  Iohannis are de partea lui acum pe inteklectualii lui Basescu si pe Macovei. Ponta per Vadim, coruptii si o mina de jurnalisti cumparati
  • +25 (31 voturi)    
   nu (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:21)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

   Iohannis este un domn, se exprima clar si la obiect. Asa calm a punctat de cateva ori. ponta e insa rosu la fata.
 • +17 (19 voturi)    
  Ha,ha,ha! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 19:54)

  Primula [utilizator]

  Iohannis s-a dus la confruntare la Realitatea, ma intreb daca Pontacchio stia!
 • +23 (25 voturi)    
  PM VV Ponta (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:13)

  Kentauros [anonim]

  Opriți-l pe PM VV Ponta și lăsați-l pe candidatul VV Ponta să vorbească.
  • +31 (37 voturi)    
   Jk Nu trebuie sa stie cati romani sunt in Diaspora (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:43)

   Lucrelipcei [utilizator] i-a raspuns lui Kentauros

   J.K nu trebuie sa stie cati romani sunt in Diaspora ci trebuie sa stie cum sa ii aduca acasa sa lucreze in tara .Si cred ca stie bine......
 • +29 (33 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:15)

  [anonim]

 • +40 (46 voturi)    
  ponta da vina pe germania? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:17)

  map [utilizator]

  1.5 mil de turci au votat in germania pe stadioane sau pavilioane de expozitii.
  minciuni ponta
  • +22 (28 voturi)    
   aici a ratat Klaus (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:30)

   Europiu [utilizator] i-a raspuns lui map

   era ocazia sa i-o traga. pacat
 • +27 (31 voturi)    
  Avem mediator? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:22)

  Kentauros [anonim]

  Rareș Bogdan este de decor.
  • +8 (8 voturi)    
   SI lavinia sandru e foarte 'moderatoare' (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:10)

   LukeThe Nuke [utilizator] i-a raspuns lui Kentauros

   Super tare Lavinia Sandru: pune intrebari ca in bancurile cu candidatul favorit. Pe unul il ataca si pe celalalt il roaga sa adreseze un mesaj oamenilor din R Moldova :) Nimeni nu s-a prins ....
   • +9 (11 voturi)    
    i-am scris Laviniei: (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 2:42)

    VirginiaBatog [anonim] i-a raspuns lui LukeThe Nuke

    Doamna Sandru, am certitudinea ca v-ati dat seama ca ati fost jalnica la dezbatere, ca o gasculitza oarecare ce se "baga in seama" (oh, oribila expresie la moda!); la limita isteriei- cu Cernautiul si Chisinaul. Lucru confirmat si la discutiile ulterioare intre colegii dvs, cand chiar radeati isteric, desi bilantul era atat de grav. Ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa spun: rasul asta se aude uneori la adolescentele needucate, pe alei sau in autobuze, cand fetele isi consuma o victorie ieftina, intre baieti, la concurenta cu colege fata de care se cred mai "sexy"; e ca si cand tocmai li s-ar fi bagat mana in chiloti sau asteapta cu ardoare asta... Ati avut cea mai slaba prestatie de jurnalist din echipa; alintatul nu tine loc de prestigiu profesional, a fost un teatru searbad. Oglinda trebuie privita nu numai sa va ajustati frumusetea. Insistand, privind mai mult, mai adanc, ati avea sansa de a descoperi ca v-ati vandut sufletul. Pacat, o mama n-ar trebui sa faca asta, pentru nimic in lume! Sa nu va mirati daca nu veti primi ceea ce credeti ca vi se cuvine.
    • +1 (1 vot)    
     Ce imaginatie debordanta si (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:04)

     vaduval [utilizator] i-a raspuns lui VirginiaBatog

     neinhibata aveti ! De unde o stiti pe aia cu mana in chiloti ?!
    • +2 (2 voturi)    
     Ca si cand o intereseaza sa fie (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:05)

     dbdb [utilizator] i-a raspuns lui VirginiaBatog

     cumva echidistanta! Madam Sandru este sustinatoarea lui Udrea, ca si Gusa, era limpede ca o sa incerce o lovitura sub centura. Iohannis i-a raspuns f. bine: n-a fost, va merge, are relatii bune cu romanii din R. Moldova.
   • 0 (0 voturi)    
    Pai (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:05)

    vaduval [utilizator] i-a raspuns lui LukeThe Nuke

    ce era de prins ?!
 • +28 (32 voturi)    
  Dezbaterea OTV (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:26)

  zyk [utilizator]

  Dar asta nu e dezbatere, e OTV.
  • +29 (35 voturi)    
   Asta ne asteapta cu Ponta si ai lui.. (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:33)

   emigrant [utilizator] i-a raspuns lui zyk

   Cu Ponta nu se poate altfel. Daca nu se ducea Iohannis ziceau ca fuge de dezbatere. Daca iese Ponta zece ani de OTV. Pe putin...
   • +17 (17 voturi)    
    Foarte bine ca a mers (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:42)

    zyk [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

    Dar asa nu este o emisiune oarecare, e o dezbatere pentru Presedintele Romaniei!
 • +29 (37 voturi)    
  Vorba multa Ponta si atat!!!! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:35)

  Lucrelipcei [utilizator]

  Adevarat !!!D-nul Ponta e bun la vorbe si atat.
  Sunt un simplu cetatean dar e inadmisibil d-nilor moderatori .
  POnta era responsabil de alegeri .Despre ce vorbiti acolo?????
  Normal ca stie cati romani sunt in Europa si unde, ca doar guvernul lui si el personal i-a trimis acolo .Romanii ar trebuii sa lucreze in tara nu in IItalia ,Spania ,etc.Rusine pentru asta ,,,pe langa ca nu le poate oferii slujbe decente nu poate sa le asigure o zi decenta pentru a vota .......

  Klaus normal ca nu stie ca si POnta ca nu el a produs aceste lucruri....


  Mi-as dori sa pot intra in direct sa spun 2 minute...
  • +27 (29 voturi)    
   Așa... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:41)

   Paganelis [utilizator] i-a raspuns lui Lucrelipcei

   ... mă gândisem și eu... Dacă aș putea intra în direct... La-ș fi întrebat, „în plin” despre teza plagiată. Eu am susținut doctoratul în 2005, după 6 ani de documentare, din care 4 am fost pe teren... Știu un coleg care, la o conferință în Germania, anul trecut, a fost întrebat dacă noi, în România, ne plagiem toți lucrările... Omul a crăpat de rușine... Rușine pe care n-o are Puie Monta!... Nesimțitul!
 • +29 (35 voturi)    
  da (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:36)

  Gonzales [utilizator]

  Foarte buna dezbaterea, nesimtirea si neobrazarea (vezi Adrian Nastase) versus bunul simt.
 • +40 (42 voturi)    
  Lavinia! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:37)

  Lucrelipcei [utilizator]

  Extraordinar !!!
  Lavinia Sandru care a esuat in cariera politica per total ,ne va da lectii de politica .

  Ce legatura are faptul ca Klaus nu a vazut Cernauti???

  Normal ca nu are bani sa vada toata lumea ,,,,Ponta are de vizite zilnice ....
  • +23 (29 voturi)    
   Lavinia (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:06)

   Lorelei 123 [utilizator] i-a raspuns lui Lucrelipcei

   si cum se ondula adulandu-l pe ponta cand i-a pus intrebarea...patetic!
   • +6 (8 voturi)    
    Am inteles bine ca Lavinia... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:53)

    transalpinarum [utilizator] i-a raspuns lui Lorelei 123

    e maritata cu un politician, actual ministru, si potentzial poscariabil? Daca da, se explica multe...
    • +3 (3 voturi)    
     numai IQ-ul ei le explica pe toate :) (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:05)

     derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

     maritata / divortata (?) cu un fost primar PDL al Slatinei, acum ministru PSD al bugetului; potential puscariabil e bine zis :)

     in turul 1 a sustinut-o f. vocal pe Elena Udrea.
    • 0 (0 voturi)    
     eu stiam (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:01)

     vaduval [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

     doar ca e pe Centura Politicii , de unde o recuperase Tr. Basescu pre Udrea ...
  • -5 (7 voturi)    
   ,,, (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:08)

   klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui Lucrelipcei

   Problema e ca Iohannis nu simte si nici nu afiseaza vreun fel de atasament fata de romanii din Cernauti si Rep.Moldova. Nu are in suflet dorinta de a face dreptate istorica Romaniei.
 • +39 (45 voturi)    
  La vot romani! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:39)

  Lucrelipcei [utilizator]

  Poate ca Klaus nu stie sa vorbeasca siropos ,dar vorbeste clar nu ca Ponta se minte singur ......si ne minte pe toti prin faptele lui .

  Vrem fapte nu vorbe d-nule Ponta!
 • +34 (36 voturi)    
  Respect! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:44)

  Lucrelipcei [utilizator]

  Ponta si respectul !!!!!!!!!!!Buna gluma!
 • +28 (34 voturi)    
  Dreptul la vot - o lozincă (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:45)

  CititorulComentator [utilizator]

  K. Iohannis: Dl Ponta noi traim intr-o tara democrata, fiecare cetatean are dreptul la vot

  V. Ponta: O lozinca

  Nici măcar nu-și mai ascunde culorile comuniste...cu atât mai mult cei care-l votează își merită soarta, nu pot spune că nu au știut.
 • +49 (53 voturi)    
  Ponta minte si acum. Rares Bogdan nu e moderator. (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:45)

  Truth [utilizator]

  Ponta minte si acum. Declaratiile de la vot nu au fost introduse acum, cum spune Ponta, ca sa se evite frauda de la Paris (care frauda? a fost dovedita cumva?)
  Eram ambasador in 2009, si atunci s-au cerut declaratiile pe propria raspundere.
  Nu poate nimeni sa-i comunice lui Rares Bogdan ca el e primul care trebuie sa fie cel mai informat si sa-i arunce in fata adevarul? Ca au existat declaratii si in 2009.
  Ca Ponta nu are nici o proba ca alegerile din 2009 au fost fraudate la Paris.
  Rares Bogdan ca moderador este responsabil pentru dezinformarile care se raspindesc in aceasta emisiune si care ar trebui pedepsite de CNA,

  Rares Bogdan nu e in stare sa modereze. Nu e in stare sa-l opreasca pe Ponta care nu respecta nici o regula si a venit aici plin de sine.
  Nu exista nic o regula in dezbatere. E un haos.

  Ce cauta Lavinia Sandru aici, cind sotul ei este ministru in guvernul Ponta? Priviti-i fata, este atit de vizibil proPonta, incit aici joaca un rol, pur si simplu, ca pe scena ca nu degeaba e absolventa de teatru.

  E inadmisibil ce se intimpla aici. Cred ca Iohannis a venit numai ca sa poata dovedi cit de primitiv concepe Ponta o dezbatere!!!
  • +20 (22 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:21)

   [anonim] i-a raspuns lui Truth

 • +16 (18 voturi)    
  "Asa cum USL-ul va sustine in comisie..." (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:49)

  Clop [utilizator]

  Care USL va sustine in comisie?!...

  *Plagiatores deputatul despre votul electronic si prin corespondenta.
 • +26 (28 voturi)    
  Ponta stie de fapte dar nu face.... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:51)

  Lucrelipcei [utilizator]

  Deci daca mai il aud pe Ponta fac infart.Chiar ma doareinima cand il aud...Despre ce vorbeste ????
  \
  Stie cineva???

  Ajutor!!!!!!!!!
  • +2 (2 voturi)    
   nu faceti (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:57)

   vaduval [utilizator] i-a raspuns lui Lucrelipcei

   infarctul acum . Asteptati pana duminica viitoare ...
 • +27 (31 voturi)    
  ce amuzant (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:57)

  Xorciser [utilizator]

  Ponta il intreaba pe Johannis daca a fost lovitura de stat in 2012... :))))
 • +14 (16 voturi)    
  Replica (Marţi, 11 noiembrie 2014, 20:57)

  OTaraCaAfara [utilizator]

  Tre' sa gaseasca cumva replica la toate nesimitirile lui Ponta. Nu se poate sa vorbeasca de respect si coada intre picioare in aceeasi propozitie...

  Imi pare rau ca nu-l taxeaza la toate smecheriile astea de om mic.
 • +19 (21 voturi)    
  Cine este agresiv și sare la ceartă? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:00)

  Kentauros [anonim]

  Cel care unește? Nu, în nici un caz.
 • +14 (18 voturi)    
  Slab moderator! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:03)

  Lucrelipcei [utilizator]

  Va rog dati un impuls moderatorului sau schimbati-l.
 • +18 (26 voturi)    
  Frica (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:04)

  Lucrelipcei [utilizator]

  Se simte frica de la o posta d-nule Ponta!

  Vad ca tot o da cu Basescu....
 • +36 (40 voturi)    
  Cu constitutia in mana (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:06)

  ClaudiuCS [utilizator]

  Esti penibil Ponata , nu ai nici cel mai mic respect pentru acea carticica ce o fluturi intr-una in fata camerei de filmat. Minti non stop , mie mi-ai demonstrat in 2 ani tot ce poti , nu vreau sa mai conduci un ceas tara asta , mai mintit si ti-ai batut joc de mine , de toti cei ce muncesc in alta tara pentru un trai decent , de bunicii mei cu o pensie mizera , de parintii mei fara speranta de a avea o batranete linistita si de toti prietenii mei ce muncesc pentru taxe si impozite , fara a avea un zambet de bucurie pentru nasterea copiilor lor intr-o tara normala. Te urasc!
 • +32 (38 voturi)    
  ce vreu e sa stiu (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:12)

  Lilibell [utilizator]

  am dreptul, ca si cetean votant sa stiu:
  - daca presedintele meu e un nesimtit grobian care intrerupe pe toata lumea care are ceva de spus, de la Juncker la Obama, via alti conducatori europeni;
  - daca presedintele meu vorbeste corect si e coerent in ce are de zis important pt tara, chiar daca sunt tot felul de agarici care ii deturneaza discursul si atentia;
  - daca presedintele meu e un elev oarecum dobitoc ce nu stie decat ”crastavetele e 99% apa”, care transpira la greu si se resimte in senzatii cu orice tzatza trecuta ce vrea sa puncteze in fata oricui ii da mai multa atentie decat merita;
  - daca presedintele meu va face oprice sa domine, cand important e sa castige ce, cand si CUM trebuie.

  D-le Iohannis, sunteti PREA DECENT PENTRU Ponta. Tineti-o tot asa!!
  • +16 (22 voturi)    
   Asa este... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:15)

   Primula [utilizator] i-a raspuns lui Lilibell

   Ponta este un om conflictual, cu un limbaj vulgar, smecheresc, e bun doar de vorbe, nu si de fapte! Cate locuri de munca a creat in cei doi ani de cand e prim ministru? A promis un million de noi locuri de munca... Daca ramane prim ministru sunt curioasa de unde va scoate bani sa dea tuturor celor carora acum le face promisiuni?
   • -1 (1 vot)    
    are de unde (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:56)

    vaduval [utilizator] i-a raspuns lui Primula

    de ex de la toate nenorocitele si ordinarele de corporatii si de multinationale care au venit in Ro doar pe motiv de mana de lucru ieftina si ...carne vie frumoasa si frageda ...Sa le mai scada ranza , ca prea s-au ingrasat pre spinarea saracilor (bulgari , romani , sarbi , moldoveni , ukrainieni )
 • +9 (9 voturi)    
  Întrebare pentru candidați (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:13)

  Kentauros [anonim]

  De ce vreți să fiți președinte? Ce aveți de câștigat și ce aveți de pierdut?
 • +32 (38 voturi)    
  Bravo! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:15)

  arabelle [utilizator]

  Iohannis catre Ponta: "Ati copiat bine"!!!!! :)))))))

  Bravo Iohannis!
 • +32 (36 voturi)    
  Ce măgar... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:16)

  Kentauros [anonim]

  Dacă cei din jurul dumneavoastră au tăiat pensiile înseamnă că și dumneavoastră veți tăia pensiile (Ponta)

  Să înțeleg că ponta va fura fiind înconjurat de hoți?
 • +29 (33 voturi)    
  mare dezbatere???? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:18)

  vasilica_ [utilizator]

  asta-i circ. propunere de titlu: marele circ.

  in 'discutia' asta este vizibila zicala: "nu te pune cu prostul/mincinosul/tupeistul ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta"
 • +23 (29 voturi)    
  O idee. (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:19)

  mionut [anonim]

  Inchipuiti-va cea mai dura si obscena injuratura posibila. Nu o spune-ti cu voce tare, doar in mintea voastra. Si acum, in timp ce o repetati, in mintea voastra, ganditi-va la Ponta.
 • +33 (37 voturi)    
  M-am convins!! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:19)

  Lilibell [utilizator]

  Ponta e un premier exceptional! A impacat si unit in cuget si simtiri toti romanii. A facut soarele sa rasara peste arcul carpatin, pe termen scurt, lung si mediu. Sa-l lasam sa-si duca vocatia la apogeu. Sa canalizeze toata energia asta in directia potrivita, sa fructifice si valorifice tot ce stie, poate si vrea! Sa fie cel mai cool premier ever, din calea lactee!! Dar sa fie Iohannis presedinte. Hai ca se poate, hai la vot, lume, ca daca iese Ponta pres, iar o sa avem un jucator care sa dea cu batul in roata guvernarii doar ca sa blokeze tot din exces de competenta!
  • +16 (18 voturi)    
   Subscriu (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:10)

   Primula [utilizator] i-a raspuns lui Lilibell

   Ponta trebuie sa ramana prim-ministru ca sa ne dea banii promisi in campania electorala! Daca il alegem presedinte, nu mai intra in obligatiile lui onorarea promisiunilor!
   • +5 (7 voturi)    
    Si eu (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 1:53)

    Clop [utilizator] i-a raspuns lui Primula

    Subscriu la ironia crasa a lui Lilibell despre plagiatores si hai, la vot, romani!

    In opinia mea, cheia in turul 2 nu este diaspora, ci absenteistii comozi din tara. Daca ies absenteistii la vot masiv anti-plagiatores, atunci mai putea spera la un miracol.
    • +1 (1 vot)    
     Diversiune (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 13:05)

     Ferry [utilizator] i-a raspuns lui Clop

     Am mai scris si in zilele trecute: chiar nu vede nimeni diversiunea?
     In diaspora nu vor vota mai multi de 200000. Chiar daca se voteaza 70% Iohannis, diferenta dintre cei doi de 80000 de voturi in favoarea lui Iohannis, va fi usor contracarata prin furturile din judetele din sud. Statistic rezulta ca in primul tur s-au furat peste 500000 de voturi cu listele suplimentare.
 • +20 (22 voturi)    
  Vad asta cu pensiile.. (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:21)

  Alius [utilizator]

  Si vad ca Iohannis nu stie sa-i raspunda: pai presedintele taie pensii sau guvernul? Si cine e la guvernare?
  • +4 (4 voturi)    
   Iohannis a punctat ca (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:05)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Alius

   nu se pot taia pensiile de nimeni, pentru ca CCR s-a pronuntat deja pe acest subiect - pensiile sunt un drept al detinatorilor si nu pot fi taiate de nimeni.
 • +25 (27 voturi)    
  Ponta e sau Ceausescu (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:25)

  Lucrelipcei [utilizator]

  Nu inteleg ,Ponta s-a dus acolo sa vorbeasca de familia lui sau de Romania ???Nu se poate abtine nici macar acolo?Ca oricum se ingrijeste numai de familia lui ,...
 • +23 (27 voturi)    
  Renunta Ponta! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:32)

  Lucrelipcei [utilizator]

  D-nule Ponta!

  Habar nu aveti de problema din Romania !Cum doamne sa stie de solutii !!!!!!!!!


  Chiar nu vede ca singura solutie e relansarea economiei!!?? Chiar nu e nimeni luminat din stafful lui ???

  Nu pot sa cred ///


  In cele din urma pe mine ma enerveaza dar vorbeste pe placul ""Multimii""care voteaza pentru 1 l de ulei ....


  Asta e Romania !Din pacate !
 • +51 (59 voturi)    
  iohannis vs ponta (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:33)

  Lorelei 123 [utilizator]

  Iohannis e un domn. Ponta e un mascarici isteric.
  Apreciez stapanirea de sine a lui Iohannis in dezbatere. Nici macar aici ponta nu se poate controla, are discursul specific de obraznicatura.
 • +21 (27 voturi)    
  Evidență? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:43)

  Kentauros [anonim]

  Nu știu cât de deștept este Iohannis (greu de deslușit ardelenii ăștia) dar văd cu siguranță un mincinos guraliv și agresiv care numai președinte nu poate fi. Ce să facem cu o fâță?
 • +16 (20 voturi)    
  Solutie (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:45)

  Primula [utilizator]

  Ponta a impartit bani la toata lumea, dar toate sunt doar promisiuni. Il puteti obliga sa-si tina promisiunile doar ajutandu-l sa ramana in continuare prim - ministru. Presedintele nu poate mari pensii, salarii, nu poate da bani profesorilor si niciunei alte categorii, nu are aceste atributii. Aceste atributii revin exclusiv guvernului. Alegeti presedinte pe Iohannis si lasati-l pe Ponta sa fie in continuare prim - ministru, ca sa-si poata plati datoriile fata de toate categoriile de cetateni carora le-a facut promisiuni.
 • +18 (22 voturi)    
  Scârba (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:47)

  ipolitic [utilizator]

  Sentimentul cel mai puternic provocat mie de aceasta "dezbatere" este scârba. Nu-o mai urmăresc.
  Ponta a demonstrat încă o dată ca e un smecher de doi bani, în slujba întunericului. Președinte? Vai de noi.
  Vă spun eu, calm și cu multă resemnare, că va fi rău de tot. Si nimeni nu ne va salva din vârtej.
  Îmi pare rău. Alea iacta est.
 • +21 (23 voturi)    
  Nu este etic (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:51)

  transalpinarum [utilizator]

  ca discutia de continue numai cu Ponta dupa ce Iohannis pleasa.

  Rusine Rares Bogdan!
 • +21 (23 voturi)    
  Strigator la cer! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 21:51)

  mionut [anonim]

  Adica Ponta ramane in studio, pentru "alta emisiune" si pe Iohannis il dau afara?

  Imi e scarba.
 • +28 (32 voturi)    
  Off doamne (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:09)

  micke45 [utilizator]

  Sper ca romånii så facå diferenta intre un mincinos si un om cu caracter care spune mult cu putine cuvinte Vai de Romånia cu un presedinte ca ponta .Doamne ajutå-i pe romåni
  • +4 (4 voturi)    
   Spera! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:10)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui micke45

   Romanii aia care pot face diferenta nu mai sunt in tara. Johanis imi pare ca este un om integru, cu foarte mult bun simt, dar care intr-o tara de mistocari , de scandalagii, nu prea isi poate gasi locul.
   Romanii ( astia de aici) vor un guraliv, un mistocar, eventual sa spuna bancuri la momentul potrivit.
   Le-ar fi placut sa sara din scaun si sa se ia la bataie.
   Asta era adevarata dezbatere. In schimb omul a stat cuminte sa ii vina randul, ca intr-o societate sanatoasa.
 • +31 (35 voturi)    
  O sa ne omoare Ponta daca iese. (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:19)

  LucianFaur [anonim]

  Cum adica pensie de 350 ron, 450 ron ma rog, cum sa existe asa ceva ??? si sa zici ca tara merge bine!?
  Ne-a saracit, si-a aparat interesele si apropiatii corupti si ne sufoca cu taxele.
  Nu avem autostazi!!!!, unde sunt banii dl Ponta?
  Cica prima masina pentru tinerii, tinerii incep cu un salariu de 1200 , 1500 ron, problema este ca nu gasesc un loc de munca nici la banii astia, Unde sunt locurile de munca promise, de ce trebuie sa plecam din tara noastra sa slujim batranii altora ca sa ne platim intretinerea si sa ne luam cartofi?
  Ce-ati facut in 2 ani la guvernare ?
  am o masina pe care am dar 3500 Euro din 2002 si imi ceri 4000 Euro taxa de mediu ???? de unde as putea sa dau atatia bani?
  Unde sunt spitalele in care nu trebuie sa te duci cu medicamente si serigi si teancul de 10 ron in buzunar ca sa ti se schimbe perfuzia ? Cum ai protejat batranii dl Ponta in acesti 2 ani , cu pesii de 450 ron ?? Unde este dezvoltarea Romaniei ca ma uit in tunel de 20 ani si tot sper ca ajungem si noi la lumina. Totul este la pamant, invatamant, sanatate, salarii, pensii .Mie rusine ca am un conducator ca tine dl Ponta. Suntem pe ultimul loc in Europa la orice si pe primul la taxe, impozite pretul la carburant de am ajuns sa bagam ulei Bunica in rezervor la diesel. Stiati dl Ponta ca masinile merg si cu ulei de gatit ? asa ne-ati adus.
 • +20 (26 voturi)    
  Multe mistere (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:43)

  Dana Bob [anonim]

  1. Mi se pare un blat al lui Ponta cu Realitatea!
  2. Intrebarile au fost ptr prim ministru si nu ptr presedinte
  3. Ponta stia tematica!
  In concluzie au fost o confruntare intre un dascal rigid si un elev obraznic si smecheras!
  4 .SAndru a fost sub orice critica!
  • -6 (10 voturi)    
   Cu Sandru la Chisinau :) (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:48)

   Corint [utilizator] i-a raspuns lui Dana Bob

   Clar Sandru e de vina pentru ca Iohannis nu a fost la Chisinau :)
   Desi nu mi se pare asta o vina, comentariul fata de Lavinia Sandru mi se pare neargumentat.
   Aveti argumente, sau tot ce puteti face este sa votati negativ comentariul meu?
   Mi se pare, insa, o GAFA sa spui: "Chisinau nu este in Romania". Discutia era de despre cetatenii din diaspora nu despre geopolitica . Altfel, chiar si Iohannis cred ca stie ca nici Paris sau Roma nu se afla in Romania.
 • -16 (34 voturi)    
  pe Realitatea.... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:49)

  pyky [anonim]

  a fost macel ...aveti dreptate postaci pdl isti . E o.k. la facut K.O . Johanis .... stai jos ... ar fi bine sa nu mai iesi la tv , ca l faci presedinte pe Ponta . Vai de capul nostru daca iese iohanis presedinte ...?! a fost facut pres ...
  • +8 (10 voturi)    
   hai, hai, ca n-a fost de loc macel! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:08)

   dbdb [utilizator] i-a raspuns lui pyky

   cine vrea sa stie cifre exacte, are unde sa le gaseasca, nu trebuie sa vina ditamai premierul sa le citeasca din hartii! ca daca le citesti, nu inseamna nici ca le stie, niuci ca stie ce sa faca cu ele, ci doar ca stie sa citeasca. Si nu inseamna ca a fost pregatit la confruntare - la examen, daca ai fituicile la tine, nu inseamna ca esti pregatit pentru examen, ci ca ai de unde sa copiezi.
   • 0 (0 voturi)    
    Aşa este ... (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:32)

    LianBerthold [anonim] i-a raspuns lui dbdb

    ... şi Dinamo a fost ca organizare de joc şi ca sclipiri individuale peste Steaua în recentul derby.

    Băi, da' nu mai ştiu exact scorul ... cît naiba să fi fost?!? ...
    • +1 (1 vot)    
     Inteleg ca 3-0 pentru (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:11)

     dbdb [utilizator] i-a raspuns lui LianBerthold

     Steaua! Ai si tu niste metafore!
  • 0 (2 voturi)    
   ,,, (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:17)

   klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui pyky

   te rog frumos, imi jignesti presul de la usa :))
 • +8 (10 voturi)    
  remember (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:51)

  baimarean [utilizator]

  "Guvernul a modificat legea pentru alegerea presedintelui, stabilind că primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 2 noiembrie, iar al doilea tur, pe 16 noiembrie. Printr-o ordonanță de urgență Executivul a adus modificări si Legii nr. 370/2004 pentru alegerea președintelui României. Modificarile sunt contrare recomandarilor Comisiei de la Venetia, care spun ca o legea electorala nu se modifica cu 6 luni inainte de alegeri. In urma modificarilor, dispar sectiile speciale de votare. In plus, Partidul Mişcarea Populară nu mai are posibilitatea de a-şi desemna un reprezentant în Biroul Electoral Central, relateaza ziarul Adevarul.

  Guvernul Ponta a stabilit că primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 2 noiembrie, iar al doilea tur, pe 16 noiembrie. Executivul a adus, printr-o ordonanță de urgență, și modificări la Legea nr. 370/2004 pentru alegerea președintelui României, nesocotind astfel recomandările Comisiei de la Veneția, potrivit cărora legislația electorală nu ar trebui modificată cu mai puțin de un an înainte de scrutin, pentru a nu dezorienta alegătorii" -revista22
 • +33 (35 voturi)    
  deci... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:52)

  Xorciser [utilizator]

  Deci eu nu cred ca Ponta a dominat intalnirea.

  Eu am remarcat doua chestii, si ambele in defavoarea lui Ponta:

  1. Ponta a facut publica o informatie confidentiala (pensia soacrei lui Johannis), in schimb a tot fluturat prin emisiune informatii care ar trebui sa fie publice (cifre macroeconomice) dar pe care Guvernul are mare grija sa le tina ascunse de ochii lumii- poti sa le ceri mult si bine in virtutea legii accesului la informatii si nu vor exista raspunsuri.

  2. Atunci cand se tot indemnau sa isi ceara scuze pentru balacarelile lansate de staff-ul lor de campanie prin presa etc. in final Johannis a zis "daca am lezat pe cineva in mod nedrept imi cer scuze" iar Ponta a zis "VA MULTUMESC!". Deci Ponta nu si-a cerut scuze si a avut o atitudine de mitocan...

  Cam atat despre caracterul fiecaruia. Johannis poate nu e un om extraordinar, dar e in alta liga.
  • -6 (12 voturi)    
   lui Xorciser (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:14)

   pyky [anonim] i-a raspuns lui Xorciser

   Da , e de alta liga ..... cea judeteana ...?! Halal ...
  • -1 (11 voturi)    
   ... (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:21)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   si la ce ne foloseste noua :((((? imi pare rau de n-am cuvinte in ce hal a ajuns poporul asta. atat de orb ..... :(((
   Oricum ar fi, trebuie sa mergem la vot, macar sa nu ne scoata ochii ponta ca l-au votat 150%.
   Cred ca Ponta a lucrat cu psihologi pentru intrevederea asta, staful ACL, nota zerooo! Sau pot sa le dau minus infinit?
   Cum sa raspunzi asa la intrebarea despre Cernauti? A raspuns mai rau decat sperau in visele lor frumoase Ponta&echipa.
   Nu putea sa zica si el ca n-a avut oportunitatea ca dnul Ponta sa viziteze in interes de serviciu, dar ca va printre primele vizite pe care le va face cand va fi presedinte?! :(((((( mii de voturi irosite cu un simplu raspuns. De ce n-au gandit ca ar putea primi o astfel de intrebare? Nu asta, dar sa aiba un schelet de raspuns pentru fiecare chestiune delicata.
  • -2 (6 voturi)    
   Vederea cu ochii incrucisati (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:08)

   Corint [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   1. Din ce am vazut eu in spatiul public, nu Ponta a dezvaluit valoarea pensiei soacrei lui Iohannis. Iohannis a facut publica aceasta "informatie confidentiala", ieri,doar ca era eronata. Iohannis declarat astazi ca a spus "aproximativ 300 de lei", ceea ce este o minciuna, intrucat declaratia lui este inca pe net si cine are curiozitatea poate verifica.
   Cine castiga din confruntarea dintre Pinocchio si Buratino? Romanii in niciun caz. Noi chiar nu gasim prezidentiabili care sa nu minta?

   2. Script-ul hotnews este incomplet. Va rog sa verificati emisiunea la minutul 87 si 11 secunde, o gasiti pe net. Iohannis spune: "daca aceste afirmatii au fost false, imi cer scuze". Pai cum e posibil sa ne informeze Iohannis ca afirmatiile lui pot fi false. (Si poate nu cenzurati comentariul, doar pentru ca suntem in cautarea unui conducator care nu ne minte)

   N.R.: In stire apare acest pasaj: Eu daca am gresit cu ceva imi cer scuze public. Daca in aceasta campanie am lezat pe cineva prin afirmatii facute de mine imi cer scuze.
  • -2 (4 voturi)    
   Vederea cu ochii incrucisati (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:09)

   Corint [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

   1. Din ce am vazut eu in spatiul public, nu Ponta a dezvaluit valoarea pensiei soacrei lui Iohannis. Iohannis a facut publica aceasta "informatie confidentiala", ieri,doar ca era eronata. Iohannis declarat astazi ca a spus "aproximativ 300 de lei", ceea ce este o minciuna, intrucat declaratia lui este inca pe net si cine are curiozitatea poate verifica.
   Cine castiga din confruntarea dintre Pinocchio si Buratino? Romanii in niciun caz. Noi chiar nu gasim prezidentiabili care sa nu minta?

   2. Script-ul hotnews este incomplet. Va rog sa verificati emisiunea la minutul 87 si 11 secunde, o gasiti pe net. Iohannis spune: "daca aceste afirmatii au fost false, imi cer scuze". Pai cum e posibil sa ne informeze Iohannis ca afirmatiile lui pot fi false. (Si poate nu cenzurati comentariul, doar pentru ca suntem in cautarea unui conducator care nu ne minte)
   • +5 (5 voturi)    
    sefule... (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:56)

    Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui Corint

    E vorba despre ruda lui Johannis. Deci in principiu Johannis ar putea sa aiba acces la informatia asta, si poate sa o si faca publica daca doreste. Daca soacra nu e de acord, ramane sa isi rezolve problemele fie in familie fie in mediere/instanta.

    In schimb Ponta...care e treaba lui sa se intereseze exact cat castiga o persoana privata in Romania? Cu ce drept? De ce are acces la informatii personale? Putea sa zica ca nu e adevarat ca soacra castiga 300 RON si sa zica ca pensia minima e 350 RON si ii dadea peste nas lui Johannis, el insa in schimb a tinut sa precizeze exact cat are pensia (stilul sefului sau spiritual cu state la Jilava, eu sunt cel mai smecher stiu tot voi nu stiti nimic, ce e aia legea protectiei informatiilor personale)- ceea ce in tarile civilizate unde noi aspiram sa ne afiliem nu se face.
 • +23 (27 voturi)    
  Sa mergem la vot ! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:58)

  MenInBlack [utilizator]

  Presedintia Romaniei este menita pentru oameni liberi, normali, nu pentru lipitori ai mafiei comuniste !

  E greu, dar nu imposibil, cu conditia sa iesim masiv la vot ! ... (Eu renunt la sectiile din diaspora si vin in Ro pe 16, special pentru un vot liber, fara restictii.)
  ***Succes Iohannis !***
 • +31 (35 voturi)    
  mergeti la vot (Marţi, 11 noiembrie 2014, 22:59)

  costa66 [utilizator]

  Sant mai hotarat ca niciodata sa merg la vot chiar daca trebuie sa fac 200 km. Atatea minciuni spuse,tupeul si obraznicia,seful hotilor din ROMANIA..Locul lui Ponta este in puscarie alaturi de prietenii lui.
 • +15 (17 voturi)    
  Prima batalie e castigata (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:03)

  Privitor.ca.la.teatru [utilizator]

  Dle Iohannis, ati reaprins SPERANTA in milioane de oameni. Istoria se schimba datorita dumneavoastra!
  Seara aceasta a fost un punct de cotitura in evolutia campaniei electorale.
  Viitorul va fi al nostru, putem invinge, lupta s-a relansat si TREBUIE sa luptam in continuare!
  S-a vazut clar ca dl Iohannis e un om adevarat, iar ponta e o facatura.
  De acum parcursul va fi ascendent pentru dl Iohannis si descendent pentru ponta.
  INSA, sacalii de pesedisti vor umple de venin zilele urmatoare, caci stiu ca sfarsitul le e aproape. Deci trebuie sa LUPTAM in continuare.
  Dl Iohannis a castigat o batalie, dar razboiul nu s-a terminat.
  • -3 (5 voturi)    
   Cred ca am mai vazut ceva (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:46)

   vaduval [utilizator] i-a raspuns lui Privitor.ca.la.teatru

   de genul comentariului dvs. la un meci judetean : era 7-1 pt gazde si era ultimul minut ; si atunci un hatru sudic s-a ridicat si a urlat "hai cu egalareaaaaaaa !!!!!" Cam ceva de genul asta imi sugereaza comentul dvs. Este CLAR ca lumina zilei ca Johannis a fost facut knock-out de catre Ponta si ca alegerea lui Johannis pt postul asta a fost o ineptie ; pana si fonfaitul si pelticul de Predoiu ar fi fost mai bun . Nu poti pune un neamt sa candideze in Ro . pt. ca se face de ras , cum a fost cazul aseara ...
 • +10 (12 voturi)    
  Gusa nu e multumit (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:06)

  GabrielConstantin [anonim]

  Cu toate ca Iohannis a venit de 2 ori in 2 zile la Realitatea inclusiv in dezbatere cu Victor Ponta, Cosmin Gusa tot da in el, ca bla bla bla, ca nu i-a anuntat din timp, ca a venit in ultimul moment... Gusa se gandeste numai la banii lui ca a pierdut cateva puncte de rating neavand timp sa faca reclama toata ziua la "marea confruntare"....banii, tot banii mereu!!
  • -5 (7 voturi)    
   Nu e Gusa de vina (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:41)

   vaduval [utilizator] i-a raspuns lui GabrielConstantin

   ca Johannis e incet la minte si mai vorbeste si rar pe deasupra . Si a venit si TOTAL nepregatit !
 • +15 (17 voturi)    
  "sa schimb tot ce s-a schimbat in ultimii 10 ani" (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:28)

  V. Istina [utilizator]

  "Eu doresc sa schimb tot ce s-a schimbat in ultimii 10 ani."- Victor Viorel Ponta, candidat la Presedintia Romaniei.

  Johannis poate sa nu mai scoata nici o vorba, eu nu imi pot ierta sa stiu ca n-am facut tot posibilul pentru a evita sa ajunga ponta presedinte.
 • +19 (21 voturi)    
  Romania, trezeste-te! (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:30)

  Anastasiu Raluca [utilizator]

  Pentru toti cei care inca sustin refrenul "Nu votez, ca n-am cu cine, toti sunt o apa si un pamant!":
  Dl Ponta si-a declarat in aceasta seara intentiile cat se poate de clar "Eu doresc sa schimb tot ce s-a schimbat in ultimii 10 ani."
  Adica" aderarea la NATO (2004), UE(2007 - cu implicatiile practice "fonduri europene si dreptul la libera circulatie prin Europa", ca sa vorbim doar de ce ne doare mai tare), justitie neaservita politic, etc..
  Mai clar nici ca se putea exprima! Vreti sa vina tatuca Putin peste voi? Votati Ponta!
 • +12 (14 voturi)    
  Copiute (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:34)

  rokoz [utilizator]

  A fost tare replica lui Johanis cu copiutele ... LOL, Ponta e obisnuit sa aiba copiute de mic copil:).
 • +22 (26 voturi)    
  Am vazut in aceasta seara (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:34)

  ofCAER [utilizator]

  Un profesor destept-mult si putin-arogant si un plagiator arogant-mult si putin-destept.
  Intr-un alt registru, am vazut un roman ortodox nesimtit...
 • +17 (21 voturi)    
  Romanii au castigat si asta e important (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:41)

  area51rmc [utilizator]

  Romanii sigur au castigat.
  Adica romanii pot sa vada diferenta intre o persoana calma, asezata, rationala, calculata si una repezita, cu actiuni inutile in scopul de a "puncta", de a lovi sub centura.

  Adica diferenta dintre un om care se straduieste sa faca ceva in mod coresct si serios si unul care vrea sa fie smecher.

  E cert ca Iohannis nu are date si statistici, dar va avea timp sa le afle, din functia de presedinte sau nu. Dar are rabdare si incearca sa nu se umple de ridicol spunand ce stie ceva ce nu stie.
  Dar dl. Ponta, desi are date pentru ca are guvernarea pe mana, e ridicol si ofensator devoaland date despre rudele contracandidatului. Stie cineva ca in Romania exista Legea pentru protectia datelor cu caracter personal ? Numai o persoana fara minima decenta se apuca, in scopul de a se da mare ca stie, sa vorbeasca despre chestiuni certe legate de membrii familiei adversarului. E ca pe timpul comunismului, cand vecinul se uita pe vizor ca sa te toarne ... diferenta e ca turnatorul e sef de guvern al unei tari NATO.

  In concluzie, chiar daca Iohannis pare prost pregatit in privinta datelor si informatiilor precise, sunt convins ca nici un aspirant la o functie pe care nu a detinut-o niciodata nu ar avea habar de date precise. A-l judeca doar pe baza acestui criteriu este o eroare esentiala, pentru simplul motiv ca datele unei guvernari nu se pot rezuma niciodata doar la cateva cifre statistice si cinice.
 • +10 (12 voturi)    
  Ce este "proiectul USL" ? (Marţi, 11 noiembrie 2014, 23:41)

  n.dumiritu [utilizator]

  Cred ca d-l Iohannis a procedat bine ca s-a dus la aceasta improvizatie de dezbatere. Mie, unuia, mi-e deajuns ca d-l Iohannis este parte a celeilalte tabere politice si ca alegerea lui inseamna, sper, ca va exista o cenzura a guvernului. Un guvern PSD fara cenzura ar trebui sa dea frisoane tuturor oamenilor. Mai ales ca e plin de "somitati".

  Ceea ce imi atrage atentia imediat in pseudo-dezbaterea asta este urmatoarea declaratie:
  V. Ponta: "Am candidat si nu as fi candidat nicidoata impotriva lui Crin Antonescu, pentru a duce la capat proiectul USL care a promis oamenilor sa ne scape de regimul Basescu si de a face dreptate oamenilor: pensii, salarii, TVA scazut la paine si alimente, agricultura, si mai ales ca sa facem o societate in care sa nu mai fim divizati."

  Aici trebuie, cred, insistat si clarificat ce vrea Ponta, de fapt cei care l-au impins si-i fac campania. La intrebarea cu justitia a raspuns smechereste cu ce a facut. Trebuie intrebat insistent ce vrea cu "scaparea de regimul Basescu". "A duce la capat proiectul USL" ce vrea sa insemne pt.justitie? Cred ca raspunsul il au si multi din ACL. Inteleg ca, pentru a duce la capat "proiectul USL", pozitia de presedinte este decisiva si necesara. Cu Antonescu, "proiectul USL" ar fi mers, asadar? Nefiind Antonescu, se arunca piesa cea mai importanta in joc, presedintele de partid necopt pt.functia prezidentiala, dar care poate aduna destule voturi pe linga cele care se vor pune cu mina. Inteleg ca aceasta functie de presedinte este implinirea unui "proiect". Ei bine, sint curios ce contine acest proiect.
 • +4 (8 voturi)    
  ultima intrebare (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:01)

  owl [utilizator]

  ultima intrebare pentru dl Ponta trebuia sa fie "cine i-a scris teza de doctorat" ... poate la urmatoarea intalnire....

  e greu de crezut insa ca se mai pot scoate voturi pe ultima suta de metri...
 • -7 (9 voturi)    
  ba!!! s-a uitat cineva la emisiune (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:05)

  CUVIOSUL [utilizator]

  pe aici aud numai comentarii false.
  cred ca nu mai vedeti decat jos ponta.
  ma car de aici ca este prea mare mizeria...........
 • +10 (12 voturi)    
  Toate Televiziunile l-au tocat pe Johannis (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:08)

  alex4321 [utilizator]

  ----------------------------------------------------
  Toate Televiziunile l-au tocat pe Johannis
  dupa Intalnirea cu Ponta
  ----------------------------------------------------

  1. Gusa face propaganda mascata pentru PONTA
  pe Realitatea

  2. Digi e mana-n mana cu Ponta mai putin Hurezeanu

  3. B1 TV a cotit-o de mult

  4. Antena-3 și Romania-TV l-au aplaudat pe PONTA in grup si l-au scuipat pe Johannis in public
  • +10 (10 voturi)    
   Trist (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 4:31)

   rebecai [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   E adevarata observatia dumneavoastra. Jurnalistii care au menajat-o pe E. UDREA in campania din turul 1, acum il menajeaza pe candidatul PSD si il ataca pe K. Iohannis.. Insusis Premierul a aratat in direct ca asa-zisul Pact de COABITARE, in realitate este un contrac/ protocolt de COLABORARE interinstitutional.. Intr-un fel, lucrurile incep sa se lege si adevarul iese la lumina. Sa fie E. Udrea veriga de legatura intre cei doi, Presedinte si Premier? "DEZBATEREA" evidentiaza pentru noi, privitorii, existenta unei retele pe care multi nu am fi banuit-o. Pentru aceasta ii multumesc Domnului Iohannis: simpla lui prezenta in spatiul acestor televiziuni neprofesioniste, ne reliefeaza aliante si optiuni nedeclarate ale pretinsilor oameni de dreapta. Acum, nu ma mai mira afirmatiile unor jurnalisti, analisti si politicieni din PMP, a caror critica, la adresa lui Johannis, are ca scop sustinerea indirecta a candidatului PSD. Acum ma intreb ce s-a intamplat in 2012, cand Traian Basescu a fost salvat de suspendare chiar de PSD-ul care a regizat intregul scenariu?!
 • +9 (11 voturi)    
  dezbatere (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:23)

  221247 [utilizator]

  sub ochii si in vazul natiunii, mincinosul si plagiatorul a venit sa dea raspunsurile din nou cu fițuicile la el, pregait sa copie. Nici un raspuns nu l-a dat liber. L a orice intrebare cauta fituica sa vada raspunsul. COPY-PASTE nu s-a dezmintit nici de data asta.RUSINE, RUSINE , sa-ti contrezi adversarul citind din constitutie aricolele, citind din copioare raspunsurile si sa spui ca stii ceva. HAHAL iti meriti aprecierea de plagiator si copiator. Nu ai putut copia si multiplica sectiile de votare , ai putut fura inca un milion de lei si le-ai asigurat celor de la MAE excursii pe banii nostri in turul , sigur acestia vor fi cei care vor anula cu miile voturile din diaspora, asta va fi rolul lor si al SIE , impreuna cu MELESCANU
 • +16 (18 voturi)    
  ati pierdut votul meu (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:32)

  GabiAlex [utilizator]

  Imi pare rau, d-le Ponta. V-am tinut partea pana acum in fata familiei si prietenilor ca un om hotarat care stie ce vrea. In seara asta ce am vazut insa nu era hotarare, ci incapatanare, iar ceea ce credeam ca este cunostinta de cauza nu era decat o parere sustinuta pana in panzele albe de incapacitatea de a recunoaste o greseala.

  Indiferent daca veti ajunge sau nu presedinte, ar trebui sa stiti ca scuzele nu injosesc un om ci, dimpotriva, il innobileaza.

  Nu stiu daca dl Iohannis este capabil sa faca tot ce promite, mai ales ca si dansul, ca si dvs,, este sustinut de un partid plin de personaje corupte pana in maduva oaselor.

  Insa il voi vota, pentru ca, dupa aceasta seara, am mai multa incredere ca dansul va sti sa recunoasca o greseala si sa o repare inainte de a fi prea tarziu.
  • +8 (10 voturi)    
   femelle din viata politicienilor (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 4:48)

   rebecai [utilizator] i-a raspuns lui GabiAlex

   Iesirea Domnului Ponta mi-a readus in suflet aceeasi amaraciune pe care am trait-o atunci cand un alt presedinte se expunea pentru a-si apara femeile din viata lui (familie+preferata din politica). De ce poporul roman mai trebuie sa treaca prin astfel de umilinte??? Gestul dumneavoastra, Domnule Iohannis a depasit nobletea si educatia superioara. Faptul ca v-ati cerut scuze, mi-a demonstrat mie, romanului ortodox de rand, cine este APROAPELE de care ne vorbeste Hristos, in Pilda samarineanului milostiv. Tot respectul meu pentru dumneavoastra!
 • +15 (17 voturi)    
  KJ (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:38)

  Stars_and_Stripes [utilizator]

  Johannis nu m-a convins niciodata si n-a reusit s-o faca nici acuma. Ponta insa m-a convins inca o data (daca mai era nevoie) ca este un dezastru total, un frustrat periculos si tupeist, cel mai rau lucru care se poate intimpla Romaniei. Voi vota KJ. Sper ca romanii din tara sa realizeze ca se indreapta catre prapastie si sa voteze cum trebuie duminica.
  • +2 (4 voturi)    
   10 + ai spus tot ce era de spus (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:18)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Stars_and_Stripes

   singurul comentariu cu care pot fi de acord din ce am avut rabdare sa citesc.
 • +8 (10 voturi)    
  222 (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:39)

  1viorel [utilizator]

  Lui ponta i-e frica si vine cu ineptiile ale de cifre din care nu va rezulta niciodata ca noua ne merge bine. Romania este o tara saraca din cauza conducatorilor prosti si corupti-Dumnezeu ne a dat mai mult decit ungurilor bulgarilor sau sirbilor. Iohanis s-a purtat admirabil in fata unui aburitor care crede ca poate dovedi ca albul e negru si invers. Ponta - Romania e saraca din cauza voasta- asta e adevarul- esti capabil sa faci ceva? ...asa credeam si eu, d'aia te votez
 • +11 (13 voturi)    
  Hai cu scuzele, ca e groasa grav! :) (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:44)

  Lilibell [utilizator]

  Bai fratilor...pe mine m-a enervat foarte tare o chestie...cand Ponta murea de nerabdare sa auda scuzele lui Iohannis catre Daciana-dragostea-lui. Am sa fiu mai brutala decat DOMNUL Iohannis, si am sa raspund eu, poate preia cineva ideea: ”Nu eu, Iohannis trebuie sa repar onoarea doamnei si sa ii cer scuze, cel putin nu EU, PRIMUL..ci dupa CV Tudor. Cand TU, Ponta, vei primi scuze de la CV Tudor pentru poezeaua cu dedicatie, ECHIPA MEA va transmite cele cuvenite sa calmeze cucoana”. OK?!
 • -5 (19 voturi)    
  dragi basisti ... votati ponta ! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 0:55)

  ics_11 [utilizator]

  ponta s-a dovedit a fi exact ca basescu : mincinos si arogant. aroganta afisata de ponta a fost una specifica unui stapan de sclavi. aceeasi aroganta ca a lui nastase, hrebenciuc, mitrea, mazare et comp.

  basisti, votati ponta ! in interior este basescu. nimic nu se va schimba, exceptand faptul ca in loc de taieri de salarii s-ar putea sa aveti parte de mineriade, pentru a alunga mosierii si stapanii de sclavi. :)
  • +8 (12 voturi)    
   Ridicol! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 4:35)

   Primula [utilizator] i-a raspuns lui ics_11

   Basescu e repudiat doar de cei care nu au inteles ca intr-o perioada de criza a fost nevoie de un sacrificiu colectiv ca sa depasim perioada grea in care ne adusese un taricean iresponsabi si risipitorl! In vremuri de restriste neamul asta a facut si sacrificii mai grele! Intreb de ce romanii nu s-au revoltat si atunci cand au dus banii , cu sacosele, la Caritas sau FNI? Atunci pur si simplu au fost inselati, unii ramanand fara case, fara economii, doar ca sa aiba de unde sa-si alimenteze conturile aceiasi psd-isti aflati la puetere si azi! Ei si-au retras banii, pentru ca ei pusesera la punct, prin Stoica, sistemul de furt! Nu degeaba SOV ii avertizeaza din puscarie ca Ponta si ai lui vor veni curand langa el!
   Votati un om care "a facut", nu unul care doar va minte ca "va va da"! De vorbe suntem satui, le-am auzit pana acum, dar in realitate sunt autostrazi "furate", investii "furate" (sau oferite acum drept pomeni electorale)!
   • +3 (9 voturi)    
    poate ai dreptate (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 7:55)

    ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui Primula

    poate ai dreptate dar eu cred ca basescu este repudiat de cei care au inteles ca, desi salariile s-au taiat, cheltuielile statului nu au scazut, de cei care au inteles ca "investitii" de stat inseamna transferul banilor de la stat la firmele care fac afaceri cu statul (deci coruptie), de cei care au inteles manipularile si minciunile lui basescu (referendum odata cu alegerile, cresterea salariilor profesotilor cu 50% etc), dar si de cei care au inteles ca pentru basescu votul majoritatii (esenta democratiei) nu conteaza.
    ponta ii calca pe urme : arogant, mincinos, si, iata, salariile la profesori vor creste cu 35% taman inainte de alegeri. :)
   • +2 (2 voturi)    
    Las'o bre, p-asta cu Basescu si curba (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:18)

    dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Primula

    de sacrificiu, ca sa ne mearga mai bine, ca nu e adevarata! Basescu a luat masuri gen curba de sacrificiu ca sa le mearga acolitilor lui bine! Lui, Udrei, lui Iordache, Blejnar, etc. etc. Sa functioneze justitia si ii vedem si p-astia unde trebuie!
 • +19 (21 voturi)    
  Succes Iohannis (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 1:03)

  Zentrix [utilizator]

  Imi este atat de scarba de ponta. O scarba pe care nu o pot descrie.

  **** Succes Iohannis *****

  Ai votul meu si iti promit ca voi lupta in strada ca sa apar valorile democratiei. IN STRADA !!!
  Sa nu uiti asta cand vei ajunge Presedinte !
 • +1 (7 voturi)    
  Un nume demn de prestatie (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 1:47)

  Lilibell [utilizator]

  Mi se pare remarcabila vocatia mentalului colectiv de a se lipi de cate un nume rezonant: conducatorii neamului au fost, pe rand, nea nicu, nea nelu, tapu, chioru..urmeaza neamtu” sau puie monta. Nu vi se pare, clar, o involutie?!;)
 • +9 (13 voturi)    
  concluzie (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 3:21)

  burebista [utilizator]

  ponta ,tot transpirat ,desfigurat ,ochii ca cepele ,plin de hirtiute pe care le aesteca ,rau de gura un palavragiu .Iohannis ,calm ,linistit fizionomie normal replici asezate si la obiect .A am uitat parca pontulica era un copil de scoala timorat care nu stia ce sa mai faca sa gaseasca fituica .La televiziuni comentatori cumparati au comentat fiecare fata de cine sustine si este cumparat de PSD .care a cumparat si Biserica Ortodoxa mare pacat ca popi se baga unde nu trebuie .Digi 24 sa parut cel mai neutru post si fara partiniri.
  • -7 (7 voturi)    
   Cred (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:33)

   vaduval [utilizator] i-a raspuns lui burebista

   ca glumiti Domnu" Burebista : Iohannis a avut cea mai proasta si lamentabila prestatie posibila , nu a stiut absolut nimic din ceea ce l-a intrebat Ponta , nu a venit pregatit cu nimic sa-si micsoreze handicapul de voturi si hiatusul in vorbire ,parea ca e in corzi de fiecare data in fata lui Ponta . Iar lovitura de final , in loc sa-l propulseze cat de cat , dupa ce facuse atata zarva cerand sa-i fie acordat lui ultima intrebare , i s-a intors ca un bumerang in nas , primind un raspuns absolut demolator pentru el , pentru Iohannis , de la candidatul Ponta . Daca se va prezenta asa si la celelalte emisiuni , ecartul va fi si mai mare decat 10 procente . Deja nu cred ca mai poate castiga nici cu ajutorul Domnului , nu numai al domnului Dol , presedintele PPE cu moaca aia de macelar multumit , strecurat la gramada , intre Udrea , Macovei sau Basescu , ca sa ajute chipurile pre catindatul Iohannis ...
 • +8 (8 voturi)    
  Nu stiu ce sa mai zic (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 7:29)

  Dana Bob [anonim]

  Toate televiziunile ii sunt ostile lui Iohannis [ exceptie Digi24 prin Hurezeanu!
  Am vazut o bataie nu batalie intre premierul clasei si batausul clasei!
  Am senzatia ca Ponta stia tematica ! Convingerea mi-a fost intarita de " prestatia " lui Gusa de dupa confruntare!
  Imi pare rau ca lumea asteapta o batalie de box , asta e apreciata de multi! Si asa vor sa fie presedintele nostru: castigator la box!
 • +8 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 7:32)

  [anonim]

 • +8 (10 voturi)    
  schimbarea (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:09)

  varro [utilizator]

  cred ca este prima data, dupa revolutie cand avem ocazia unei schimbari majore in politica la nivel national. Johannis, are foarte putin din ceea ce trebuie sa se afle in bagajul unui politician neaos..nici nu-i trebuie..de fapt, pastrand proportiile, ne aflam in fata unui act de curaj precum cel realizat de cativa vizionari in 1866 cu regele Carol. Oare intelegem dimensiunea dezastrului din tara asta?
  • -1 (1 vot)    
   Nu o sa fie nici o schimbare... (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:47)

   Valyyy [utilizator] i-a raspuns lui varro

   Amandoi is f slabi,, ba mai mult,,,dupa confruntarea de aseara mi se pare mai slab Iohannis...
 • +12 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:12)

  [anonim]

  • -9 (11 voturi)    
   Pai si e? (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:16)

   2020NewG [utilizator] i-a raspuns lui

   Tu ai inteles ca neamtul stie ceva politica, economie sau ca in el zace un sambure de patriotism? ( patriotism romanesc desigur :)) )
   • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:21)

    [anonim] i-a raspuns lui 2020NewG

  • +4 (6 voturi)    
   sotul e psd iar ea simuleaza dreapta- (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:20)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui

   ca multi altii- si in felul asta sunt tot timpul in barca !
 • +7 (9 voturi)    
  Johannis ... (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:24)

  astronaut [utilizator]

  chiar si asa nepregatit sa spunem , la bagat in corzi pe ''galacticul plagiator'', palavragiu , certaret , comportamentul plagiatorului de om vinovat , caruia ii este frica de momentul urmator , se apara cu orice mijloace (chiar mojicii), tipul de ''mitica'' dambovitean ,care sare la gat ''din doua vorbe''. Da d-mne mintea rom. de pe urma !!
  • -5 (5 voturi)    
   Tu ai vazut sigur alta emisiune (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:15)

   2020NewG [utilizator] i-a raspuns lui astronaut

   Una imaginara in care Iohannis ne-a aratat cum l-a "dat cu capul de toti peretii " pe Ponta, vorba unui viitor penal, candidat si castigator la functie de presedinte al Romaniei in 2004
 • -7 (11 voturi)    
  Discutia (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:24)

  vaduval [utilizator]

  a fost dominata de candidatul Ponta nu numai verbal ci din toate punctele de vedere . Daca asa or fi toti nemtii , ca Iohannis , atunci chiar nu e de mirare ce cautau nemtoaicele pe malul Marii Negre , pre plaja fierbinte ca sangele romanilor . Nu poate propune o Ro. a "lucrului bine facut " cand el insusi nu e un lucru bine facut si nici nu incearca sa-si faca lectiile in sensul asta . Si pre deasupra , se vede din avion ca are si multe schelete in dulap ; Crin Antonescu era si integru si briliant ; Iohannis e si incet de tot la minte si corupt , de nici Mister Dol (ce nume predestinat !) nu-l mai perfectioneaza .Cred ca pana si fonfaitul si peltikul de candidat initial al PDL-ului , ar fi fost mai bun , dara-mi-te Crin Antonescu !!!Cred ca nu va mai face prostia sa se duca pe la alte televiziuni si sa dea cu mucii in fasole si pre acolo ; a fost un penibil si cand s-a oprit cu cateva sute de metri inainte de intrarea in televiziune si si-a schimbat ca un comunist masina BMW data de Michael Schmidt , dealerul controversat spre corupt al BMW in Ro., cu o masina mai modesta . Nu s-o fi gandit ca e supravegheat fiecare gest , cum sa vii cu BMW-ul la emisiune si sa-l schimbi ca un popa prins cu mana sub fusta la femei , cu o masina mai modesta . Apoi sa faci in emisiune apologia masurilor de stanga ?! In toate aceste ipostaze , Iohannis a fost penibil si dezastruos de putin la minte si a mai facut un deserviciu romanilor : le-a clatinat ideea buna despre nemti , in general .
 • +15 (15 voturi)    
  Mda (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 8:58)

  Miscarea Focul Dacic [utilizator]

  Gânduri de votant...

  Ceea ce mă îngrijorează nu este faptul că Victor Ponta ar putea ajunge Președinte (oricum nu va ajunge decât prin fraudă și nici atunci pentru că în acest caz va fi sigur revoluție) ci faptul că adversarii politici declarați ai lui îl susțin.

  Și nu mă deranjează că îl susțin. Mă deranjează că fac asta în urma unui calcul criminal: „lasă să ajungă Președinte să aibă PSD toată puterea că sigur până în 2016 își rup singuri gâtul”.

  Am pus între ghilimele fiindcă acestă frază am auzit-o rostită de unul dintre membri unui anumit partid, al cărui nume nu îl divulg încă din anumite raționamente.

  Sunt forțe în țara asta care doresc deci ca România să se prăbușească și apoi cineva să vină pe un cal alb și să o salveze.

  Nu pot fi de acord cu o astfel de gândire politică. Dar faptul că ea, cu siguranță există, îmi întărește convingerea că această clasă politică este compromisă definitiv, în forma și structura ei actuală.

  În ceea ce mă privește, indiferent de ce va fi în următoarele zile, votul meu merge la Klaus Iohanis.

  Și merge din câteva motive extrem de simple:

  Nu pot vota reprezentantul celui mai corupt partid din câte am cunoscut vreodată: PSD.

  Nu pot vota un comunist, nu pot vota restaurarea comunismului în țara mea.

  Asta ar însemna să intinez memoria tuturor celor care au murit în ultimii 64 de ani fiind victime dovedite ale comuniștilor și a câinilor lor de pază: milițieni, securiști, torționari de tot felul.

  Ar însemna să arunc cu noroi în toți cei care s-au sacrificat în Decembrie 1989 pentru ca țara să nu mai trăiască sub socialismul dictatorial al lui Ceaușeșcu.

  Nu pot vota un om care mă minte în față insultându-mi inteligența (exemplu secțiilor de votare din diaspora).

  Nu pot vota un om care plagiază grosolan și apoi fuge de răspundere prin tot felul de manevre.

  Nu pot vota un om care spune despre alt om că este un „lucru”.

  Nu pot vota un demagog grobian și un manipulator grosolan al opiniei publice.

  Nu pot vota un om care este
  • -11 (13 voturi)    
   Nu vota atunci! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:12)

   2020NewG [utilizator] i-a raspuns lui Miscarea Focul Dacic

   E mai bn pe toata lumea...
  • -1 (1 vot)    
   nu stiu -si nu ma intereseaza -pe cine evocati (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:33)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui Miscarea Focul Dacic

   dar nu va pare ca si dvs manipulati grobian ? Sigur ca manipularea e continuta in vanzarea oricarui produs ! Dar iata ca nu ne puteti invita decat la un vot anti-psd/anti-ponta si nu la unul pentru Iohannis ! Chiar motivele dvs o confirma. Aflati ca pentru mine e suficient plagiatul la care pot sa mai adaug inca 2-300 de motive in argumentatie pentru altii. De "calul alb" va fi nevoie dar mai ales de noi, cetatenii.Si cel mai important pentru mine e sa nu uit cine m-a pus in situatia asta, adica cine i-a dat plagiatorului cel mai confortabil contra-candidat si a stat cu traista deschisa sa cada voturile de la sine in ea si daca -de fapt- si-a dorit sa-l infranga psd&haita caci pe ei o sa-i sanctionez data viitoare la vot (blaga/frunzaverde/acl /pnl/pdl/ noul usl -cum doriti sa-i spuneti ! Mai clar si mai consistent argumentat o sa povestesc si eu dupa alegeri ....
 • +10 (10 voturi)    
  ziaristi (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:10)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  atmosfera si tinuta castiga in dezbaterile publice.
  Iohannis a castigat.

  Ponta era fiert pentru ca nu s-a putut desfasura.

  Moderatorul pus la colt de Iohannis s-a justificat dupa emisiune.
 • +6 (6 voturi)    
  Poate (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:21)

  soringusar [utilizator]

  ar fi fost bine sa fie retinute cateva din gainile vii din curtea ACL , sa fie crescute ca animale de companie si sa fie botezate Gabriela (VF) , Lia-Olguta (V) , Lavinia (S).
  Chiar seamana la intelect si comportament.
  Sau poate chiar cele mai sus numite , in persoana , au sarit gardul , s-au saturat si ele de d-l Ponta.
 • +16 (16 voturi)    
  Domnul si vagabondul !!! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:23)

  andreesanu [utilizator]

  Imaginea generala a dezbaterii UN OM EDUCAT fata in fata cu o TATA.
  Speculatiile lui Ponta ,fituicile pina chiar si Constitutia luate ca si suport in confruntare dovedesc limitele lui Ponta .Ca profesie procuror de 20 de ani sa fie necesara citirea constitutiei in fata camerei este trist.
  Ca dadea citate din fituici ca s-o faca pe desteptul este o alta fata a superficialitatii lui Ponta.
  Ca-i pune in circa lui Iohanis ce-a facut guvernul Boc cu pensiile alta mizerie PSD,ca -l intereseaza pe Ponta ce pensie are soacra lui Iohanis ce are dea face cu confruntarea pentru prezidentiale ?.Cind intre un om echilibrat si un fanfaron se alege fanfaronul atunci se alege circul !!!,mahalaua.
  Cind Ponta cade-n admiratie pentru chinezarii se intelege ce ne asteapta in politica externa.
  Rezultatele lui Ponta ca si capabilitate se vad in cele trei guverne avortate si in abandonarea investitiilor.
  Vezi bugetul pentru 2015 care nu-i depus in parlament,dar deja sunt trecute promisiuni electorale.
  Vezi traseismul si cumpararea primarilor,vezi promisiunile date profesorilor,vezi cresterea pensiilor obligatie prin lege % cu inflatia trecuta la realizarile PSD minciuni de campanie Ponta.
  Acuzatiile din presa asupra lui Iohanis nu le-a mai sustinut Ponta fata-n fata cu Iohanis.
  Vagabondul tupeist ,obraznic ,guraliv asa cum il cunoastem n-a venit cu nimic care sa ma convinga.
  Prefer omul echilibrat care-si pastraza calmul cind TATA -Ponta dadea pe afara cu mizeriile caracteristice mahalalei si politicii de prosteala PSDista.
 • +1 (3 voturi)    
  Marea dezbatere Ponta-Iohanis (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:31)

  Lampa [utilizator]

  "Candidatul PSD este imbracat ultra protocolar, cu vesta pe dedesubtul hainei de la costum."
  Se poate imbraca vesta PESTE haina ?????????????
 • +3 (3 voturi)    
  Dezbaterea intre cei (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:37)

  adrian88000 [utilizator]

  doi candidati la functia e Presedinte a semant de multe ori cu un concurs pentru ocuparea postului de Prim-Ministru.
  Ponta mereu a incercat sa dirijeze discutia in acesta directie, si din pacate ,uneori a reusit.
  Johannis , daca mai participa la dezbateri, trebuie sa evite acesta abordare. Si daca nu are raspuns la toati indicatorii si indicii care privesc guvernarea, e
  normal sa fie asa.
  Presedintele are consilieri, specialisti in diverse domenii , care ii pregatesc materiale documentate si perofesionist elaborate. Nu e nevoie ca el singur sa stie tot. E suficient sa ceara ce il intereseaza de la consilieri.
  O intrebare pentru candidatul Ponata;
  - Ati afirmat ca veti fi un aparator al Legii. Pe ce temei legal il veti gratia pe Gica Popescu ?
 • +3 (3 voturi)    
  Ponta afectat de Basescu. (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 9:41)

  nlln [utilizator]

  Victor Ponta arata a fi foarte afectat dupa "coabitarea"cu Traian Basescu.
  A invatat ceva dupa celebra intalnire de la Cotroceni si a incercat sa se documenteze ...pe hartie.A manevrat cifrele dupa bunul sau plac.

  Ponta - "Vreau totusi un pic mai mult respect. Sa fiti ala de la mine din birou, cuminte ".
  Aici Ponta l-a copiat pe Basescu ( aproximatv acelasi lucru l-a spus Basescu despre el )

  Lavinia Sandru incepe sa semene cu G.Firea .
  • +1 (1 vot)    
   completare (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:02)

   nlln [utilizator] i-a raspuns lui nlln

   Ponta - "Vreau totusi un pic mai mult respect. Sa fiti ala de la mine din birou, cuminte ".

   Pe langa faptul ca aproape l-a plagiat pe Basescu, dar nu este nimic nou la dansul , aceasta expresie apartine celor care isi duc viata prin "suburbiile " politicii ceea ce era si de asteptat avand in vedere antecedentele .
   Nu este in nici un caz ceea ce vrea cineva sa auda de la candidatul la prima functie in stat.

   A invins Johannis.A dat dovada de respect si de bun simt ( asa cum era de asteptat )
 • +2 (2 voturi)    
  Fair-play sau fofileala? (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:15)

  benicio [utilizator]

  De ce nu a mai ramas Ponta in studio, pentru ca a fost fair-play? Haidi bre, ca nu suntem noi de ieri de alaltaieri. E foarte posibil ca cineva sa-i fi furnizat intrebarile pe care le avea Rares Bogdan si, stiind ca urma sa fie facut terci, a preferat sa pelce, chipurile din fair-play. C'mooon...
 • -2 (2 voturi)    
  ce sa spun (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:17)

  Dedalus [utilizator]

  ka -ka ^ ma^ka.

  Mai bine dadeau un film despre pericolele fumatului,
 • +6 (6 voturi)    
  incompetenta totala (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:19)

  Dedalus [utilizator]

  in registrul serios, pe mine m-au convins ca meseria de journalist, de om de media in general se afla in aceeasi criza cu strigaturi ca si alte meserii carpato-danubiene. Nu zic si "pontice" sa nu se interpreteze.

  Or fi fost candidatii cum or fi fost, dar intrebari mai aiurea nici ca puteau sa fie.

  Poate ca ar fi fost bine sa aduca jurnalisti si moderator din strainatate, ca e clar ca la noi nu mai sunt.
 • +9 (9 voturi)    
  Nu m-a surprins (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:29)

  arabelle [utilizator]

  Pe mine nu m-a surprins dialogul dintre ei doi, daca se poate numi asa. A fost exact asa cum ma asteptam: un domn educat si cu bun simt care nu s-a coborat la nivelul de indecenta si la mintea unei javre comuniste. Problema e ca nu stiu cati romani pot sa vada asta. Inca mai am sperante ca unii se mai desteapta.
  Si nnca ma uimeste cata stapanire de sine are domnul Iohannis. Il putea ataca pe copy/paste in atatea moduri (mai mult sau mai putin mizerabile). A ales sa ramana decent pana la sfarsit. Bravo lui. Eu insa as fi dat cu plagiatorul mincinos de pereti.
 • -1 (9 voturi)    
  Sunt varza amandoi (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:37)

  ionutionut [utilizator]

  Ponta - habarnist, dar nesimtit si cu gura mare, exact ceea ce conteaza pentru electoratul semi-analfabet. Are cele mai mari sanse, din pacate pentru noi.

  Iohannis pare bine intentionat, insa nu prea face fata campaniei. Si nu stiu ce a avut in cap sa-l puna pe Blaga sef de campanie.
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu articol (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 10:49)

  mac13rats [utilizator]

  http://www.opinia1.ro/castravetele-are-98-apa/
 • -1 (3 voturi)    
  about: Klaus Werner Iohannis (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:13)

  zizin [utilizator]

  ”Pas cu pas”, adevăratul Klaus Werner Iohannis

  http://www.justitiarul.ro/pas-cu-pas-adevaratul-klaus-werner-iohannis/
  • +2 (2 voturi)    
   Bravo, treci pe la sediu (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:50)

   benicio [utilizator] i-a raspuns lui zizin

   Bun, ai marcat astazi, te asteptam la sediu sa-ti iei solda.
  • -1 (1 vot)    
   Muhahahah (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 12:08)

   Valyyy [utilizator] i-a raspuns lui zizin

   Interesant articol... oare lumea il stie?
 • +7 (7 voturi)    
  Trebuie să se tină seama (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:14)

  ploiesteanu [utilizator]

  că dialogul s-a purtat între un profesor de fizică ardelean și un avocat. Primul vorbește 10 cuvinte pe minut, bine documentate, al doilea 150 de cuvinte pe minut, că asta-i este profesia, discursul putând cuprinde multe omisiuni, exagerări sau alte trucuri pentru obținerea încrederii audienței, din nou, specifice profesiei de avocat. Alegeți:
  - un profesor de fizică
  vs.
  - un avocat mitoman uns cu toate alifiile.
 • +2 (4 voturi)    
  Il cunoaste cineva dintre voi pe Frank Underwood (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:23)

  gab.eu [utilizator]

  ... din serialul House of Cards?
  E un de polit-thriller american.
  Voiam sa scot in evidenta doar ca "episodul" cu scuzele pentru sotia aflata in studio e rupt din House of Cards. Si Frank Underwood nu este un personaj foarte demn de invidiat... din punct de vedere al moralitatii.

  pare Ponta sa il admire? din moment ce ii preia retorica si strategiile.... s-ar putea crede
  • +3 (3 voturi)    
   Copy/paste vs psihopat (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 12:46)

   arabelle [utilizator] i-a raspuns lui gab.eu

   Poate sa-l admire Ponta pe Underwood, dar plagiatorul e doar o caricatura ieftina a lui. Underwood e intr-adevar un psihopat periculos, dar macar e inteligent. Ponta nici macar cu asta nu se poate lauda. Altceva nu stie in afara sa latre si sa fie indecent si tupeist.
 • -3 (3 voturi)    
  Dezamagitor (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 11:39)

  Valyyy [utilizator]

  Gandindu-ma ca ii o sansa pentru Iohannis, mi-am dat seama ca is cei mai slabi candidati amandoi...Iohannis mi s-a parut ca o candidata Miss care vrea sa salveze delfinii...trist...
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 12:06)

  Sleipnir [utilizator]

  Fie ca ne place sau nu, nu avem ce sa face, Victor Ponta are cele mai mari sanse ca sa iasa presedinte. Am presupus ca cei care au votat cu Ponta si Iohannis in turul I vor vota la fel si in turul 2 Am incercat sa analizez rezultatele din turul I si sa impart voturile obtinute de cei 12 candidati necalificati in turul 2 si a iesit urmatoarea chestie:
  1. Tariceanu (Indoctrinatii de Antena 3 si “liberalii” rataciti) – a luat in primul tur 508572 voturi, care se impart dupa parerea mea 65% la Ponta (330572 Voturi) si 35% la Iohannis (178000 voturi).
  2. Udrea (Basistii) – a luat in primul 493376 voturi, care se impart 20% Ponta (98675 voturi) si 80% Iohannis (394701 voturi)
  3. Macovei (Intelectualii) – a luat in prmul tur 421648 voturi, care se duc 5% la Ponta (21082 voturi) si 95% Iohannis (400566 voturi)
  4. Diaconescu (Analfabetii) – a luat in prmul tur 382526 voturi, care se duc 90% la Ponta (344273 voturi) si 10% Iohannis (38253 voturi)
  5. Vadim (Pierdutii in spatiu) – a luat in primul tur 349416 voturi, care se duc 80% la Ponta (279533 voturi) si 20% Iohannis (69883 voturi)
  6. Hunor (Maghiarii din Transilvania) – a luat in primul tur 329727 voturi, 35% la Ponta (115404 voturi) si 65% Iohannis (214323 voturi).
  7. Melescanu (“Liberalii” imbatraniti) – a luat in primul tur 104131 voturi, 45% la Ponta (57272 voturi) si 55 Iohannis (46859 voturi).
  Am presups ca voturile de la ceilalti 5 (178445 voturi) se vor imparti 50% la Ponta (89222 voturi) si 50% Iohannis (89223 voturi).
  Daca adunam imparteala iese ca Ponta ia 1336033 voturi (48.27%) si Iohannis ia 1431808 voturi (51.73%). Adun la ce au luat ei in primul tur si iese Ponta cu 5172126 voturi (54.53%) si Iohannis cu 4313214 voturi (45.47%). Deci la aceeasi prezenta ca in primul tur cam astea ar fi rezultatele.
  Ca sa iasa Iohannis trebuie sa fie o prezenta de minim 60% (presupunand ca cei care ies extra voteaza 80% Iohannis si 20% Ponta).
  • -3 (3 voturi)    
   da (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 13:00)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Sleipnir

   noroc ca iohannis se crede mobila intr-un studio tv, atitudine care ii va fascina pe cei 8% care ar trebui sa iasa la vot (aproape 1 milion de oameni).

   ma gandesc ca in planul lor diabolic de a-l scoate pe ponta presedinte, sesizasera ca din cauza actiunii cu diaspora, iohannis creste vertiginos si ceea ce initial a fost un refuz de dezbatere s-a transformat intr-o vizita de-a lui iohannis la realitatea ca tot era pe dn1 mergand spre sibiu si s-a gandit sa treaca un pic pe la ei. in felul asta iohannis si stafful de campanie s-au asigurat ca iohannis nu va mai creste atat de mult incat sa-l pericliteze pe cel mai iubit PM.
  • +2 (2 voturi)    
   maghiarii (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 13:08)

   BalazsLevi [anonim] i-a raspuns lui Sleipnir

   Maghiarii din Transilvania vor vota 95% cu Iohannis. Deasemenea, se vor duce multi maghiari sa voteze dintre cei care nu au fost in primul tur.
  • +2 (2 voturi)    
   Nu sunt de acord (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 13:19)

   SignorRossi [utilizator] i-a raspuns lui Sleipnir

   E o ordine cosmica... Intelegeti ce vreau sa spun.
   Pentru cei ce stiu astrologie/numerologie...

   Mergeti sa votati :))
  • +1 (1 vot)    
   Subscriu la ciferele tale (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 15:02)

   Valyyy [utilizator] i-a raspuns lui Sleipnir

   Dap, daca ne uitam la ultimele sondaje aparute in presa, cam asa se prezinta situatia.. oricum frumos realizata situatia.
 • 0 (2 voturi)    
  mare mincinos este Ponta! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 13:34)

  ..13 [utilizator]

  Din tonul pe care il are Marele Mincinos se poate vedea cum se minte!

  Imi pare rau ca JK confirma inca o data ca este papagal si nu poate sa lupte cum a luptat Basescu cu VVP. Cu mincinosul trebuie sa raspunzi la fel de agresiv cum este de agresiv Marele Mincinos.

  Imi pare rau dar tonul discutiilor este extrem de agresiv si JK este ff pasiv la agresiunea asupra sa.

  Regrete!
 • +2 (4 voturi)    
  ingrozitor! (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 13:43)

  ..13 [utilizator]

  Pe masura ce ascult discutiile - ma enervez si mai tare!

  Marele Mincinos este extrem de agresiv!
  Asta vrea sa fie Presedintele RO????

  B-- in M___ pe Marele Mincinos!

  Am fost in cateva sectii de votare la care stateau la coada tinerii care vroiau sa voteze si atunci cand am cerut sa fie completat formularul magic pe sala mi s-a de catre Presedintel Sectie de Votare ca nu se poate si ca au indicatii de la Seful BE - Municipiul Bucuresti Sector 1 - Mirica ca nu se poate.

  Mare escroc - mare Mincinos!
  Jos Ponta - jos AGRESIUNEA!

  Mare Imbecil Marele Mincinos!
 • -2 (2 voturi)    
  Rosia Montana (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 15:28)

  andinny [utilizator]

  mi-ar fi placut sa vad de la candidati solutii pentru Rosia Montana, nu doar declaratii goale. Nu stiu cum li se pare normal sa dam cu piciorul a 5 miliarde, cand economia nu sta chiar pe roze, FMI fiind de asemenea ingrijorat! e o investitie mare, sa profitam!
 • +3 (3 voturi)    
  corect despre Italia (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 15:30)

  ..13 [utilizator]

  De ce nu a spus Marele Mincinos ca in locurile unde romanii din dispora s-au prezentat masiv la vot sectiile au fost cel putin de 2 ori mai aglomerate ca cele din Bucuresti.

  M-am uitat pe PV din Italia, Spania, Marea Britanie - Londra, si acolo au fost problemele de care a uitat Marele Mincinos.

  Curios nici un reprezentant de la nici un partid nu au semnalat in scris pe PV de la sectie problemele care au aparut... Regrete, dar romanii trebuie sa fie vocali si in scris - daca imi este permis asa sa scriu - nu numai la demonstratii.
 • +2 (2 voturi)    
  un pericol (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 18:02)

  dufferin [utilizator]

  Un personaj care nu a convins, ca premier cu multe acțiuni eșuate, atitudini contradictorii ,lipsă de respect pentru adevăr, arogant și agresiv în dialog, lipsit de onestitate și bun simț pentru valori,obsedat de propria imagine ca erou și salvator. Pus în dificultate are reacții necontrolate de tip isteric vizibile în dialogul de aseară.
 • +1 (1 vot)    
  in 2012 s-a putut. a fost legal... (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 21:39)

  gogho [utilizator]

  http://www.mediafax.ro/main-story/analiza-referendum-2012-vs-2007-program-prelungit-cu-4-ore-1000-de-sectii-in-plus-si-cvorum-la-urne-9903140
 • +1 (1 vot)    
  comentariu (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 21:53)

  LiviuDrula [anonim]

  Intradevar Iohannis a avut oarecare stangacii la Realitatea dar la B1 in care Dna Pusacaliu a dovedit un inalt profesionism iar Dl Iohannis l-a eclipsat categoric pe Ponta care a stalucit prin minciuni si prin pomenirea repetata a lui Basescu. Ce va face cand acesta nu va mai fi presedinte-pe cine va mai da vina de esecurile sale ?
 • +1 (1 vot)    
  Gusa = fost (poate si actual) PSD-ist (Miercuri, 12 noiembrie 2014, 22:29)

  gp-online [utilizator]

  Gusa e un fost PSD-ist...ce vreti mai mult?! spera sa prinda si el ceva firmituri din ciolan probabil...dar nu mai are loc de sacalii tineri.
 • -1 (1 vot)    
  DA DA DA (Joi, 13 noiembrie 2014, 14:08)

  Satelit [utilizator]

  Eu nu stiu cum puteti sa ziceti ca Iohannis l-a facut praf pe Ponta cand s-a vazut clar diferenta dintre cei doi. Iohannis are grave deficiente in gandire. Nu ofera deloc stabilitate. Este clar că nu ştie în ce se bagă. Dar de ce îmi răcesc gura... este clar că un om ca el, care a comis nenumărate ilegalităţi nu are ce să caute la Cotroceni. Începând cu dubioasa afacere cu înfiere de copii (pe care mulţi o consideră trafic) şi până la averea sa imobiliară, obţinută Dumnezeu ştie cum. Înţeleg de la o zi la alta că domnul Iohannis este foarte departe de omul pe care vrea PDL şi Băsescu să-l votăm. Nu dor că nu poate să-şi susţină campania prin declaraţii solide şi
  argumente, ci este chiar un mic oligarh transilvănean, care face fel de fel de afaceri cu statul şi cu administraţia locală din Sibiu. De la imobilul din Sibiu, str. A. Iancu 1-3 (retrocedat prin implicarea unor politicieni şia unor birouri notariale care falsifică acte) şi până la banii obţinuţi prin „muncă cinstită” de un profesor de fizică, care mai are şi neruşinarea să considere că toţi ceilalţi profesori, care muncesc şi nu-şi permit case, sunt „ghinionişti”, acest domn Iohannis pare să ofere noi şi noi surprize alegătorilor români.
 • 0 (0 voturi)    
  copmentariu (Vineri, 14 noiembrie 2014, 19:02)

  LiviuDrula [anonim]

  Astazi
 • +1 (1 vot)    
  comentariu (Vineri, 14 noiembrie 2014, 19:10)

  LiviuDrula [anonim]

  Astazi 14 .ii, am asistat la culmea josnicie a lui Ponta cand a semnat cu Tariceanu ( un penibil om cu 5 sotii care cand a fost la guvernare a distrus economia impreuna cu puscariasul Vosganian) o coalitie USL in care PLR ( Tariceanu) nu exista oficial nefiind inregistrat.
  Intrebare Oare cand mai conduce guvernul Ponta cand tot timpul e la Tv la sosele poduri si pomeni electorale ?- ca si pana acum nu conduce ci o distruge
  Trebuie ca romanii sa iasa la vot pt ca CIUMA ROSIE sa dispara


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by