Parintele duhovnic Sebastian de la Manastirea Teghea a tinut, duminica, o predica la biserica din Moftinu Mic (Satu Mare) in care ii indeamna pe credinciodi sa mearga la vot pe 16 noiembrie "si sa voteze un presedinte ortodox, pe Victor Ponta". La predica de duminica, cand a avut loc si sarbatorirea hramului, a participat si Mircea Govor, vicepresedintele Consiliului Judetean si liderul PSD Satu Mare. Mircea Govor apare intr-o stenograma a sedintei PSD Satu Mare dupa turul I al alegerilor, obtinuta si publicata ieri de Gandul, care arata cum seful organizatiei judetene a PSD ii ameninta pe membrii de partid cu rezultate slabe la turul 1: primari, consilieri, directori de deconcentrate sau directori de scoli.

La predica tinuta duminica in biserica din Moftinu Mic, parintele duhovnic Sebastian de la Manastirea Teghea le-a spus credinciosilor: "Noi nadajduim si ne dorim ca in aceasta tara sa fim impreuna frati intru Hristos care marturisim credinta ortodoxa. Trebuie sa invatam ca in sufletul unui ortodox nu trebuie sa existe viclesug. Ortodoxia nu sta la masa cu viclenia. De aceea sa incercam sa ne unim, sa fim frati impreuna cu noi. Iar duminica, cand vor fi alegerile, ne indeamna pe noi, pe toti, oamenii care sunt crestini si ortodocsi, sa mergem si sa dam un vot pentru tara noastra. Este in jurul nostru si vicele presedinte Mircea Govor, care si el este ortodox, si el este impreuna cu noi si ne indeamna si el pe noi, pe toti, sa fim uniti si sa votam cu cei care sunt ortodocsi: Victor Ponta, caci el poate sa ne uneasca, sa ne ajute sa ne ducem viata noastra pe calea desavarsirii."

Potrivit stenogramei obtinute de Gandul, Mircea Govor a fost surprins spunand, in sedinta PSD Satu Mare dupa turul I al alegerilor: "Deci nu se mai poate. Daca vreti sa lucram bine impreuna, bine, daca nu cu asta basta. (...) Cei care nu veti avea rezultate in turul doi, cat sunt eu in Consiliul Judetean si cat am posibilitate, nu o sa primiti niciun cinci bani. Cand se repartizeaza bugetul - zero si garantez ca niciunul nu mai primeste nimic. Stati si muriti, asta e viata. (...) Si-o spun foarte clar. Toti directorii de deconcentrate care au fost numiti politic, directorii de scoli, toti care au fost numiti politic daca nu participa efectiv la campanie, pleaca acasa".

Cu taierea fondurilor au fost amenintati si reprezentantii bisericii, cu care, sustine Govor, a discutat pentru sprijin pe 16 noiembrie. In inregistrare se poate auzi planul pe care il face seful PSD Satu Mare il face penru duminica alegerilor in care cere mobilizare maxima a activului de partid in fata sectiilor de votare, unde sa-i sfatuiasca pe oameni sa voteze cu Ponta.