Andreea Paul, prim-vicepresedinte PDL, cere Patriarhiei Bisericii Ortodoxe si consiliului de conducere "sa formuleze o opinie fata de dovezile foarte clare ca preotii ortodocsi se implica deschis in campanie in favoarea lui Ponta, ceea ce pe termen scurt, mediu si lung dauneaza nu doar tarii, ci inclusiv Bisericii". Andreea Paul arata, intr-un comunicat, ca "Sunt romanca, ortodoxa si votez Klaus Iohannis! Credinta mea nu costa si nu-mi poate fi ingenunchiata nici de comunisti, nici de socialisti. Credinta mea nu poate fi vanduta nimanui pentru nimic in lume."

Andreea Paul se mai intreaba "Ce s-a intamplat cu Biserica Ortodoxa? Cum e posibil sa-l auzim pe PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramuresului si Satmarului, adresandu-se satmarenilor cu indemnul ferm de a vota PSD astfel: , intr-o inregistrare publica prin intermediul unei televiziuni locale? Votam noi pentru a primi ei? Nu! Asta inseamna sa ne vindem viitorul. Asta inseamna mita electorala. Asta inseamna sa-l scoti pe Dumnezeu din Biserica si sa-l bagi pe Ponta in locul lui."

"Cine va plati pentru pacatul bisericesc? Daca Biserica s-a apucat de politica, politicienii ce sa faca, sa se apuce de popit? A uitat Biserica invatamintele lui Petre Tutea:

"Biserica politizata este cel mai mare pacat al PSD. Nu exista un semn mai categoric al dezmembrarii societatii traditionale decat Biserica partizana politic. Biserica ar trebui sa fie partizana iubirii, chiar si intre oponentii politici. Biserica ar trebui sa opteze pentru credinta, natiune, traditii, respect reciproc intre diferitele confesiuni religioase intr-o Europa unita in diversitate. Nicidecum sa faca discriminari grave pe criterii religioase sau etnice tipice secolelor apuse si societatilor subdezvoltate. Ii felicit pe cei care au puterea de a tine calea dreapta si de a nu se lasa intimidati sau cumparati. Sa stiti ca sunt si astfel de preoti", incheie Andreea Paul.