Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, le-a solicitat colegilor sai din teritoriu sa sesizeze parchetele judetene cu privire la suspiciunea unor actiuni de "turism electoral" si sa solicite Autoritatii Electorale Permanente (AEP) verificarea listelor suplimentare electorale, transmite Agerpres.

"Aproape toate organizatiile judetene ne-au vorbit de actiuni ciudate care s-au intamplat in multe locuri, anume un fel de turism electoral - autocare, microbuze care descarcau oameni care votau. (...) Sunt peste un milion de voturi pe listele suplimentare. Pentru ca nu a fost un caz, nu au fost doua cazuri, au fost aproape in toate judetele semnalate aceste lucruri, le-am cerut tuturor colegilor mei sa faca sesizari penale la parchetele judetene despre aceste lucruri si sa ceara si la AEP verificarea listelor suplimentare, sa vedem daca aceste suspiciuni se verifica sau nu (...), sa vedem daca au fost cetateni care au votat de mai multe ori", a spus Dragnea, joi seara, la sediul PSD, unde s-a intalnit cu liderii judeteni.

Liviu Dragnea a adaugat ca AEP ar putea verifica listele suplimentare "in aceste zile (...) ca sa nu planeze suspiciuni".

"Eu zic ca ar trebui sa se verifice, pentru ca, daca devenim suspiciosi, putem sa ne gandim de ce atata scandal cu faptul ca se intarzie foarte mult la completarea declaratiilor pe proprie raspundere. Putem sa ne gandim ca a aparut o presiune sa dispara acele declaratii pe proprie raspundere, care reprezinta un mijloc serios anti-frauda si atunci, ca sa nu existe aceste suspiciuni, AEP si chiar Parchetul au posibilitatea sa verifice listele suplimentare electorale", a explicat presedintele executiv al PSD.

Totodata, acesta a tinut sa precizeze ca PSD "nu este implicat", intrucat respectivele situatii au fost sesizate de catre membri ai PSD.

"Din moment ce colegii mei mi-au spus ca au vazut foarte multe mijloace de transport care opreau in fata sectiilor de vot, unii au facut (fotografii - n.r.), altii au filmat, dar nu au fost organizati pentru asta, ei au fost organizati sa faca ce face un partid normal, corect atunci cand sunt alegeri. Din moment ce aceste situatii au fost sesizate de catre noi si colegii nostri au fost mirati, e clar ca nu este PSD-ul implicat in asta. Nu stiu cine a fost implicat, daca a fost cineva implicat. Poate in ziua aia a fost vreme foarte frumoasa si un milion de romani s-au plimbat in diverse locuri", a mai spus liderul social-democrat.

Acesta a precizat ca astfel de situatii au fost remarcate "in special in Ardeal".

"In special in Ardeal. Si in Iasi, de exemplu, au fost in jur de 25.000 de voturi pe listele suplimentare. In Brasov au fost foarte multi pe listele suplimentare", a conchis acesta.