Presedintele organizatiei judetene a PMP Giurgiu, deputatul Marin Anton, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca a abandonat ideea ca dreapta va castiga presedintia Romaniei si este convins ca Victor Ponta va fi presedintele Romaniei, relateaza Agerpres.

Marin Anton (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Am pierdut ideea ca dreapta va castiga. Daca giurgiuvenii care stau in frig in case, nu au caldura si au votat 61% Ponta, ce sa mai, am pierdut ideea ca dreapta va castiga. Maine suntem la Snagov in discutii si, personal, cred ca PMP nu va negocia cu nimeni si va ramane ca fiecare sa comunice in teritoriu cam ce doreste sa se intample in organizatia lor. Eu pot sa spun ca la Giurgiu mai repede stau de vorba cu liderii PSD decat cu cu cei ai ACL", a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele organizatiei judetene a PMP Giurgiu, deputatul Marin Anton.

El a adaugat ca, in mod natural, PMP ar trebui sa-l sustina pe Iohannis in turul al doilea, dar spune ca nimeni nu are voturile in buzunar. Totodata, el spune ca un singur lucru ar mai putea inclina balanta in favoarea lui Iohannis si anume daca la vot ar veni peste 11 milioane de romani.

"Cei de la PSD au doua experiente triste cand au plecat favoriti si s-au trezit perdanti a doua zi dimineata. Daca si a treia oara s-ar intampla acest lucru, nu am cuvinte. Un singur lucru ar da peste cap asta, sa vina peste 11 milioane de oameni la vot si aia care vin in plus fata de ce au venit acum, in primul tur, sunt anti-Ponta", a incheiat Marin Anton

Nu in ultimul rand, el a spus ca i-a felicitat pe liderii PSD din teritoriu pentru mobilizarea de care au dat dovada in campania din primul tur si ca niciodata nu a vazut mai multi primari in strada ca cei de la Giurgiu, care l-au sustinut pe Victor Ponta.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a acuzat pe deputatul PMP Marin Anton de incompatibilitate, in august 2014, aratand intr-un comunicat ca demnitarul a avut concomitent si functia de titular al unei intreprinderi individuale.

Marin Anton a fost ales deputat pe listele PNL in decembrie 2012, dar in 2014 a demisionat din partid si s-a alaturat PMP. El a devenit vicepresedinte al PMP si seful organizatiei judetene Giurgiu.

Marin Anton era considerat un apropiat al Elenei Udrea, care a militat pentru venirea sa in PMP, in ciuda opozitiei unor membri.

Adrian Papahagi si-a dat chiar demisia din PMP din cauza racolarii lui Marin Anton, intelectualul clujean denuntand venirea in partid a unor figuri controversate.