George Maior, directorul SRI, a declarat miercuri - referitor la nominalizarea sa de catre candidatul Victor Ponta ca posibil premier - ca "atata timp cat voi ocupa aceasta functie, nu manifest si nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor". Maior nu a raspuns intrebarii precise adresate de HotNews.ro, si anume daca "a acceptat propunerea candidatului Victor Ponta de a fi premier daca acesta cistiga alegerile prezidentiale".

George MaiorFoto: Agerpres

Intr-un comunicat remis redactiei, biroul de presa al SRI arata ca "subliniem hotararea conducerii SRI de a evita implicarea in eventuale dispute cu substrat electoral, in vederea prezervarii propriei misiuni, precum si a bunei reputatii dobandite in randul cetatenilor Romaniei si al partenerilor institutionali din tara si din strainatate".

Comunicatul institutiei face publica si pozitia oficiala a directorului SRI, George Maior:"La momentul investirii noului presedinte al Romaniei imi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare si un obiectiv profesional legitim, dupa 8 ani in fruntea Serviciului Roman de Informatii. Pana la acel moment si atata timp cat voi ocupa aceasta functie, nu manifest si nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor".

Reamintim ca Victor Ponta, candidat la prezidentiale, a declarat marti, dupa o sedinta a coalitiei de guvernare, ca principala sa propunere pentru functia de premier este Calin Popescu Tariceanu, dar l-a nominalizat si pe George Maior ca posibil viitor premier "daca pentru Romania apar pericole de securitate strategica si pentru a da foarte clar garantii privind continuarea dezvoltarii democratice, a obligatiilor noastre internationale". In conferinta de presa, dar si ulterior, la Romania TV, Victor Ponta a confirmat ca a avut discutii cu toti cei pe care i-a nominalizat drept posibili premieri: Nu a fost domnul Tariceanu la mine sa imi spuna <>. Eu am fost cel care a vorbit cu domnia sa, asa cum am vorbit si cu domnul Georgescu, si cu domnul Maior".