Monica Macovei a cerut, marti, Biroului Electoral Central renumararea buletinelor de vot anulate dupa primul tur al alegerilor prezidentiale. "Va rog sa permiteti accesul unui reprezentant al meu la sediul BEC si care, alaturi de personalul BEC, sa revada buletinele de vot declarate nule si sa asiste la renumararea lor. Potrivit comunicarii oficiale a BEC, date finale provizorii, au fost 237.761 de voturi nule, adica 2,44%", arata Monica Macovei in solicitarea adresata Biroului Electoral Central.

Monica MacoveiFoto: Facebook / Monica Macovei

"Tinand cont de faptul ca, in calitatea mea de candidat independent, nu am avut dreptul de a-mi desemna reprezentanti in Birourile Electorale ale Sectiilor de Votare, doresc sa stiu cate buletine de vot stampilate in dreptul candidatului independent Monica Macovei au fost anulate", se mai arata in cererea Monicai Macovei.

In incheiere, Monica Macovei adauga ca "Cererea mea este cu atat mai justificata cu cat la acest tur de scrutin au fost reclamate mai multe furturi ale stampilelor din sectiile de votare (de exemplu, in Sectiile de votare nr. 182 si nr. 183 din Bucuresti) si legea a fost incalcata prin neafisarea proceselor verbale incheiate de toate Birourile Electorale ale Sectiilor de Votare la sediile acestora".