Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat marti, pe pagina sa de Facebook, ca urmeaza sa infiinteze o noua constructie politica, "in jurul principiilor si valorilor" promovate in timpul campaniei electorale.

Monica MacoveiFoto: Hotnews

Macovei a anuntat si in luna octombrie, intr-un interivu acordat HotNews.ro, ca urmeaza sa infiinteze un partid.

Anuntul facut de Monica Macovei:

"In Bucuresti am reusit impreuna un scor de 12%. In Cluj Napoca avem 11,87%, iar in judet 7,74%. In Timisoara ati votat pentru proiectul nostru 9,23%, iar in judetul Timis - 6,19%. In municipiul Iasi am trecut de 10%, iar in Constanta am avut 8,84%. In diaspora avem 15,1%. Statisticile arata ca cei care m-au votat in mod covarsitor sunt tinerii intre 18 si 35 de ani si oamenii cu studii superioare.

De aici vom incepe noua constructie, acestea sunt bazele unei constructii functionale, curate, in care oamenii sunt in centru si participa in mod real la decizie.

Daca fara structuri, bani, fara baroni am reusit sa obtinem aceste rezultate in orase mari, controlate de politicieni cu state vechi, este dovada clara ca se poate.

Vom anunta deciziile privind denumirea noii constructii in urmatoarele zile.

Vom incepe o noua constructie politica in jurul principiilor si valorilor pe care le-am afirmat impreuna in aceasta campanie: dreptate, libertate, capitalism, antreprenoriat si lege egala pentru toti. Mesajul nostru trebuie dus mai departe in fiecare judet, in fiecare oras, in fiecare comuna, in fiecare sat."