UNPR a incheiat, marti, un protocol de colaborare cu PRM privind sustinerea candidaturii lui Victor Ponta in turul al II-lea al alegerilor prezidentiale, a anuntat Uniunea, printr-un comunicat citat de Mediafax.

Vadim TudorFoto: Agerpres

"Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a incheiat marti, 4 noiembrie 2014, un Protocol de colaborare cu Partidul Romania Mare (PRM) privind sustinerea candidaturii domnului Victor Ponta in turul al II-lea al alegerilor prezidentiale din data de 16 noiembrie 2014", se arata in comunicatul transmis de UNPR.

Protocolul a fost semnat de catre presedintele UNPR Gabriel Oprea si de catre presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, mentioneaza sursa citata.

Potrivit ultimelor rezulatate partiale ale primului tur al prezidentialelor prezentate de BEC luni, dupa centralizarea a 98,30% din procesele verbale, candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor a obtinut 3,66% din voturi.

UPDATE Dupa anuntarea acordului, Neculai Ontanu a afirmat, intr-o conferinta comuna de presa cu Vadim Tudor, ca UNPR si PRM au o "viziune asemanatoare asupra procesului de transformare continua a societatii romanesti" si a definit alegerea lui Ponta ca presedinte al Romaniei drept un "obiectiv de interes national".

Corneliu Vadim Tudor a profitat de ocazie pentru a-i ura la multi ani lui Traian Basescu, care a implinit marti 63 de ani, dar si pentru a-i transmite "o veste proasta: azi regimul lui politic a luat sfarsit".

"Acum si aici s-a decis ca el sa dispara din istoria politici romanesti, pentru ca el a facut binele rau si raul l-a facut bine", a continuat Vadim, in binecunoscutul sau stil, acuzand "haos, debandanda si jefuire a patrimoniului national" in ultimii zece ani.

Sustinand ca a fost "curtat de ambele tabere beligerante", acesta a spus ca s-a decis sa il ajute "pe tanarul Victor Ponta sa se mute cu biroul la Palatul Cotroceni" deoarece alege "raul cel mai mic".

Fostul senator PRM l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca a facut "greseli monumentale pentru miscarea nationalista din Romania" dupa care a afirmat ca nu va vota niciodata "cu un strain de neam si de lege, un om de alta etnie".

"Klaus Iohannis va putea deveni presedintele Romaniei atunci cand voi putea fi eu presedintele Germaniei, ceea e in viitorul apropiat nu prea se anunta", a spus Vadim Tudor, sustinand din nou ca i s-au furat 15% din voturi la primul tur al prezidentialelor.

C.V.Tudor a mai acuzat si o "pavoazare a Bucurestiului" din partea echipei de campanie a ACL: "Ca istoric va spun ca a fost a treia ocupatie germana a Bucurestilor", "pe orice stalp votati neamtul second hand".

Dupa care au urmat obisnuitele sale acuzatii: Klaus Iohannis ar fi discutat luni, "intre orele 14 si 16", de patru ori cu Tokes si cu Szilagy pentru a obtine voturile maghiarilor din Romania, promitand in schimb abrogarea articolului 1 din Constitutie, federalizarea tarii si autonomie teritoriala.