Victor Ponta a afirmat marti dimineata, intr-o videoconferinta cu liderii de partid din teritoriu, ca liderul ACL Klaus Iohannis este "un lucru" si "se adreseaza lucrurilor" in timp ce el este roman si se adreseaza romanilor. El a adresat un mesaj si romanilor din Transilvania, afirmand ca proiectul sau se adreseaza "tuturor romanilor".

Victor PontaFoto: HotNews / DP

Un alt mesaj transmis de Ponta a fost ca nu trebuie sa mai primim "ordine din afara tarii".

"Nu vreau sa primim din nou ordine din afara tarii, de la PPE sau altii care si-au batut joc de Romania in 2012, noi stim mai bine in Romania"(ce sa facem), a spus Ponta.

Declaratii facute marti de Victor Ponta:

  • Trebuie sa ii convingem pe toti care au venit in primul tur sa vina din nou la vot pentru ca nu e nimic castigat, sa fie alaturi de noi pentru ca noi ii putem reprezenta si pe alegatorii domnului Tariceanu, domnului Melescanu, Diaconescu, Vadim tudor si ai tuturor celorlalti candidati.
  • Singurul care nu a intrat in turul doi si a declarat ca il sustine pe Iohannis este dl Szilagyi, cel care vrea sa rupa Transilvania.
  • Este un rezultat bun care cu siguranta ne obliga sa castigam in turul doi, cu diferenta mare. Vreau sa fiu un presedinte legitim, nu care castiga cu voturi noaptea de la Paris.
  • Am un mesaj si pentru judetele din Transivlania: proiectul nostru este un proiect pentru toata Romania.
  • Domnul Iohannis se adreseaza lucrurilor, eu ma adresez oamenilor. Domnul Iohannis este un lucru, eu sunt roman.
  • Nu vreau sa primim din nou ordine din afara tarii, de la PPE sau altii care si-au batut joc de Romania si in 2012.  Le multumim, dar stim singuri cum este mai bine pentru Romania si ordinele lor si dispretul pe care il au fata de romani este un lucru pe care nu il vom mai accepta
  • Sunt mult mai optimist

Ponta a anuntat ca la ora 17.00 va avea loc o sedinta a aliantei PSD PC UNPR, in care se va discuta despre varianta de premier.