Presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, cere tuturor partidelor de dreapta din Romania, inclusiv UDMR, sa-l sprijine pe Klaus Iohannis in turul doi al alegerilor prezidentiale.

"Valorile sustinute de Klaus Iohannis si de partidele membre in aceasta campanie sunt comune pentru toti membrii familiei noastre politice si trebuie sa continuam sa sustinem aceasta evolutie. Partidele din Romania membre ale PPE, PDL, PNL, PMP, RMDSZ si PNTCD, si centrul dreapta trebuie sa fie unite daca doresc sa castigam in 16 noiembrie", afirma acesta, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Daul considera ca rezultatul obtinut de Klaus Iohannis este "puternic si competitiv" si constituie o baza solida pentru turul al doilea.

"Il felicit pe Klaus Iohannis pentru rezultatul de ieri si ii ofer sprijinul meu deplin inaintea turului doi", spune Josepf Daul, citat in acest comunicat.

Presedintele PPE afirma ca apreciaza si rezultatelor obtinute de ceilalti candidati PPE - Elena Udrea, Monica Macovei si Hunor Kelemen, subliniind importanta mobilizarii votantilor de centru-dreapta din Romania si din strainatate pentru sprijinul lui Iohannis.

"Este de asemenea de o importanta cruciala ca problemele ridicate de candidatii celorlalte partide PPE sa fie abordate de Klaus Iohannis in faza finala a alegerilor", adauga presedintele popularilor europeni.