Elena Udrea a declarat luni seara ca nu va negocia nicio sustinere pentru turul doi al alegerilor prezidentiale, in conditiile in care "toata lumea a spus ca nu are nevoie de voturile lui Basescu".

"Toata lumea a spus ca nu se va asocia cu PMP, ca nu are nevoie de voturile lui Basescu. Nu stiu daca s-au schimbat aceste pozitii, insa noi nu vom negocia nimic in turul doi. Nu am intrat in competitia asta pentru a negocia ceva in turul doi", a spus Elena Udrea, citata de B1 TV.

"PMP merge mai departe. Sunt convinsa ca PMP va fi primul partid de dreapta la alegerile din 2016. Suntem o formatiune la inceput de drum, evident ca nu puteam face celor doua mari grupuri politice. Am fi vrut sa ii oferim drept cadou presedintelui Basescu de ziua lui un scor mai bun, dar si acesta este unul bun", a adaugat liderul formatiunii.

Pe de alta parte, Consiliul Executiv National al PMP a votat, luni seara, excluderea din PMP a lui Cristian Preda, "ca urmare a sustinerii unui alt candidat la Presedintie", fiind insa nevoie de decizia Consiliului National, a declarat secretarul general al PMP, Cristian Petrescu.

Cristian Pretescu a spus ca aceasta decizie s-a votat in unanimitate. Cei prezenti au fost de acord ca Preda "nu mai poate face parte din PMP atata timp cat a sustinut pe altcineva (la prezidentiale n.r.)" si reprezentantii PMP ii vor solicita retragerea acestuia din functia de europarlamentar.

Secretarul general al PMP a precizat ca decizia Consiliul Executiv National de excludere a lui Cristian Preda din PMP trebuie sa fie votata si de Colegiul National al partidului.

"Ca sa fie exclus este nevoie de Consiliul National al partidului, care este format din toti presedintii de organizatii din tara", a adaugat Cristian Pretescu.

Cristian Preda a cerut demisia Elenei Udrea dupa rezultatul inregistrat la prezidentiale.