Comisia juridica a Camerei Deputatilor nu a reusit, luni, sa ia o decizie in legatura cu cererea de arestare preventiva a deputatului PSD Ioan Adam, nefiind intrunit cvorumul de sedinta, anunta Mediafax.

Ioan Adam Foto: cdep.ro

La sedinta au fost prezenti 13 membri din 27, iar Ioan Adam, care este membru al comisiei, nu este luat in considerare la stabilirea cvorumului.

Vicepresedintele Comisiei Ciprian Nica a precizat ca, potrivit articolului 24 din Statutul deputatilor si senatorilor, trebuia sa fie prezenti la sedinta jumatate plus unu din deputatii din comisie.

"Urmeaza sa inaintam un raport Biroului Permanent, care va stabili ce va urma", a spus Nica.

La sedinta a fost prezent si deputatul Ioan Adam, care nu a vrut sa comenteze faptul ca nu a fost cvorum, aratand: "Ma supun procedurilor".

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, in urma cu o saptamana, ca membrii Comisiei juridice sa faca pana luni raportul in privinta cererii de arestare preventiva a deputatului PSD Ioan Adam, urmand ca plenul Camerei sa fie convocat de indata ce vine raportul.

"In privinta cazului arestarii preventive a deputatului Adam, din acest moment, Comisia juridica isi incepe lucrul si are termen pana luni seara sa-si finalizeze raportul, iar marti, la ora 12.00, va fi un Birou Permanent care va convoca de indata plenul Parlamentului", a spus atunci secretarul Camerei Ion Ciolacu.

El a mai aratat ca a fost dat acest termen deoarece avocatii lui Adam au spus ca este un dosar voluminos si au invocat necesitatea ca solicitarea de arestare preventiva sa vina numai pe numele lui Adam, in acest moment aceasta fiind si pe numele lui Viorel Hrebenciuc.

"Avocatii au avut o solicitare ca este un dosar voluminos. Adresa se referea la 2 persoane. In acest moment, Parlamentul, ca nu cumva sa creeze un viciu de procedura, a considerat totusi ca solicitarea sa vina numai pentru deptatul Adam, mai ales ca avocatii domnului Adam au invocat acest lucru", a explicat Ciolacu.

In urma cu doua saptamini, Comisia juridica amanase decizia privindu-l pe deputatul PSD Ioan Adam, urmand ca Biroul Permanent al Camerei sa stabileasca noul termen pe motiv ca cererea de arestare preventiva era pe numele Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc, iar Hrebenciuc si-a dat demisia din Parlament.