Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca prefectul de Bucuresti refuza sa puna la dispozitia sectiilor de votare declaratii suficiente pe care cetatenii care nu au domiciuliul in Bucuresti sa le completeze pentru a putea vota pe listele suplimentare. Ea l-a caracterizat pe prefectul din Bucuresti, Paul Nicolae Petrovan, ca fiind "cel mai incompetent" pe care l-a vazut vreodata de cand este in politica. "Cer demisia acestui incompetent. Nu vreau sa se termine aceste alegeri cu prefectul in functie, pentru ca este inadmisibil ca mii de romani, indiferent cu cine ar vota, sa nu poata sa-si exercite acest drept de vot", a adaugat Alina Gorghiu.

Purtatorul de cuvant al PNL a mai spus ca juristii ACL analizeaza "extrem de serios" posibilitatea depunerii unei plangeri penale impotriva prefectului din Bucuresti pe motiv ca incalca legislatia din Romania, infractiunea invocata fiind aceea de impiedicare a exercitarii dreptului de vot.

"Declaratia mea nu are legatura cu politica, nu are legatura cu partidul din care fac parte sau cu candidatul pe care il reprezint, ci are legatura cu Constitutia si cu respectarea unui drept fundamental. (...) Sunt mii de sesizari legate de imposibilitatea de exercitare a dreptului de vot de catre cetateni cu drept de vot pentru ca (...) Prefectura Bucuresti refuza sa puna la dispozitia sectiilor de vot declaratii suficiente pe care cetatenii sa le completeze pentru a putea vota pe listele suplimentare", a afirmat Gorghiu.

"Atragem atentia celor la MAE ca aceeasi situatie se afla in diaspora. Sunt sute de sectii unde sute de romani stau la coada iar ministrul de Externe in loc sa se fi ocupat cu gestionarea corecta a votului in sectiile din diaspora statea sa polemizeze cu inca presedintele in functie", a adaugat Alina Gorghiu.