Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, sustine ca ambasadorii romani, precum si membrii din ambasade, in special cele din Berlin, Paris si Chisinau, blocheaza in mod intentionat procesul de vot, ea solicitandu-le sa uite ca au fost numiti de Traian Basescu si sa-si faca datoria fata de romani, transmite Mediafax.

"PSD atrage atentia asupra unor elemente care ridica suspiciuni de frauda la sectiile din Berlin, Paris si Chisinau. Ambasadorii si membrii din ambasade, precum si presedintii sectiilor de vot fac presiuni asupra celor care se ocupa de organizarea alegerilor cu scopul de a perturba buna organizare a votului", a sustinut Firea.

Ea a precizat ca ambasadorii romani in straintate ii reprezinta pe romani si a aratat ca ar fi bine sa uite ca au fost numiti de Traian Basescu in aceste functii, ea solicitandu-le sa-si faca datoria cu onestitate si profesionalism.

Firea a mentionat ca reprezentantii aliantei PSD-UNPR-PC au semnalat comportamente dubioase ale reprezentantilor ambasadelor din Paris si Berlin care amintesc de modul in care s-a actionat cu ocazia votului din 2009.

"Avem infomatii ca azi se forteaza procedurile in aceste sectii cu intentii clare de fraudare a votului. Cererm autoritatilor responsabile sa verifice aceste aspecte, iar acolo unde e cazul sa aplice legea. E foarte important ca votul romanilor din diaspora si din tara sa nu fie afectat de suspiciuni", a spus Firea.

Ea a aratat ca la sediul central al PSD s-au primit telefoane de la "simpatizanti care stau la cozi in ploaie, in frig" si au sentimentul ca sunt blocati sa voteze si ca se blocheaza intentionat procesul electoral.

"Am facut apel la ambasadori sa uite ca au fost numiti de Traian Basescu si sa inlesneasca romanilor sa voteze usor", a mai spus Firea.

Ea a aratat ca alti simpatizanti au transmis PSD ca si in Regie sunt probleme similare, votul acestora fiind ingreunat de presedintii sectiilor de votare, care solicita completarea in fata lor a declaratiilor pe proprie raspundere.

Antena 3 a preluat duminica dupa-amiaza acuzele Gabrielei Firea, care a spus ca "PSD atrage atentia unor elemente care ridica suspiciuni de frauda in Berlin, Paris, Chisinau. Ambasadorii fac presiuni pentru a perturba procesul electoral. Ambasadorii romani in strainatate sa uite ca au fost numit de Basescu. Cerem maxima vigilenta igilenta in Diaspora. Reprezentantii PSD au semnalat comportamente dubioase care amintesc de votul din 2009. Avem informatii ca si azi ca si acum 5 ani se forteaza cu intentii clare de fraudare a votului" - potrivit stiripesurse.ro.