Cetatenii romani din Republica Moldova au facut coada la sectiile de votare, scrie publicatia Unimedia.info. Potrivit jurnalistilor de la Chisinau, sute de persoane stau la coada la sectiile deschise in capitala Republicii Moldova, pentru a vota in primul tur al alegerilor prezidentiale din Romania.

Coada la vot in Republica MoldovaFoto: Unimedia

Publicatia citata noteaza ca romanii care stau la coada sa voteze spun ca trebuie sa astepte si pana la o ora.

Amintim ca prezenta la vot la ora 10:00 la primul tur al alegerilor prezidentiale este deja mai mare decat in turul 1 din 2009, iar fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu prognozeaza pe Facebook o prezenta-record de 60% in acest prim tur al prezidentialelor.

In Republica Moldova se voteaza la: Chisinau, Orhei, Nisporeni, Hincesti, Calarasi, Cahul, Cimislia, Balti, Soroca, Ungheni, Drochia, Giurgiulesti, Cantemir, Ialoveni, Floresti, Leova, Edinet, Falesti. Potrivit Unimedia, in Republica Moldova sunt deschise la alegerile prezidentiale 2014 cu 8 sectii de vot mai multe decat in 2009, de la 13 la 21. La Chisinau sunt 4 sectii de vot, in timp ce in celelalte localitati este deschisa cate o sectie.

Unde votam?

  • Romanii care nu se afla in localitatea de domiciliu duminica, 2 noiembrie, vor vota la orice alta sectie de votare. Autoritatile explica si cum isi vor exprima optiunile cei care in ziua alegerilor se afla in alta localitate decat cea de domiciliu: pot vota la orice sectie de votare, dupa ce declara in scris pe propria raspundere ca nu au mai votat si nu vor mai vota la acel tur de scrutin. Presedintele biroului electoral al sectiei de votare ii va inscrie intr-un tabel separat.
  • Cetatenii care in ziua alegerilor, duminica 2 noiembrie, se afla in localitatea (comuna, oras, municipiu) de domiciliu vor vota la sectia de votare la care sunt arondati potrivit domiciliului.

Citeste si: