Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a respins acuzatiile de manipulare a prcesului electoral lansate sambata noaptea la Realitatea TV de Rares Bogdan si Cozmin Gusa, spunand "Veniti la vot! Nu e cazul de amanare a alegerilor!". Macovei a spus, intr-o postare pe Facebook, ca "informatiile vehiculate pe filiera Gusa - Rares Bogdan" sunt "suspecte de manipulare".

Monica MacoveiFoto: Hotnews

Macovei a mai scris ca "orice apel la boicot e o iresponsabilitate si o manipulare", si le-a cerut tuturor presedintilor de Birourilor Electorale Judetene sa urmareasca cu atentie introducerea corecta a proceselor verbale de numarare a voturilor in soft-ul de centralizare a datelor.

Reamintim ca Realitatea TV a declansat, sambata seara, o intreaga isterie pe motiv ca nu mai conteaza votul de duminica acuzand ca numaratoarea voturilor ar fi asigurata de firme controlate de Sebastian Ghita. Rares Bogdan, fara nici o dovada sau baza factuala, a instigat populatia sa nu se mai prezinte la vot afirmand ca s-ar pregati un furt masiv de voturi. Iesirea sa alarmista se bazeaza pe o sesizare facuta de PMP la BEC in care acuza faptul ca asocierea SIVECO - ASSECO SEE ar fi controlata de deputatul PSD Sebastian Ghita. Acesta a negat orice legatura cu asocierea SIVECO - ASSECO SEE, afirmand ca aceasta din urma este cea mai mare firma poloneza de software.