Presedintele Partidului National Liberal, Gigel Stirbu, afirma ca la nivelul judetului sunt zeci de mii de solicitari pentru urna mobila, in cuantum de peste 10% din totalul alegatorilor, acuzand PSD ca incearca astfel o "nfluentare masiva a intentiei de vot".

"Solicitarile pentru urna mobila sunt de ordinul zecilor de mii. Aceasta practica pare a fi in judetul Olt una dintre metodele prin care PSD incearca o influentare masiva a intentiei de vot la fiecare campanie de alegeri. De aceasta data se pare ca se depasesc cifrele acestor cereri pentru urna mobila mai mult decat la orice alte alegeri.

Demn de semnalat, cazul unor localitati din judetul Olt cu aproximativ 1000 de alegatori, in care au fost depuse mai mult de 120 de cereri pentru urna mobila. Mai mult decat atat, la nivelul judetului Olt, au fost inregistrate cereri pentru urna mobila in cuantum de peste 10% din totalul alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente", afirma Stirbu intr-un comunicat transmis sambata seara.

El sustine ca pana sambata seara au fost deja depuse intampinari si contestatii la BEJ Olt in privinta alegerilor.

In localitatea Grojdibodu, la sectia de votare nr. 217, primarul PSD al localitatii, Doru Iovancea, a intrat in incinta sectiei de votare si a rupt intampinarea depusa de reprezentantul ACL, iar conducerea judeteana ACL Olt a depus plangere penala, mai spune liderul liberal.