Social-democratii au imprastiat prin judet buletine de vot pentru alegerile prezidentiale, gata votate in dreptul candidatului Victor Ponta, atat in cutiile postale, cat si din usa in usa, direct cetatenilor, transmite Ziarul de Vrancea. Mai multi cetateni din Vrancea, confirmati de lideri ACL, au declarat pentru HotNews.ro ca in localitatea vranceana Soveja au fost distribuite inca de vineri astfel de pliante la unul dintre cele mai mari magazine din localitate.

"In ultimele zile, cetatenii din Focsani au primit hartii A3, care imita buletinul de vot stabilit de Biroul Electoral Central, care are mentiunea VOTAT in casuta nr. 4 a candiatului Aliantei Electorale PSD - UNPR - PC. Distributia hartiilor in cutiile postale a continuat si in prima parte a zilei de azi (duminica), potrivit unor sesizari care ne-au venit la redactie", relateaza in pagina online publicatia locala.

Mai multi cititori au confirmat ca au fost "cautati acasa de echipele de campanie, care le-au inmanat asemenea buletine de vot pro Victor Ponta".

Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean Vrancea, Andreea Necula, reprezentantul Autoritatii Electorale Permanente in acest organism, spune ca nu s-a depus nicio sesizare la BEJ cu privire la asemenea afise, dar spune ca este putin probabil sa fie buletine similare cu cele folosite in ziua votarii.

Oficialul BEJ spune ca distributia unor asemenea materiale ar fi ilegala de vreme ce campania electorala s-a incheiat pe 1 noiembrie 2014, ora 07:00.